Така,няма да ти давам теми и т.н,а само ще те насоча накъде да разсъждаваш:
За първото става въпрос за това доколко можеш да понесеш чужда помощ,подаяние или просто прекаленото спокойствие и сладникави сценки...Тук можеш да се обосновеш с това дали си реалист или оптимист,при какви ситуации забравяш гордостта си,дали това е правилно и т.н...много може да се разсъждава.Като заключение включи наблюденията ти върху чуждия праг на понасяне на доброто,в какви ситуации хората го отхвърлят и в какви се стремят към него,за това какво е доброто като вътрешно индивидуално усещане...но не го прави като заключение много дълго,защото все пак това не е главната ти тема...
За второто-много обширна тема,можеш да разсъждаваш в много посоки,ето ти една:
Как се е зародило в хората категоричното разделение на зло и добро,как влияе това,има ли всъщност изцяло зло и добро,кой е момента в който злото и доброто се сливат,кога кое преобладава,какво всъщност представлява злото(това е усъвършенстването и информацията,но трябва да се обосновеш може ли без тях)нужно ли е злото,наказуемо ли е доброто,култа през годините към доброто,който всъщност е метод за замазване на очите за да може злото да не се забелязва толкова.... Учителите се радват на старателно разработен новаторски поглед Успех!Нещо ще се получи само ако ти се занимава...А,също избягвай клишетата,но се опитай да се получи така,че да засегне и слушателя
Дано съм помогнала,но от всичко,което ти казвам тръгват много разклонения и може много да се пише за това,така че много внимателно преглеждай готовата си работа за противоречия и не оставяй никое свое твърдение необосновано...
Благодаря ти че си ми дала някакви упътвания само че аз нищо не мога да измисля,не мога да пиша есета и теми
Затова искам някой да ми помогне особено за първата тема за моя индивидуален избор