- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Въпрос за Dr. Smurph
Здравейте Dr. Smurph и всички останали във този форум прочетох всички теми до сега но ми беше малко ! Искам да попитам Dr. Smurph
какво може да ми каже за Pearly Penile Papules от какво се получава вредно ли е , гъбички ли са и лекува ли се и ако да с какво се лекува, опасно ли е за партниорката и така нататака ! Защото до сега от тези теми които прочетох имаше доста с бели пъпчици по главичката на пениса ! Благодаря за отговора предварително !
Първоначално написано от Gost555
Не съм Dr. Smurph обаче ще ти кажа даже и метод за премахване.Така това са мастни образувания и не са вредни, даже помагат, но е гадно когато някое момиче незнае и тръгваш да се обясняваш, никаква опастност няма за партньорката, според лекарите е добре да не се опитваш да ги премахваш, но кой ги иска тея гадинки...така метода е с паста за зъби, преди лягане слагаш около ръба на главичката, където се намират и може да сложиш и тоалетна хартия да не изсушаваш другата кожа, и така всяка вечер, някъде след 3-тия ден трябва да видиш, че вече изчезват...като четох за това повечето хора са си ги премахнали с maclean whitnening, но на мене не ми са търсеше и слагах astera, тя не щипе много, но има ефект, бе за най-сигурно ако можеш си намери maclean, защото там пишеше, че един е пробвал с друга паста, но нямало ефект и като си взел тази му се премахнали, ако случайно не ти се премахнат, поне ще намалеят.Ще ти се образува коричка, която е по-добре да я оставиш сама да си падне.
Айде успех !
Първоначално написано от Анонимко
бе вашата простотия край няма!!!
виждал съм резултата след самоволно прилагане на разни "изпитани и сигурни" средства за "махане на онези неща по ръбчето". все така по съвет на разбирачи дечурлигите ползват какви ли не боклуци: ацетон, резорцин, пасти за зъби, лакочистители, разни треви отделящи "мляко", сребърен нитрат, боя за обувки, че един пикльо се беше сдобил по някакъв начин и пробвал с течен азот ......и какво ли още не...
резултата варира в широки граници: от снижена чувствителност на главичката, хипер кератични промени по гланса с промяна на вида и обема, през труднозаздравяващи язви, до гангренозни изменения на спонгиозното тяло при резорбция в кръвния ток на апликирания боклук!
ако НОРМАЛНИТЕ папили по короната на гланса не нарастват бързо и прекомерно много - няма защо изобщо да се тревожите за тях! ако все пак имате някакви притеснения - идете при дерматолог, който ще прецени дали се налага някаква интервенция и каква.
и един съвет - при мастурбация ползвайте някаква "смазка":бебешки олио или гел или слюнка дори. прекомерното сухо триене стимулира растежа на "тези неща", които в общия случай са нормални. с различна степен на изразеност се намират при всички мъже в полово зряла възраст.
Ами какво да кажа, прави си да, на по-малките им препоръчвам да не ги изпробват тези методи, но на мене ми писна и реших да пробвам това с пастата за зъби и съм доволен, макар да знам че има голяма вероятност пак да се появят, но ще видя. За повече информация, който разбира английски http://www.hpvfaq.com/answers.asp?qu...0814&answers=1
Пак повтарям, не го пробвайте, ако имате съмнения или сте малки, за да не стане по-голяма беля !
Samo shte dobavia che pearly penile papules ne vrediat nikomu i edinstveniat im nedostatuk e chisto kozmetichen! Obiknovenno s uvelichavane na vazrastta na individa, stavat vse po-nezabelejimi!Първоначално написано от batkodoki
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
Искам да попитам по-компетентното мнение,това всъщност не са ли някакъв вид брадавици?
Защото сайта,който остави един от гостите е на HPV-човешки папилома вирус.А това от където и да го погледнеш си е заразно.За незнаещите това са кокоши тръни,кондиломи,брадавици, олуски и др.такива израстъци..да не говорим и за херпесите по устните и гениталиите...
Та питам това един вид брадавички ли са?
Не,че имам подобен проблем,момиче съм,но чисто информативно.
Аз съм блондинка,а твоето извинение какво е???
изглежда вие сте от "знаещите", но се радвайте, че не студирате при мен. иначе и на ликвидация не бих ви пуснал щом асоциирате VHS с HPVПървоначално написано от ultra
а сега сериозно:
- за херпесите /това, което именувате "стреснушки"/ са следствие от VHS, Herpes simplex hominis. това е вирус с два типа и локализации, като тип I e известен като "горен", т.е манифестира предлекционно по лицето, а тип II - като "долен" и локализира предимно по перианалната област и гениталиите. важно е да разберете, че носителството на VHS не може да се санира с нито едно от известните до момента антивирусни средства! вируса веднъж намерил у вас гостоприемство - ще си го носите цял живот, а кога и дали ще рецидивира активно зависи от много фактори, които сега няма да обсъждаме.
- за HPV, критичното което може да ви се случи е кондиломи причинени от вируси тип 6,11,16,18,26-29,30,31,32,41. кондоломите и всяко СЪМНЕНИЕ за тях налагат преглед при спец!колегата тук беше дал достатъчно атрактивни линкове по темата - вижте ги. а и темата е била многократно обсъждана за да се връщам кум нея. прочетете. само ще вметна, че кондиломите неправилно именувани "полови брадавици" са крайно упорито страдание и налагат творчески подход и висок професионализъм от лекуващия лекар за постигане на трайни резултати.
- по въпроса за нормалните структурни образования /когато те са нормални, а не кондиломни огнища!/ по гланса на пениса - необходимото и достатъчно е казано в постовете по-горе.
- а що се касае до това, което именувате най-общо "брадавици" (без да са ясни вашите критерий за псевдотермина) и които били ВИНАГИ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гадно,страшно и опасно нещо само защото имали нещастието да не пасват на естетическите ви идеали - съветвам ви, още сега да отидете до огледалото и мнооооооооого хубаво да огледате отблизо ЕЗИКА си например. отгоре и отдолу. и ако без специални средства не намерите множество анатомически нормални образувания по него, които по вашите критерии са "брадавици", значи имате проблем със зрението най-малко.
поздрав!
Ок,разбрах зa разликата между HSV и HPV.Общото между тях е,че ги предизвиква вирус.Първоначално написано от batkodoki
За брадавиците е по същия начин!Нали уж се деляли на няколко вида,друг е въпроса дали са естетически "хубави"-все от вирус се хващат!
Питах за тези pearly penile papules .От какво се получават,с тях ли се раждат мъжете?И да поясня още веднъж,видях в сайт за ХПВ да се коментират и от там помислих,че е нещо вирусно!
г-це, вашият мозък /както вс човешки/ се храни САМО с прости захари. глюкозата с която се храни мозъкът ви носи свойствата на многовалентен алкохол.Първоначално написано от ultra
-водката/джина/скоча /ракията....еtc... са алкохол.
-по вашата логика ОБЩОТО между тях е че са АЛКОХОЛИ.
-следователно по вашата логика ВАШИЯТ мозък се храни САМО с РАКИЯ!
-sic!
p.s за мен темата е изчерпана в този си формат.
благодаря.
Оффф не ми се прави на много умен.Първоначално написано от batkodoki
Въпроса ми е конкретен,а ти не можеш да отговориш на него.
HSV и HPV -само имената са достатъчно ИЗБОЖДАЩИ очите,а ти пак си знаеш твоето!
От кво се получават херпесите? ОТ ВИРУСИ.
От какво се получават плоските брадавици,генитални и др? ОТ ВИРУСИ.
Какво е общото между тях? ВИРУСИ!!!
Питах КОНКРЕТНО от какво се получават тези Pearly Penile Papules ,а ти просто реши да се правиш на интересен.Ок,така да бъде!То и без това има достатъчно инфо в и-нет и достъпна за хора без мед.образование.Като ти гледам реакциите и нервните изблици не се различаваш от повечето съществуващи ГП-та.Жалко,че здравето ни е поверено на такива...като теб! Срам и позор!![]()
![]()
![]()
ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМАВИРУС
Condylomata acuminata, която се причинява от ХПВ, е най-често срещаната вирусна ППБ в света. Ежегодно се заразяват повече от 30 млн. души. ХПВ принадлежи към същата група вируси, които причиняват кожните брадавици, но е и тясно свързан с интраепителните неоплазми. Повечето ХПВ инфекции протичат субклинично или латентно, което означава, че те не са директно видими, и че могат да се диагностицират само с помощта на лабораторни тестове. Видимите признаци на заболяването са кондиломите, болестта на Bowen, боуеноидна папулоза, тумори на Buschke Lowenstein и генитален карцином. Въпреки че мъжете и жените са еднакво възприемчиви към инфекцията, при жените рискът от развитие на рак от ХПВ е много по-висок. ....
.................................................. ..............................................
ГЕНИТАЛЕН ХЕРПЕС
Гениталният херпес е една хронична, за цял живот инфекция, която засяга около 80% от възрастните хора. Съществуват 5 различни вида херпесни вируси. Въпреки че всички те се разпространяват чрез директен кожа–кожа контакт, само херпес симплекс 1 (HSV1) и херпес симплекс 2 (HSV2) се смятат за ППБ. Исторически ХСВ1 причинява херпеса на устата, но все по-често се среща и при генитални инфекции. Това вероятно се дължи на промените в сексуалните практики. Засега херпесът е нелечимо заболяване. То може да съществува асимптоматично или да идва и да си отива периодично през целия живот на човек. Повече са хората, които носят безсимптомно заболяването....
Ако не си запознат си отвори учебниците и се запознайте един с друг...
Спокойнооо...извинена си, пак е добре, че си признаваш, че си блондинка![]()
Аз съм си мнооооого спокойна,щот съм блондинка и не си тормозя главата със сложни въпроси.Ти като се имаш за много умен що не ми отговориш какво са РРР???Първоначално написано от Анонимко
Щот до сега така и не разбрах от какво се получават....![]()
Е не се имам за чак толкова умен, но щом казваш, иначе всеки мъж ги има тези мастни образувания, но при някои те са изразени доста повече.
Ами можеше да спестиш всичкото това писане и да го напишеш по-рано.Първоначално написано от Анонимко
![]()