pomogni mi \/ po ximiq
criqda az 6te KLASNA
az sam 7 klas,vie imate li nqkakav saita za valenost,xim.reaksiq .....ne6to za XIMIQ za 7 klas![]()
А не е ли по-лесно просто да си ги про4ете6 от у4ебника където ще са обяснени на ниво 7 клас?!
Валентност
Валентност се нарича свойсвото на атомите на даден елемент да се съединяват химически с точно определен брой атоми от други елементи. Валентостта е цяло число, което показва с колко водородни атома може да се съедини или би могъл да се съедини атомът на даден елемет. Максималната стойност на това число е 8.
Атомите на инертните газове са от нулева валентност, докато повечето елементи имат променлива валентност. Тя зависи от способността на атомите да отделят, приемат или поделят електрони.
Валентността е общо свойство на елементите, което се проявява, когато атомите им се съединяват чрез химични сили на взаимодействие.
Химична реакция
Химична реакция e процес, при който атомите на едно или повече вещества се прегрупират до нови, при което се поглъща или излъчва енергия. При химична реакция не се образуват нови химични елементи.
....Don't bother!Be happy!....
Klasna po himiaПървоначално написано от BaBiE
Ako ima naistina moje da vi e sme6no,ama az z aparvi pat 4uvam
![]()
LEle tva himiqta e nai-zlobniq predmet(pone za mene)![]()
ПлаЧи ТиХо,СмЕй Се ВиСоКо.
ОбиЧаЙ СиЛнО,ОтМъЩаВаЙ ЖеСтоКо...
Не ВяРвАй На ВсИчКо,КоЕто ЧуЕш.
Не КаЗвАй ВсИчКо,КоеТо ЗнАеШ...
LEle tva himiqta e nai-zlobniq predmet(pone za mene) Mr. Green
мене пък най-много тя ме кефи![]()
а по темата то туй са най-елементарните неща...и сичко го пише в учебника-земи почетиииии
кажи какво точно искаш да знаеш и ще ти кажа![]()
Танцът е израз на вертикално желание , а целувката е предупреждение за долно нападение!!! :P