.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 88 от общо 88
    Супер фен
    Град
    Cairhien
    Доспа ми се като гледах тука какво е ставало. Борис обаче не отговори на колко е....А газови камери нямало. Чудно. Холокасти също е нямало, или? Пфффф...

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от Communist
    Цитирай Първоначално написано от BORISS
    Какъв жанр е мелодията от клипа
    Рок музика

И все пак,''Българските'' комита развивате ли някаква дейност?

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от scion_of_Storm
    Доспа ми се като гледах тука какво е ставало. Борис обаче не отговори на колко е....А газови камери нямало. Чудно. Холокасти също е нямало, или? Пфффф...
    Холокауст – легенда или действителност?

Текста на тази брошура съответствува на доклада, който авторът изнесе на 21 септември 1991 г. в Нюрнберг на организирания от фондацията THOMAS-DEHLER цикъл от реферати на тема „Спорът на ревизионистите – нови изводи и противоречия“.

Дилемата

Какво представлява тaка наречения Холокауст
    – „Всеизвестен исторически факт“?
    – или „Лъжата на XX-ти век“, (Артур Буц)?

A. Стандартното мнение на утвърдените [казионни] историци:

„Изтреблението на 6 милиона евреи – предимно в газови камери –
    е един „всеизвестен факт.“
    Загадка: Защо света научи за това огромно престъпление едва след войната.

Дилемата :
    Немислима е възможността, че едно престъпление от такъв размер да бъде държано от света скрито. За това премълчаване има само едно разумно обяснение.
    Най-малко Чърчил, Рузвелт, Сталин или Папата в Рим трябваше да научат нещо за тези оргии на убийства. Тяхното мълчание би ги направило съучастници на нацистите, – една напълно абсурдна мисъл.

B. Резултата от изследователската работа на ревизионистите:

„За убийството на 6 милиона евреи и за съществуването на ”газови камери” няма доказателства “.
    Според английският историк Ървинг (David Irving) твърдението за геноцида над евреите е измислица на „Службата за психологична война“ в Англия.

Дилемата :
    Немислимо е, че една лъжа от толкова голям калибър може да се задържи повече от половин век по цял свят. Обаче, не може и всички хора през цялото време да бъдат смятани за глупци. Също, не може да се твърди, че „всички историци са продажни опортюнисти, глупци, страхливци или лъжци.“
    При това, малко е за вярване, че целият политически елит на ФРГ – „народа на престъпниците-извършители“ – поема пълната отговорност за престъпленията, ако те не са се случили действително.
    Задача на историческото изследване е да изясни тези противоречия. Доводите на ревизионистите не могат да изчезнат от света, след като биват премълчавани още по-малко ако дори биват забранявани. Свободата на научното изследване е едно човешко право; тя има предимство пред т.нар. политическа коректност – „political correctness“.

Декември 1994 г. Arthur Vogt

Холокауст – легенда или действителност?

Артур Фогт

I. Представяне на автора:

Аз съм швейцарец, роден през 1917 г. в Цюрих, и прекарах целия си живот в неутрална Швейцария. Годината на моето раждане беше съдбоносна за двадесетия век:
    – това бе годината на „Декларацията на Балфур“1);
    – това бе годината на Октомврийската революция, раждането на Съветския съюз;
    – през същата година САЩ влязоха в световната война и поставиха своя печат върху разгрома на Германия. Последвалият диктат от Версай беше рождения час на националсоциалистическото движение. Хитлер бе последствието на Версай.

Моето природонаучно следване завърших като прогимназиален учител. Моето хоби са политиката и новата историята. Бях свидетел на завземането на властта от Хитлер. Втората световна война следях интензивно изучавайки всички достъпни ми сведения – също така и от източници на съюзниците. Слушах също новините от „Гласа на Америка“ и „ББС“. Показвам Ви картината на световните събития, така както аз лично ги преживях. Обаче, това, което казвам е моето лично виждане и в никакъв случай не е представително за мнението на един среден швейцарец.

Годината 1945 ми донесе часа на душевно озарение. Аз преживях всемогъществото на пропагандата, податливостта на влияние и колебливата нерешителност на масите. Пристигащите съобщения за ужасните престъпления на нацистите, ме правеха недоверчив. Не вярвах в съществуването на газови камери и още през 1945 година станах „ревизионист“. Обаче, аз бях сам с моето мнение, всички познати вярваха в Холокауста. Защо се съмнявах, ще Ви обясня по-късно.

Определение на понятието „Холокауст“

За да поставя рамки на своя доклад, трябва да определя понятието „Holocaust“. „Нацистите умъртвиха с газ по време на Втората световна война 6 милиона евреи“. Това твърдение стои във всички учебници малко или много така формулирано. Така нареченият Холокауст така бива изучаван във всички училища по света.
    Холокаустът е единственото табу в днешно време, епохата, в която свободата на мисълта бива възхвалявана като свещено благо, време, в което дори съмнение в Христос и самия Бог са разрешени.
    Искам да дам един обзорен преглед на цялостната тематика на т.нар. Холокауст. Най-напред ще изброя доказателствата, представяни от страната на „екстерминалистите“2). „Екстерминалисти“ са вярващите в Холокауста, считащи това престъпление за действително. След представянето на техните доказателства ще предоставя доводите на другата страна, на онези, които оспорват или се съмняват в това престъпление. Понятието с което тази мисловна школа бива означавана е „ревизионисти“3).
    Уважаеми слушатели и читатели! Бъдете критични и не вярвайте всичко, което Ви се разказва. Създадете си също и за моите твърдения свое собствено мнение. За въпроси и коригиращи указания съм благодарен. Не ми е до това „да имам право“, а да изясня истината.

II. Основните доказателства на обвинителите

Доказателствата на обвинителите са три групи:
    1. Документи
    2. Показания на свидетелите (както на „жертвите“ така и на „извършителите“).
    3. Присъди произнесени на процеси срещу военнопрестъпниците.

Какви документи са налични?

– По мнението на обвинителите враждебността на нацистите към евреите може лесно да бъде доказана с цитати, речи и статии на нацистките водачи.
    – Депортациите на евреи от Западна и Средна Европа в полските концентрационни лагери са доказан факт.
    – На конференцията при Ванзее (Wannsee-Konferenz) на 20 февруари 1942 г. бива решено т.нар. „окончателно решение на еврейския въпрос“ – стартовия изстрел за изтреблението на еврейството.
    – Доставките на отровния газов концентрат „Zyklon-B“ от химическите заводи във Висбаден на концентрационните лагери е доказано с документите за това.
    – Престъпленията на нацистите са доказани с безброй фотографии и филмов документален материал.

Свидетелските показания

са една важна опора на обвиненията. Не само преживялите „жертви“ са дали показания като очевидци; има също и „извършители“, които на разпит или пред съда признаха престъпления: Герщайн (Gerstein), Хьос, (H

Град
    Plovdiv
    (продължение)s

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Да, а аз имам картоф в гъза. Благодаря, че ме просветли. pr0 sux0rzer.

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от scion_of_Storm
    Да, а аз имам картоф в гъза. Благодаря, че ме просветли. pr0 sux0rzer.
    Няма защо,а картоф в гъза да имаш е кофти

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Нали...същото като НС-ти където и да е

Мега фен Аватара на quench
    БОРИССе,за нещастие,начина по който са изложени фактите в цитираното от теб по-горе могат да породят някои съмнения дали тълкуването на събитията от страна на автора не са мистификации...
    Истината е някъде там...

Мисля,че само би спечелил,ако престанеш да отвръщаш с обидно-полемичен тон,защото заравяйки емоцията (дори да те предизвикат),ще обмисляш контрите си добре.

Голям фен
    Град
    MarSsS....е хуу де...БуРгАСсС де
    аз съм съвсем индивидуална личност и искам да се отличавам от дргите..немам идоли ,немам герои ...нищо немам...аз съм себе си.....аз съм само ЕДНА...а взема ли да подражавам на някой ше сме двама...затфа не стаа...а некой случайно напрай ли нещо като мен..аз моментално променям...шот както каам МРАЗЯ еднотипите... ту=ъй де...пак по темата...имам любимци немам идоли...оок?? :P
    Admin-Coki:
    неподходящ размер на снимка в подпис
    / широчина/.

Повече от фен
    Град
    вход Б [KMD]
    Имам си идол пък!
    СЛАВА НА ПЕТЬО!!!!
    вие може да не го знаете, ама аз го знам!
    Освен това има и хора, на които се възхищавам адски много....не е само един, но като че ли най-силно се откроява Митко Воев (Р.И.П. ).

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Не подражавам на никой. И идоли не мога да кажа, че имам, но може би най- близкото до идол е един човек, който преди време ми помогна да осъзная нещо много важно за себе си и ми помогна коренно да променя живота си. Винаги ще съм му благодарна защото без него нямаше да съм това, което съм сега.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Повече от фен
    кефят ме родни мулен, арнолд, краси рядков, архимед, анди родик, майк шинода и много още други

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от scissorhand

Освен това има и хора, на които се възхищавам адски много....не е само един, но като че ли най-силно се откроява Митко Воев (Р.И.П. ).
    Поклон пред светлата му памет.
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си