Миличка, нищо не можеш да направиш. Правила съм подобни изпълнения като приятелката ти, всичките ми близки и приятели са били против - човек не се учи от съвети, учи се от грешки (и то мноооого рядко - принципно ги повтаря). Трябва да призная - това, че любимите ми хора бяха толкова против всичките ми решения и се опитваха да ми въздействат и влияят, ужасно ме подтискаше и натоварваше. А сега не съжалявам, че съм послушала сърцето си.
Ти можеш само да бъдеш до нея. Винаги съм ценяла най-много близостта на хората, които просто ме изслушват, без да се опитват постоянно да ми дават акъл. Подкрепяй я, дори да знаеш, че греши (етествено имаш право да й споделиш какво мислиш, но щом тя е взела своето решение, бъди до нея, даже и да не си съгласна).
Просто, когато човек обича, не мисли трезво, както хората, които наблюдават ситуацията от страни. Приятелката ти явно наистина е влюбена и живее с надеждата, че между нея и това момче все някога и някак ще се получи. Докато тя самата не реши, че няма сили повече да се бори или докато чувствата й не охладнеят...никой не може да й "помогне".