Здравейте! Весели Празници да си посрещнете Коледа и Нова година супер!!! Така историята е малко дългичка но все пак на кратко ще карам. Ами разделих се с приятелката си пред 6 месеца(аз на 17 тя на 16). Живота ми страшно много се промени от тогава не знам как стана този номер но някак си след като се разделихме не съм същия човек. От най-непоклатимия оптимист станах най-ревностния песимист. Започнах да се обличам целия в черно, прослушах жица (преди слушах черно), лакирах си ноктите в черно и т.н. Всъщност въпроса не е във външния ми вид а промение вътре в мен. Започнах да мразя ама да мразя истински (преди не бях способен на това смисъл сърдех се точно 5 минути и след това ми беше минало), започнах да отричам всичко което ми се казва независимо дали то е правилно или не. Най-важното е че вече започнах и да отричам любовта като фактор в живота си. Преди всеки ден можех да се влюбя и това ме правеше щастлив. Сега всичко това е нагоре с краката, не мога да разбера какво стана с мен. И така стигнах до вапроса " Заблуда ли е Любовта?". Дали всичко се основава до някаква степен на свикналост с човека с който си и не правиш никакво развитие защото знаеш че човека който е до тебе те приема такъв какъвто си и ти знаеш че просто няма смисъл да се променяш. Защо според мен любовта е заблуда? Защото всичко се основава на онази тръпка която я има първире 6 месеца примерно или 1-2 години после ти си толкова свикнал с този човек до такава степен че той е станал част от живота ти и когато си тръгне ти осещаш че си тъпкал на едно място и се чустваш размазан,смачкан, пренебрегнат от собствения си живот и т.н. Друго нещо също не мога да проумея. Ходих с това момиче близо половин година. Как за 6 месеца мога толкова много силно да обичам и в следващите 6 месеца от тази 2006 година цялата любов да се превърне във всичко друго освен любов. Имам чувтсвото че няма да мога да обичам (лелеле колко тъпо звучи) но не защото се разделих с нея просто защото вече загувих онази вяра: "Да пич един ден и за теб ще има мацка" няма го вече това чувство. И така: "Заблуда ли е любовта? И може ли тя след раздяла да промени целия ти светоглед и начин на живот?"