.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 59

Да не би вече да е модерно да си тъп?

МИ въпроса е ясен - като чета и з форума и постоянно попадам на мнения, в които нарочно(а може би не ) "в" се заменя с "ф", "о с "у".

и не само във форума, по скайп половината ми абонати пишат така.

многу си хубаФку
    - ето и едно примерче

Супер фен
    Moдерно е да си лигав

Мега фен Аватара на koalka
    Някои от грешките са допуснати нарочно, но си личи, кои са.Някои има например съм забелязала "сам" вместо съм.И това според мен не е нарочно допусната грешка.Не е модерно да си тъп, може би е модерно да си неграмотен.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    За "сам"- не знам защо някой би го писал така нарочно... Дори не е забавно. ХОрата просто не знаят как се пише...
    Аз съм грамотна, но на моменти във форума и аз пиша кво вместо какво и хубу вместо хубаво... Просто като се засиля е по- лесно да напиша по- кратката дума. А и при положение че водим "разговор" се вкарва от време на време и някое разговорно лафче... Така прилича повече на разговор...

КОлкото до хубаФКУ- няма да го нашпиша никога така, както и няма да го кажа така... Лигаво е някакси.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Голям фен
    "Тфа" е лигня.

[off]Но наистина, в наши дни е модерно да си тъп и да се правиш на много отворен, да си гъзар със самочувствие, а всъщност - едно нищо. Само констатирам.[/off]
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Град
    [off]Но наистина, в наши дни е модерно да си тъп и да се правиш на много отворен, да си гъзар със самочувствие, а всъщност - едно нищо. Само констатирам.[/off]
    Мисля си, че това е винаги било характерно за хората на определена възраст- о 11-12 докъм 17-18... Тогава да си "гъзар" е много важно, да "правиш даскалите криви", да не учиш, да си интересен на всяка цена.

Искам да оптбележа, че въобще не важи за всички, но е много масово явление... Лошото е ако след тази възраст продължаваш да смяташ така... Е тогава вече е и смешно, и страшно...
    Не ми пречи че 12- годишната ми сестра се гъзарее, говори високо и нарежда съучениците си , за да се прави на интересна... ако на 17-18 още го прави, тогава е вече тревожно...

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    то отдавна е модерно да си тъп

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    или по скоро -> отдавна е модерено да се правиш на тъп

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от GLeZoRanA
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    или по скоро -> отдавна е модерено да се правиш на тъп

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    Някои от грешките са допуснати нарочно, но си личи, кои са.Някои има например съм забелязала "сам" вместо съм.И това според мен не е нарочно допусната грешка.Не е модерно да си тъп, може би е модерно да си неграмотен.
    Това е така заради 'правописа' при транслацията от кирилица на латиница. 'Ъ' се пише с 'А' - opAlchenska и т.н.

Е, тези които пишат 'as sam edi koj si' най-вероятно не го знаят, но аз само отбелязвам за a-ъ.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Някои считат, че е модерно.
    Но наистина често се пише "сладку","красифкууу" и т.н, защото се лигавят хората. Това не значи, че не знаят как се пишат дадените думи.
    Но иначе като се замисля....Май наистина е модерно да си тъп.
    Забелязала съм, че по - сериозните хора на нашата възраст, биват считани за скучни, за "мръднали", за "пенсионери". Ако някой пък учи повече, задължително му лепват етикет "зубар". Скоро чух коментар за едно момче, което е малко по - сериозно от връстниците си, мисли някак си по - зряло от тях, не се лигави постоянно. Е, казаха, че е "пенсионер", само защото не е като другите. Ами и на мен пък понякога ми се ще да говоря с "пенсионери", вместо да виждам лигавене под път и над път. То всичко е хубаво, когато се спазва някаква граница.
    Един пример. Ако в тоя форум се пусне тема - спам, много повече хора ще тръгнат да пишат вътре, отколкото ако се пусне някоя сериозна тема.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    сега е модерно да не си прочел една книга през живота си и да се гордееш с това...
    Има нещо такова Малко хора разбират, че не е нужно постоянно да се правиш на циркаджия, за да си щастлив.
    Мен примерно ми се подиграват от моя клас, заради това, което смятам да кандидатствам...

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    сега е модерно да не си прочел една книга през живота си и да се гордееш с това...
    ох, колко си прав...
    така се дразня някой до мен като каже, че никога не би седнал да чете книги, и то с такъв тон, все едно става въпрос за нещо велико
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Re: Да не би вече да е модерно да си тъп?

Цитирай Първоначално написано от abstraction
    МИ въпроса е ясен - като чета и з форума и постоянно попадам на мнения, в които нарочно(а може би не ) "в" се заменя с "ф", "о с "у".

и не само във форума, по скайп половината ми абонати пишат така.

многу си хубаФку
    - ето и едно примерче
    i az знам от къде го прочете
    2, 11 и 8 точка системно - бан

шерито
    Guest
    Дам, само с житейски уроци, не става.
    Хубаво е някоя книга да прочетеш...Повечето хора ми казват "Защо да чета книгата, след като съм гледал/а филма по тая история"
    Според мен книгата въздейства по - силно(или поне в повечето случаи).

Град
    Това с книгите... Много рядко намирам някой, който чете книги...
    Не че това е показател за интелект... Просто е странно защо не четат хората... Това е готино, интересно... ПО-забавно от това да се завреш в някой задимено барче или да коснеш пред компа цял ден...
    И въобще забелязвам някаква плна незаинтересованост у много хора... "Не ми пука за света, на света трябва да му пука за мен". Чудя се какъв е смсъла в тая история...

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Когато гледаш филм(дори да е с перфектни актьори, хубав сюжет и 100 Оскар-а), пак не е като да прочетеш книга.
    Когато четеш, ти рисуваш с въображението си. Основните щрихи ти ги е "нарисувал" автора, но другото остава на теб...Можеш да доизпипаш света на героите, да го посетиш даже...Да се разходиш заедно с тях, да го свържеш с твоя собствен, да допълниш някои детайли. Да обогатиш знанията си и интериора на вътрешното си АЗ...
    Когато гледаш филм, ти виждаш всичко наготово. Според вижданията на режисьора, според вижданията на сценариста, на оператора....Не остава много за теб.

Голям фен
    Мноо ясно, че книгата ще влияе повече от филма. Книгата те кара да мислиш, да я интерпретираш сам и да си представиш описаното. Нещо, което в наши дни се среща все по-рядко. А и филмите по книги са бозави в повечето случаи.

И все пак, важна е информацията. Няма значение дали е напечатана на хартия, ако е стойностна.
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Между другото, имам много книги на компютъра, но не ги чета често. Заболяват ме очите. Други си е да я имаш на хартия... И все пак, една книга може да ми остане в съзнанието много повече време, отколкото една комедийка с готините актьори....
    Има книги, които могат да ти помогнат по някакъв начин, да ти дадат поука, да ти дадат отговори на въпроси, които те интересуват. Ти може вече да си таил тези отговори в сърцето си, но просто да не си го осъзнавал до тоя момент.

Четенето на книги е показател за интелект или по-точно предпочитаните книги...
    я сподели малко книги да се образовам малко повече и аз (приемат се книги с повече картинки, големи да са по възможност, ако може и за оцветяване :Р , учебници разни не се приемат...)
    2, 11 и 8 точка системно - бан

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Между другото, имам много книги на компютъра, но не ги чета често. Заболяват ме очите. Други си е да я имаш на хартия...
    a ne ne .. tva ne e rabota da chetesh ot monitora
    ot lichen opit go znam
    drugo sa si knigite - ima biblioteki i t.n.
    az sushto predpochitam knigata pred filmut , makar che sum golqm kinoman

Град
    аз винаги намирам време да чета книга...

в кенефа ( ),
    В кенефа се чете най- готино... Аз съм стояла по час и отгоре в кенефа с някоя книга... Една даскалка имах по философия, която каза, че имала етажерка с книги в кенефа...
    В автобуса също е яко... Ама като ти дойсе спирката не ти се слиза

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Между другото, имам много книги на компютъра, но не ги чета често. Заболяват ме очите. Други си е да я имаш на хартия...
    ot lichen opit go znam
    Дам, аз не обичам много да кисна по библиотеките, но и това се случва.
    И все пак, защо да не си отделим някой лев да си купим книга, вместо блуза примерно ?
    Като гледам на баща ми секцията с книги. Казва, че по негово време хората се редяли на опашки да си купуват книги...А сега...Има толкова много интересни неща, толкова различни, за всеки вкус, а ние сякаш не се интересуваме.

Guest
    Е заменянето за "в" с "ф", "о" с "у" в повечето случай си е съвсем умишлено, явно така им харесва на хората да пишат. Обаче ако намишеш "сам", вместо "съм" това вече си е знак на неграмотност..

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    ot lichen opit go znam
    Дам, аз не обичам много да кисна по библиотеките, но и това се случва.
    И все пак, защо да не си отделим някой лев да си купим книга, вместо блуза примерно ?
    Като гледам на баща ми секцията с книги. Казва, че по негово време хората се редяли на опашки да си купуват книги...А сега...Има толкова много интересни неща, толкова различни, за всеки вкус, а ние сякаш не се интересуваме.
    da ... edno vreme da ne govorim che i nai-interesnite avtori i zaglaviq sa bili zabraneni , no tova e druga tema
    ami chestno kazano .. za men cenite na knigite v Bulgaria sa bezobrazno visoki , naistina chovek trudno moje da otdeli sredstva ..
    za nqkoi 15-20 lv ne sa mnogo ... no za drugi sa ...
    (da ne govorim che nqkoi zaglaviq stigat dosta poveche ot 20 lv)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си