Цитирай Първоначално написано от WindWaker
abe aide za momenta 6te se vuzdurja ot komentar za jenite - чай малко на кирилица да мина щото пак ще ме нареждат после. Та ! Жените - навсякаде има красиви. То по-скоро се говори къде процента е най-голям, но повечето тука не са го разбрали. Исках пак да се намеся за езика и за диалектите. "Браточета" от София - айде за момент поне бъдете искрени - тва че по телевизията софиянци говорят на правилен книжовен български език - не значи че гражданите Ви го правят. Диалекти има всякакви в страната, не съм я обиколил цялата и незнам къде говорят най-неправилно, но София определено се нарежда в графата на диалектите. По-старите поколения говорят що-годе нормално, ама по-младите - хах, айде сори ама то ако чуеш една правилна дума - евала ! Особено с тва множествено число .... мислите се че цяла България се върти около вас и затова си мислите че говорите правилно - но хич хич не е така. От Бургас съм, но във Велико Търново аз чух най-чистия БГ език. Преди време на Бургас са му викали културна столица (заради множеството артисти, актьори, художници, певци) и тук се е говорило най-чисто. Мога обаче да призная че последно време почнахме много да съкращаваме повечето думи и книжовния език се поизгуби. Въй и Въх също са типични за тук. Но меко говорене .... сори, ама такова нещо няма. Не и при нас. За Варна незнам - много отдавна не съм ходил там, така че няма да давам мнение. Тва е засега
В велико търново чувал ли си ги разбирачев? Кайдйе си уаа, ейнчими гоо вйеее- етчиг тамйе вйеее. Видех го бя там и уааа. Ечт там йе веее.
Тия там говорят по селски и от Биг брадър-ци.