.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 135
    Повече от фен
    Biol Psychiatry. 2005 Mar 15;57(6):594-608.
    Delta-9-tetrahydrocannabinol effects in schizophrenia: implications for cognition, psychosis, and addiction.
    D'Souza DC, Abi-Saab WM, Madonick S, Forselius-Bielen K, Doersch A, Braley G, Gueorguieva R, Cooper TB, Krystal JH.

Изследването поставя отново един основен въпрос: след като – според лекарите – употребата на канабис влошава протичането на шизофренията, защо, по дяволите, шизофрениците обичат да пушат трева? Шизофренията е мъчително страдание и би било невероятно болните от нея да правят нещо, което ги кара да се чувстват още по зле. Авторите само поставят въпроса, но следващото изследване дава отговор.

Drug Alcohol Rev. 2004 Dec;23(4):445-53.
    Reasons for cannabis use in men with and without psychosis.
    Green B, Kavanagh DJ, Young RM.

Сравнени са причините за употреба на канабис сред “нормални” потребители и такива, страдащи от психози. Докато “нормалните” често използват тревата просто “за отпускане”, психотиците я пушат най-вече за “повдигане на настроението” (36-42%), “справяне с негативните ефекти” (27-29%) и “социално общуване” (29-38%). Може би лекарите, вместо да говорят голословно за влошаване на симптомите, би трябвало да се запитат не е ли по-важно мнението на самите болни, които най-добре знаят какво ги мъчи, кои сомптоми са важни за тях и кои са второстепенни. Остава несъмненият факт, че психотиците пушат трева, за да им олекне – и изглежда наистина им олеква. И тъй като страдащите от психози отказват да се “възвисят” чрез страданието, законът ги обявява за престъпници. Хуманно!

Am J Addict. 2005 Jan-Feb;14(1):64-72.
    Lack of hippocampal volume change in long-term heavy cannabis users.
    Tzilos GK, Cintron CB, Wood JB, Simpson NS, Young AD, Pope HG Jr, Yurgelun-Todd DA.

Поредното high-tech опровержение на популярната налудност, че тревата уврежда мозъка. “... обемът на хипокампа у потребителите на канабис не е свързан с възрастта на първа употреба, нито с честотата на употреба. Резултатите са в съгласие в научната литература, според която УПОТРЕБАТА НА КАНАБИС НЕ Е СВЪРЗАНА СЪС СТРУКТУРНИ ПРОМЕНИ В МОЗЪКА КАТО ЦЯЛО, НИТО С ХИПОКАМПА В ЧАСТНОСТ”. Край на цитата.

Psychol Med. 2004 Oct;34(7):1239-50.
    Neuropsychological consequences of regular marijuana use: a twin study.
    Lyons MJ, Bar JL, Panizzon MS, Toomey R, Eisen S, Xian H, Tsuang MT.

Какви са “Невропсихологичните последици от употребата на марихуана”? Ами почти никакви. “Резултатите показват ЛИПСА НА ЗАБЕЛЕЖИМИ ДЪЛГОВРЕМЕННИ ОСТАТЪЧНИ ЕФЕКТИ НА УПОТРЕБАТА НА МАРИХУАНА ВЪРХУ МИСЛОВНИТЕ СПОСОБНОСТИ.”

Canadian Addiction Survey (CAS)
    Canadian Executive Council of Addictions, March 2005

Как работят в живота мозъците на пушачите на трева? “Благодаря, добре. Дори много добре!” – отговаря най-новото канадско изследване за употребата на дроги сред населението. УПОТРЕБАТА НА КАНАБИС Е ПО-РАЗПРОСТРАНЕНА СРЕД ХОРАТА С ПО-ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ И ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ ОТ СРЕДНИТЕ. По всичко изглежда, че това не им е попречило да се изявят в живота. Абе тия в Канада нямат ли си д-р Любенова да забрани публикуването на такава злостна пропаганда в полза на тревата?
    Заповядай! и дано прихванеш нещо от всичко тва щото си мн зашит отвсякъде А и Amayo и дядо ми пиеше всеки ден и накрая тряаше да му се слойи изкуствен стомах поради простата причина ,че имаше злокачествен тъмор,но и товеа не помогна тъй като имаше разсейки по абсолютно всички органи...и с искуствен стомах и без...почина.Ма това е друга тема и не ми се говори щото ми става тежко. Ае respect

Супер фен
    лелей хаха тука бахти спора станал.. аз само да изкажа мнение се включвам..
    Amayo ти си най-сдухания юзър от тоя форум в мойта класация.. съвета ми е напуши се и се опрай малко щото си адски смешен..

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от sWeEt_SeEd
    -ож
    Само не разбрах ти от шизофрения ли страдаш та пушиш? Тия канадски доклади как обясняват затъпяването у активно пафкащите? Ъ де?
    2т. системно

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    лелей хаха тука бахти спора станал.. аз само да изкажа мнение се включвам..
    Amayo ти си най-сдухания юзър от тоя форум в мойта класация.. съвета ми е напуши се и се опрай малко щото си адски смешен..
    И кои са на последно място в класацията ти? Пет растафара и двама наркомана нали? Да ви имам идеала за подражание, за мене човек който се прави на "готин" единствено чрез наркотици е просто болен човек. Мойте приятели ме уважават и без да изпадам в абстиненция, пичките ми връзват и без да съм напушен парцал. Ама явно при вас е обратното незнам, комплекси ли имате, родителите ли не ви обръщат внимание, направо тия младите за никъв хуй не стават .
    2т. системно

Повече от фен
    ахеахехахе абе братле ти си бил голем комплексар.Уважавай и чуждото мнение.Аз уважавам твоето до известна степен.Уважавам това ,че си против тревата и просто не те кефи.Ма що тряа да постваш такива злостни коментари.Гледаи си живота и тфа е...всеки има право на избор.Кфо им е на растите...да не би да са по-различни.Мога да ти кажа ,че само ше мечтаеш да имаш такива приятели изобщо да се докоснеш до тях9не всички)щото си далече то тяхното мислене и гледни точки.И те си имат някаква стоиност!!!И да страдам от шизофрения кфо а? ахехаехае'Голямото зле'!!! Нормалните useri които пушат коз го пушат за удоволствие ,а не да се праат на готини...тфа не ти ли стана ясно...и мацките ти връзвали ...аехахеахехе боже опази.Ти да не би да блъскаш по цел ден ... сиурно си некфо плоско билдърче дето тъпче анаболи и стероиди...ма да знаеш ,че тогаа не другите а ти няа да ставаш за 'мъжки полов орган' ахеахехах

Супер фен
    Кое мнение да уважавам. На неква девствена пикла дето ще ме нарича сдухан защото съм против тревата. И скии тя е лошото момиче дето за да всява респект у послушните земе и пуши трева за да е модерна. Е те такива мнения заслужават достойно уважение брътленце. И доказват как в поголовният им стремеж да превърнат спора в междуличностен конфлик и да изкарат мойте кусури за да прикираят своите собствени,че всъщност те са комплексарите а не аз. Защото аз не се нуждая, от стимуланти за да се чувствам щастлив, за да имам самочувствие, за да получавам респект. Тва е за хора без самоуважение, без воля, без цел в живота. Анаболите също, споко и за тях съм против.
    И растите имат супер гледна точка да - нищо че миналата година бяха скейтъри ама видяха че е много пот да скейтат та викат я да смениме модата на нещо дето само да пушиме и да не си даваме мноо зор. Нали гледам на сестра ми дето е на 16 къв е класът й - само растафари, отде се пръкнаха незнам, ама май е последния хит. И най смешното е че разправят - "абе навсякъде има некви позьори дето се правят на расти ама не знаят изобщо културата и само ни копират нас истинските"
    2т. системно

Супер фен Аватара на _donna_
    Абре,направо ми иде да се блъсна в некой по-солиден тролей.

Повече от фен
    ахехахеаххе не знам кой се опитва да превърне спора в междуличностен конфликт.Поне не си противоречи :mr'green: 'Девствена пикла'...това обида ли тряаше да бъде?Сигурно трябваше да се засегна.Но защо пък...това не е нешо лично...сигурно девствеността е обществен проблем.Пък и е мнооооого важно да не си девствен за да имаш акъл... Ти знаеш ли,че е научно доказано ч,е девствените са най-глупавите. И понеже тълкуваш думите на хората както си искаш,че ти кажа ,че не казвам че си сдухан защото си против тревата ,а щото не уважаваш мнението.Даже много ясно съм казала ,че уважавам това ,че си против тревата и не те кефи...що не четеш. Ми кажи,който пуши си е негова работа и точка...що тряя да твърдиш че са сдухани,тъпи искат да се праат на модерни etc.Именно неспособността да приемеш различието на другия показва това колко си комплексиран.Нормалния човек приема спокойно всичко а не се самоизтъква.И ти не кефиш някои хора ма кфо са.. никой не ти казжа..ее ти си ебати сдуха и тъпанара щото не пушиш коз а ти обаче правиш обратното.Ма колкото и да се караме няма да се разбереме щото ти не вникваш в смисъла на това,което казвам а btw чувал ли си за Г-н Фратю ахехахех ае

Повече от фен
    ooooy q go fuck yourself!!! Rastamrazci...mrete

Супер фен
    хах тфа за 'девствената пикла' мисля, че беше за мене щото аз му казах болезнената истина колко е сдухан.. хаха
    имам си самоуважение, и воля, и цели в живота.. не ме познаваш, за да твърдиш обратното..и не пуша щото било 'модерно' хаха пуша защото ми харесва начина по който се чувствам, харесва ми лекотата и полета на въображението, свободата и краткия миг когато не ми трябва нищо повече.. но ти никога не би го разбрал
    мисли ме за кфато си искаш, само че аз може да съм психясала и лоша и закачена.. кфото ти дойде на акъла ми кажи.. но мога да ти кажа че никога няма да видиш света през моите очи както и аз не мога да го видя през твоите така че спри да осъждаш всеки който е различен от теб.. да съди има право само Бог! ти да не би да се имаш за Бог?!! те тфа вече ще е комплексарско - да не приемаш чуждото мнение..

Супер фен
    ахехахеаххе не знам кой се опитва да превърне спора в междуличностен конфликт.Поне не си противоречи :mr'green: 'Девствена пикла'...това обида ли тряаше да бъде?Сигурно трябваше да се засегна.Но защо пък...това не е нешо лично...сигурно девствеността е обществен проблем.Пък и е мнооооого важно да не си девствен за да имаш акъл... Ти знаеш ли,че е научно доказано ч,е девствените са най-глупавите. И понеже тълкуваш думите на хората както си искаш,че ти кажа ,че не казвам че си сдухан защото си против тревата ,а щото не уважаваш мнението.Даже много ясно съм казала ,че уважавам това ,че си против тревата и не те кефи...що не четеш. Ми кажи,който пуши си е негова работа и точка...що тряя да твърдиш че са сдухани,тъпи искат да се праат на модерни etc.Именно неспособността да приемеш различието на другия показва това колко си комплексиран.Нормалния човек приема спокойно всичко а не се самоизтъква.И ти не кефиш някои хора ма кфо са.. никой не ти казжа..ее ти си ебати сдуха и тъпанара щото не пушиш коз а ти обаче правиш обратното.Ма колкото и да се караме няма да се разбереме щото ти не вникваш в смисъла на това,което казвам а btw чувал ли си за Г-н Фратю ахехахех ае
    Всъщност това за девствената пикла го казвах на илюжънс.
    2т. системно

Супер фен
    блаблаб.
    Има хора дето само тва им дай, да не са в час ма аз не съм от тях. И сдуханяците сте вие щото един закоравел тревоман ако не се напуши на купона просто си е сдухан. Докато аз си правя сам купона, не разчитам на медикаменти и тва е нещото къде вие няма да го разберете. През твоите очи съм го виждал, нй мъ кефи. Щото по тая поляна къде вие сега пасете аз отдавна съм минал и съм се наял и съм се ИСРАЛ.
    2т. системно

Супер фен
    оффф няма смисъл да ти говоря.. то с развален грамофон не може да се говори.. ае мри

Guest
    kfo se radvate be 4ifuti,.. golem kef pada vijdam 'exexe naebali sa rastite''
    dr put kat vi naebat vas 6e vidime koi 6e se radva

Супер фен
    оффф няма смисъл да ти говоря.. то с развален грамофон не може да се говори.. ае мри
    Лека полека почвам да ви позатапвам ми се струва.
    2т. системно

Повече от фен
    аехахеха ная значение на коя от двете си го казал.Важното е,че е плоско пък и кфо цитираш целият ми пост ,като че ли в него говоря само за девствената пикла...по тая логика аз съм те затапила не ти нас ахехаехах ае права е IlLuSi0nS` пък и по-умният отстъпва ахеахе

Супер фен
    аехахеха ная значение на коя от двете си го казал.Важното е,че е плоско пък и кфо цитираш целият ми пост ,като че ли в него говоря само за девствената пикла...по тая логика аз съм те затапила не ти нас ахехаехах ае права е IlLuSi0nS` пък и по-умният отстъпва ахеахе
    хаха забий и да не се занимаваме повече с тоя скапаняк.. ае peace

Супер фен
    Оставете го тоя нещаснииик. Той никога няма да разбр кво свободния полет на въображението и на пръднята в атмосферата . МноооооЛ якууу копелеее.
    2т. системно

Супер фен
    пък и кфо цитираш целият ми пост ,като че ли в него говоря само за девствената пикла
    Ми май само за тва говориш. И за някфи общи неща дето щом за тях си мълча начи съм съгласен.
    2т. системно

....31231
    Guest
    Пичове само не мога да разбера какво имате против растите????

Голям фен
    Май не само куките лапат мухи.. ти доста стриктно следваш техния пример ,,Хората от гетото'' ...... с какво са по-малко от теб?С това,че са на расти.... Познавам доста такива хора ( въпреки,че съм на светлинни години от тяхната среда ),и мога да кажа ,че те умеят да се забавляват и да доста пекани... И естествено вършат по интересни неща освен да клюкарят и да пускат безмислени теми по форумите.Така ,че автора на темата,няма да е лошо да придадеш смисъл на явно безмисленото си съществуване. \/
    Децата плачат,Господ прощава.. Аз няма да плача,защото не съм дете,но няма да простя,защото не съм Господ .

Супер фен Аватара на _donna_
    Кво стана с тролея,де?!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от He3HauKa
    Май не само куките лапат мухи.. ти доста стриктно следваш техния пример ,,Хората от гетото'' ...... с какво са по-малко от теб?С това,че са на расти.... Познавам доста такива хора ( въпреки,че съм на светлинни години от тяхната среда ),и мога да кажа ,че те умеят да се забавляват и да доста пекани... И естествено вършат по интересни неща освен да клюкарят и да пускат безмислени теми по форумите.Така ,че автора на темата,няма да е лошо да придадеш смисъл на явно безмисленото си съществуване. \/
    Ми то сестра ми е раста ако става на въпрос никъде н съм казал нищо лошо против растите ако греша поправи ме но щом казвам нещо то съ напълно категорично убеден в него и не бих го казал напразно така че очаквам извинение т теб за неправомерно отправени обвинения . И ако за тебе борбата с наркоманията е безсмислено нещо то следва всички тука да изгубим надежда.
    2т. системно

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    Круйзвам си аз из китна и мъглива София по централен тарикатски булевард и що да видя яз - в едно каше две фуражки сгащили две расти.
    Как разбрах че са ги сгащили ли? - Ми мноо просто - висяха си по гащи наркоманчетата.
    Това значи ли, че сестра ти е "наркоманче" ?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от niGGa
    Круйзвам си аз из китна и мъглива София по централен тарикатски булевард и що да видя яз - в едно каше две фуражки сгащили две расти.
    Как разбрах че са ги сгащили ли? - Ми мноо просто - висяха си по гащи наркоманчетата.
    Това значи ли, че сестра ти е "наркоманче" ?
    Абсолютна. Освен тва е и чалгарка.
    2т. системно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си