- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- за матурите
има слухове че ще има матури от догодина.. някой наясно ли е с това за какво точно служи матурата? с нея се кандидатства? взима се като балообразуваща от дипломата..??
Танцът е израз на вертикално желание , а целувката е предупреждение за долно нападение!!! :P
начи матурата се държи за да покажеш че имаш някви знания до 12 клас...или нещо от рода , но на нас даскалката по л-ра ни обеснява че ако не се земе тази матура оставаш на ниво 8 клас !!..разбира се имаш право 2 или 3 пъте да се явиш....това е всичко което знам..
![]()
![]()
- Келнер, в супата ми има пирон! - вика недоволен клиент. - Че ти за таз цена перлена огърлица ли искаш да намериш - отговаря келнера
...."Преди ми тежеше, сега вече никак да бъда руган от хора без ум..." ...
Доколкото се говори матурите ще бъдат въведени за завършилите 2008/2009. Ще има 2 матури - едната задължително е л-ра, а другата - по избор от профилиращите предмети(в моя случай ИТ,мат,инфо,англ). Ако не вземеш след завършване някоя от матурите имаш септемврийска сесия и май, и януарска на следващата година. Оценките ще бъдат вписани в дипломата в раздел зрелостни изпити. Няма да бъдат взимани от ВУЗ-овете със сигурност, поради очевидни причини. http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/
Тук са побликувани примерни варианти за матури.
Those R My Principles IF U Don't Like Em I Have Others;P
ами ако никъде няма да се взимат тези оценки , значи изкарваш две 3ки и тфа етакам ли ?
![]()
Танцът е израз на вертикално желание , а целувката е предупреждение за долно нападение!!! :P
мхмуж
![]()
![]()
нооооооо. Оня пеераст министърът като се събуди утре със засмукан чаршав в задника може да реши и нещо друго
![]()
ам да нищо чудномерси многоо , ако някой друг знае нещо по въпроса да сподели с нас
![]()
аз съм сега 11клас и знам чче ще държа матура
Държавен Вестник брой 99 след стр100 за повече информация
дааа ние сме първият випуск с матуриПървоначално написано от meri88
![]()
![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
А пък моя випуск е втория с матури!Много е прецакана цялата ни системка! Ама нищо не можем да променим!
![]()
Don`t be afraid of perfection-you`ll never reach it!
Горещо се моля, наистина да не се вземат тея оценки под внимание![]()
Аз мразя тестове...Предпочитам да пиша теми, а тея матури ще са под форма на тестове по БЕЛ. Аз искам да кандидатствам журналистика. Ако се издъня на матурата по БЕЛ и оценката се счита, направо ми е спукана работата![]()
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Ако не издържите матурата просто не можете да кандидатствате във ВУЗ-овете и си оставате със средно образованиеГовори се,че и самите университети ще въведат тестовете и ще премахнат писането на темите като се предполага,че по този начин оценяването ще бъде по-обективно
Но да приемат с матури е абсурдно...да не са луди даскалите...та ВУЗ-ответе изкарват толкова пари от скапаните уроци,няма лесно да се предадат
Силно се надявам обаче да престанат да взимат под внимание цялата диплома,защото (без да има обидени) ако си в някое даскало,където ти спукват задника и завършиш с 5.50 (примерно) и идва утре някоя от с. Горно Нанадолнище със 6.00 и за тебе остава един голям _!_....или трябва да се завишат критериите и в по-малките градчета и села или нз,но нещо трябва да се промени в тази система,защото не,смятам че всички кандидат-студенти са с равни възможности за прием,а би трябвало да е така
![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
Относно поста на момичето "отгоре". Strange, не винаги хората от по - малките градове или села учат по - малко или изкарват по - лесно оценките. Ясен пример. Момичето с най - хубави оценки от моя клас (в езикова паралелка сме), дойде от село, а знае много. По - напред е с материала от много от нас. Така че без значение дали си от село Полски Синовец, Мерданя или така нататък, ако имаш акъл в главата си и желание да учиш, ще го направиш. Строги учители има навсякъде.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
МАТУРИТЕ 2008г СА ФАКТ! Доколкото аз разбрах оценката от матурите няма да се отразява на дипломата, но ще бъде балообразуваща за кандидатстване. Следователно ако искаш да кандидатстваш 2 предмета независимо от литература ще трябва да държиш 3 матури - по 2-та предмета които ще кандидатстваш + литературата, която е задължителна..Аз нещо такова разбрах като ни обясняваха даскалите..Бе ще видим..нали трябва да минат пробните тази година и ако ги осерат много може пък да ни ги махнат за догодина..Знам лиШе е ебати простотията ако треа да държим матури и по предметите с които ще кандидатстваме..
![]()
TaKe OFf YoUr CloThES...RelAx oN YoUr bEd,ClOsE YoUr EyEs AnD OpEn YoUr LeGs As MuCh As You CaN..It'S TiMe FoR.....PAMPERS!
http://textove.com/text.php?song=4775
Всъщност ако не вземете матурата не само няма да можете да кандидатствате, а и средно образование няма да имате. А среден успех от дипломата мисля че в момента не се взима почти никъде.Първоначално написано от strange__
Няма такова нещо-Първоначално написано от Shogi
http://www.fmi.uni-sofia.bg/educatio...ors/index_html
Виж условията за прием. За другите университети е аналогично. А няма как да не се отразят на дипломата, поради простата причина че оценките от матурите ще са включени вътре, в частта "зрелостни изпити".
Ami ot tazi u4ebna godina se vyvejdat maturite.Do sega samo be6e predlagano,no ne i odobrqvano.Matura 6te se polaga sled 4-i,7-i i 12-i klas(ili 11-i ne znam) . Maturata 6te e po vsi4ki predmeti,kato primerno dva mogat da se sleqt v edno(pr fizika i himiq->1 matura) .Nezavisimo ot ocenkite ti prez godinata ,ako iskara6 4 na maturata a inak si bil otli4nik -ostava6 s 4 za godinata .Abe izob6to izmisleni raboti sa tva.Az sq teq maturi mi pre*bavat rautata s kandidastvaneto..6tot moga dasi iskaram ocenkite ama na matura...Moje infoto mi da ne e to4no,ama na nas tva sa ni obqsnili
За да излизам с друг значи не си ме канил, за да лягам в леглото на друг значи в твоето ми е било студено, за да обичам друг значи не съм била обичанa!!! I lOVe YoU B...
Мм доколкото знам 88-и набор ще имат пробни матури а нататък вече ще си имат редовни![]()
![]()
![]()
....Don't bother!Be happy!....
Първоначално написано от meri88
Ами на доста места го пишеше,иначе искрено се надявам да няма никакви матури за в бъдеще [-o<
....Don't bother!Be happy!....
Съгласна съм,че няма значение от кое населено място си-ако имаш акъл,заслужаваш да постигнеш това,което искаш.Не отричам,че в София има твъъърде много тъпациПървоначално написано от sherry
Но е факт,че много от глупаците изкарват оценки с малко усилия и отиват в някой голям град с отличната диплома и се получава кофти ситуацията...не са виновни хората,виновно е министерството,което не е отпуснало достатъчно средства на всички училища да набавят нужното им и да осигурят по-добри условия за работа...министерството,кое то не е заявило точна и ясна система на оценяване и критерии,които да бъдат покрити...
![]()
Горното мнение беше мое![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
всеки различно казвадали ще се взима за кандидатстване , дали няма да се взима.. явно още не се знае
например на мен ми казаха че кандидатстваш направо с оценките от матурата.. което мн ме съмнява.. абее дано да няма шибани матуриии
![]()