Здравейте!
Бих искала тук да се обърна към вас за малко помощ. От много скоро се занимавам с този "език", затова ви моля критиките ви да бъдат отправени към мен засега под формата на съвети, за което ви благодаря предваитело!
Първо, искам да знам как точно стават допълнителните екстри за текст, цветове и т.н. с помощта на CSS? Понеже от различни източници разбрах това по различен начин пояснявам кое не ми е ясно: всяка допълнителна екстра трябва ли да се записва като отделен файл(ако да - с какво разширение?), или трябва да са всички в един, или пък тези "добавки" се пишат директно в HTML-файла ни, посредством скобите "{ ... }"?
Другото нещо, което искам да знам, се отнася за фона. Ако използвам дадена картинка за background, има ли начин тя да бъде оразмерена така, че да заеме целия екран? До моята например в дясно се долепя около 1-2 см от началото на картинката, тъй като е малко по-тясна от ширината на екрана. Това го прочетох и разбрах защо става така, сега искам да разбера дали разширяването й е възможно, или ще трябва да използвам такава картинка, на която да не се личи къде е началото, и къде - края(макар че държа точно тази картинка да си ми остане като фон...)?
На всяка хоризонтална линия може да се задава цвят, нали? Ако е така, защо при мен не се получава и има ли някакво влияние браузъра, който онагледява страницата ми?
Как се задава с или без CSS цянка(и определен нейн цвят) на буквите, за да се отличават те по-добре?
Благодаря ви предварително за оказаната помощ. Искам също да ви помоля, да не ме препращате към един или друг сайт за HTML ако не е особено наложително, защото в момента не чета само от един, повярвайте ми! Просто искам с 2-3 думи да ми обясните това, за което питам. Не забравяйте, че говоря само за HTML. За тези и други въпроси и неясноти се надявам да мога да се обърна към вас за помощ! Още веднъж ви благодаря!