- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- за матурите
ami vsu6nost kakvo da vi kaja za jalost izleznaha ve4e maturite {primernite} tui 4e nqma na kade 6te se qvqvametova ne ozna4ava 4e ostava6 s obrazovanie za 8 mi klas a za 12 kl no t li6ava ot pravoto ti da kandidatsva6 za nqkoi vuz ideqta za maturite e da ne se durjat kandidat s tudentski izpiti a maturite da sa baloobrazuva6ti
i po toq na4in konspiraciata 6e bide :"namalena": nqma 6to no tova e ideqta kakto i po bg e test 40 vuprosa test i 1 ese i ne6to takova testa ima i otvoreni otgovori t.e. ti im pi6e6 otgovora a ne ti e daden kato vuzmojnost gadno a ?! vsi4ki 6te go **** mn zlobno
zdr na vsi4ki! otnosno maturite - 6te gi ima i 6te sa 2-po bel(zadaljitelna) i po izbor. interesuva me samo koq ocenka 6te vzimat pri kandidatstvaneto ni-ot diplomata ili ot maturata?Po specialno me interesuva za Sofiiskiq, Nov Bg, Velikotarnovo i Plovdivskiq specialnost psihologiq.Iskam da znam kakvi izpiti 6te trqbva da poloja i kakvi ocenki 6te se vzimat... ako nqkoi nau4i ne6to neka pi6e,4e nz kakvo da u4a i za kvo da se gotvq![]()
Пробните матури са се провели ето така : избира се чрез жребий едно училище от града и 12класниците от това училище правят пробни матури.Дали тази глупост е станала факт или не-не знам,но това беше казано.Аз слава Богу не бях в изтегленото училище.
Оценките от матурите няма да се вземат като балообразуващи,но на тези от вас,на които им е нужна цялата оценка от дипломата (например в УНСС се кандидатства с ТЕСТ+диплома) ,то определено оценката изкарана на матурите ще им влияе,защото се вписва в графа "зрелостни изпити".Тази година трябваше да избираме предмет с най-висок през годините успех, именно за тази графа и като си изберем хубав предмет и дипломата се кача,макар и с малко.
Не се знае все още дали даден изпит от матурите (независимо дали задължителният или избираемият) ще се зачита от някой от ВУЗ-овете.Преди време,който е имал успех над 5,50 е бил автоматично освобождаван от матура.![]()
Беше споменал някой за разликата в оценките в различните училища-ДА,има голяма разлика,защото някой кретен дето пише името си с правописни грешки сега сигурно има по-висока диплома от моята (тази година завърших ЕГ-с английски),но пък тези хора на кандидат-студентски изпити рядко вързват 3ка.Така,че..![]()
Ще се изприказват много приказки за проклетите матури,ама тези,които са решили да кандидатстват с 2 предмета....ще им е наистина много трудно.![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..