- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Оня ден си ходим и що да видя.
Ха! Ами като не си знаете правата, не само ще ви бият и ще ви събличат.Колкото до спора канабис срещу алкохол, мисля че той е просто безсмислен, а и доводите на момчето дето майка му била лекарка са толкооова безпочвени.
Може би тук е момента да кажа за сблъсъка канабис с/у тютюн.
Но нека първо кажа за алкохола. Истината, която много малко изледователки агенции споменават, е че в мозъка ИМА рецептори за Делта-9-Тетра-Хидрокси-Канабинол(активното вещество в тревата). Точно за това тревата не убива мозъчни клетки, а само променя начина им на действие(все едно да си сложиш компютъра на стенд бай). При това този ефект е временен (2-4 часа). При алкохола нещата стоят по малко по различен начин - мозъка няма рецептори за големите алкохолни молекули. Затова на алкохола му се "налага" да избива мозъчни клетки, което както всички знаем е необратимо. Важно е да се каже и за вредното действие на алкохола в/у черния дроб, както и за доброто действие на тревата в/у раково болни и болни от СПИН. Нека не забравяме и действието на канабиса като лекарство с/у глаукома и болкообезболяващо.
П.П. Пуша трева от бая време и мисля, че това не ми попречи да се изкажа интелигентно и да вкарам в поста си повече доводи от момчето с 300те учебника.![]()