Може би във всички мнения, изказани до тук има нещо вярно. Факт е, че независимо дали е любов, привличане, харесване или каквото и да било... такъв вид привързване и подобни отношения между тийнейджърите съществуват. Мое лично мнение е, че под 18 години сексуални контакти не би трябвало да има. Защото до тази възраст (понякога и доста след това ) сме си деца. Само че ми се струва невъзможно да не изпитваме привличане към противоположния пол. Разбира се, такива крайности като: "обичам те и ще те обичам цял живот","не мога да живея без теб","ти си всичко за мен"... са малко неудачни. Тъй като един малд човек на 14-15-16-17 години не е достатъчно наясно какво иска, не познава напълно себе си и все още се оформя като личност. Но... за да продължава този процес не може да изключваме и връзките с противоположния пол. Аз съм на 18 години и когато бях на 14 съм си мислила, че съм влюбена. Не съм казвала, че обичам някое момче, а че го харесвам и че съм се влюбила. Но с времето, когато тези чувства просто са изчезвали осъзнавах, че това не е било любов. А именно привличане и някакво харесване. Сигурно е трябвало да преживея всичко, което ми се е случило за да бъда това, което съм сега. За да разбера какво искам, да утвърдя принципите си и кои да бъдат моите приоритети в живота. Макар, че и на 18 години все още не мога да твърдя, че познавам достатъчно себе си.
Но понякога се случва и да обичаш на тази възраст. Може да е някак по-детски, любовта да бъде по-скоро платонична... Но чувствата са по-дълбоки, много искрени и силни. И продължават с години наред. Но съм застанала твърдо зад тезата, че сескуален живот трябва да се води чак след навършване на пълнолетие. Не мога да приема едно 14-15-16 годишно ДЕТЕ вече да е предприело тази стъпка.
Гаджетата и любовните връзки не трябва да пречат на развитието на една млада личност. Не може да се пренебрегва училище, образование, приятели, всякакви отговорности, семейство и каквото още се сетите. Разбира се, не трябва да се отива и в другата крайност - прекалената сериозност и живот само със задължения и отговорности без забавление и развлечения. Тийнейджърските годни са най-бурните и най-обърканите за всеки един човек. Точно тогава се дава основа на личността. И после цял живот човек доизгражда характера си, защото ние усетно или не... се променяме през целия си живот.