- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- ne se li zamislqte?
shizzle аз лично (по моето скромно мнение)съм мааалко по-далеч и по-различна от тези , които правят секс на по 12-13-14 първо , защото съм започнала на по-късна възраст ама това няма значение в случая...Вярно е , че е тъжно деца да правят секс...Днес стоях и чаках една приятелка за кафе и покрай мен мина група необуздани
шумни момиченца сигурно бяха точно на около 13....И си помислих ,че може би някоя от тях вече е правила секс...И самата идея ми се видя крайно абсурдна и гнусна ама е факт...Най-добрата ми приятелка е започнала на 14 и сега благодари на Бога , че е попаднала на свястно момче и първия й път не е бил чак толкова голямо разочарование...Точно затова може би това мое мнение ще се противопостави изцяло на предишното ми , но май се дължи на това , че всеки човек е с различен характер ...Пък и да не говорим , че един що годе зрял човек е готов да си направи извода , че на 13-14 му е рано за секс и може да прави и други по-интересни неща...Както беше казал някой , всяко нещо с времето си.Аз май пак се отклоних от темата...Като цяло подкрепям мнението , че на 13-15 е рано за секс....Много си обърках вече мислите обаче мненията ми по темата наистина са наистина крайно противоречиви...
*ThE~WorLd~Is~MinE*
Чакай, чакай...аз тези неща не ги казвам в моя защита и мисля че отдавна съм ги надживяла, но това за мен е съвсем друг въпрос който не мисля да подхващам.Аз знам че не е редно да се правят такива дивотий на тази възраст, но по какъв начин по дяволите да го спрем...аз не се сещам за ефикасен начин.За това аз съм се примирила и не правя опити да ги спра, да ги успеквам и какво ли още не, а точно обратното да ги разбера, да им влезна в положението и ако мога да им помогна с нещо.Все пак всички сме били на 12-13-14 и всички сме правили щуротий...Първоначално написано от shizzle
Напълно съм съгласна с това, 4е е нелепо 12-13-14 годишни деца (да, ДЕЦА) да мислят за секс, да правят секс и да се хвалят с бройка, с която и 19-20 годишните не могат да се похвалят. Но, все пак, живеем си в свободен свят, както хората са казали, и следователно всеки има и трябва да има свободата да прави със себе си и с живота си каквото си поиска. И не съм за това да се налагат някакви ограни4ения и забрани. Вклю4ително и относно секса и това на каква възраст да го правиш. Ли4ната воля и ли4ният избор именно затова са си ли4ни. И не смятам, 4е който и да било трябва да се меси относно взимането на такова решение. Да, ако зависи от мен, бих казала на вси4ки на по 12-13-14 години да не бързат, да из4акат, да си изживеят детството, защото второ няма да имат. И порастнат ли, край, няма връщане назад. 4е сексът няма да избяга. И 4е не е нещо, с което трябва да по4нат още от тази си възраст. Но ако изберат да не слушат и да правят вси4ко както си знаят - да си трошат главите. Пове4е от просто съвет не мога, а и не бих искала да давам на никого. И не би и трябвало.
Не съм против да дойде някой и да каже "Направих го на 13, а свирки правя от 12 годишен/на", ОК, твой си избор, твое си решение, мен ли4но това с нищо не ме бърка. Против съм да дойде някой и да ми каже "На 12 съм, правих секс, болен/а съм от нещо" или "Бременна съм, какво да правя". На такива се дразня най-много, защото всеки трябва да се нау4и да прави каквото и да било, само ако е запознат с рисковете. Само ако знае какво прави и как го прави и всеки трябва сам да си понася последствията.
![]()
Робинята на Quench
Брей! SINDEL, дай така и на серийните убийци да им подхвърлим по един съвет. Ще им речем: Не убивайте, джанъм! Не е редно. Оно си ви е у правата, ама дека ви е разумът?
А malkata_sladuranka направи успешна, промоционална демонстрация на робско подсъзнание: "Ми... да си правят к'вот си знаят".
Изпитвам садистично удоволствие от идеята, че някой ден вашите тринадесет годишни дъщери ще влезнат в кухнята с траурна стъпка и едно девет месечно предизвестие. Нищо! Най-важно е да вдигаме раменете и да отваряме краката, другото само ще се нареди.
He who runs with aggression walks with no dignity
Първо серийните убийци са нещо доста разли4но от това, за което става въпрос в темата. Пове4е от тъпо е да ги сравняваш. Второ, акъл на никого не можеш да налееш. Особено пък насила. И ако не сте стигнали все още до подобно заклю4ение - лошо. Но ше стигнете.Първоначално написано от Crafter
Въпрос - колко от хората тук слушат съветите на родителите си и близките си? Особено пък по въпроса за секса? Нищо 4е вси4ки знаем, 4е ни мислят само най-доброто и се тревожат за нас и искат да ни предпазят от лошото в живота. Знаем го, ама при поредната реплика от рода на "Недей да спиш с никого поне докато не станеш на 18 (примерно)" кво следва - най-4есто самодоволно подсмихване от типа на "Кво ше те слушам тебе, кво ги разбираш ти нещата!" или привидно се съгласяваш и после пак правиш квото си знаеш. Докато не се слу4и нещо кофти и тогава отиваш да пла4каш на рамото на мама/тати и се биеш по главата колко си бил тъп. И нито наказанията, нито заплахите, нито нормалните разговори помагат. Всеки си прави квото си знае, докато не стане нещо и не разбере, 4е може би има и по-умни хора от него и това, което са му говорили е имало някъв смисъл.
Всеки да се оправя сам. Предупреждаваш, даваш съвети, ако ти ги искат и ве4е другото си е тяхна работа
![]()
Робинята на Quench
Първоначално написано от GiRl^of^PriStOn
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
Колкото и теми да пускате, няма да ги промените...
И аз се питам къде отидоха чувствата...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Аз предлагам да се открие родилен дом в училищата,специален филиал за детската градина![]()
![]()
![]()
![]()
Listen Trance and be Cool!
Чалгата води до деградация и е еквивалент на радиация.
sindel каза "Второ, акъл на никого не можеш да налееш. Особено пък насила. И ако не сте стигнали все още до подобно заклю4ение - лошо. Но ше стигнете." права си аз мойто дете след време няма да го пратя на училище те там няма как да му налеят! смятай колко си забавна
хуя избирач не е ебач!
за корав уй лайнян гъз няма!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=71073
кой ти каза че селяните са тъпиПървоначално написано от shizzle
![]()
хуя избирач не е ебач!
за корав уй лайнян гъз няма!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=71073
Ачка, сори, брат, бях изпаднал в душевен катарзис, показвайки колко съм велик мислител в този прояден от посредствеността форум. Просто ми се изпусна "тъп" пред "селянин".Хахах, както и да е, респект!
Другото ми извинение е, че вместо "правейки секс на 12-13-14-15", трябваше да се изразя "правейки (и не само - одобрявайки или дори подминавайки факта, че някои деца правят) секс на 12-13-14-15". Отново като причина ще дам невъзможността ми да контролирам напълно думите, изнизващи се изпод пръстите ми.
А сега, към спора!
SINDEL, изобщо не осъзнаваш гледната ни позиция на ачката, Crafter и аз. Но точка по точка, че имам навика да се отплесвам.
Да, серийните убийци имат МНОГО общо със секса на ниска възраст. Дори няма да споменавам десетките теории на мнозина по-умни от нас учени, че подобно изживяване на такава крехка възраст оказва силно и най-вече пагубно влияние на лабилната детска психика. Това, все пак, е относително.
Ще ти кажа друго.. (и това е не само към теб, а към всички, изброени в bold предния ми пост) Важно е наличието на силна гражданска отговорност. Когато обществото поддържа (а безхаберието е именно поддръжка) свободията, тогава то не поддържа просто малките ебaчи, а всякакви форми на разюзданост.
Нямало да слушат родителите, щели да си правят каквото искат.. Знаете ли колко от всички нас, които сме нарушавали правилата, са истински авантюристи, и колко са го направили само, защото е "модерно", защото е "готино"? Знаеш ли колко 13годишни са способни да ОСЪЗНАЯТ смисъла на думата "бунтарство"? Ако има един на сто, на ХИЛЯДА, пак ще е добре!
Та това е съвсем НАЧАЛОТО на юношеството!! В едно нормално прогресивно-християнско общество, каквото би трябвало да е нашето (не ми търсете грешки, терминът току-що го измислих), в този период за първи път почваш да настояваш да гледаш телевизия до късно и искаш да ти увеличат вечерния час. На 14 си слагаш първият непозволен пиърсинг и се напиваш за първи път.. Не правиш секс! Това го правиш, защото хората около теб ти казват, че е готино!
Ще го направиш напук на родителите си ли?! Първо, трябва да ти ЩУКНЕ, че можеш да правиш секс на 13, за да искаш одобрението на вашите. След това трябва да си мислиш, че е НОРМАЛНО да правиш секс на 13, трябва да си останал с впечатлението, че "всички го правят", за да се скараш с родителите си по темата и да го направиш въпреки всичко! ТОВА ли е "личен избор"? ТОВА ли е "свобода"?
Обществото ни (тук не изключвам и себе си, защото въпреки сегашната ми пледоария, имам потенциалът да направя много повече по въпроса, но не го правя от мързел) е вдигнало ръце от темата за възпитанието, докато всички източници за информация на малките (които, тъй като не четат книги, се ограничават с телевизия, интернет и игри) прокламират насилието и секса.
"Всеки да се оправя сам", казваш. Вдигнала си ръце и изобщо не искаш да се занимаваш. Нали не твоята черга гори, а на съседа. "Акъл на никого не можеш да налееш", твърдиш. Не, ти просто не осъзнаваш начините. Акъл не се налива с "бахти простотата пyтка, дето си, че си направила така" - така ставаш по-лош и от родителите! Да се върне обществото в нормалните, устойчиви рамки, които позволяват израстването на стабилни, мислещи, уверени и работоспособни човеци - това е дълъг процес, който, изглежда, не желаеш да поемеш на плещите си. Така е по-лесно.
Както казах и в предния пост - прав ви път. И аз съм от бездейното общество. Тук-таме по някоя лекцийка как би трябвало да се направи нещо, само колкото да си спечеля още един или двама неприятеля. Но когато еди-кой си е прибрал милиард и нещо лева от топлофикация, друг - продал бъдещето ни за мизерни стотинки, оставяйки ни да студуваме без ядрена енергия.. Когато някой е откраднал GSMa на детето ви от съблекалнята или е изнасилил вас самата на улицата.. Не смейте обвинява никой друг освен себе си.
По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!
RESPECT, шизъл, нямам намерение да споря с теб или с другите, нито да се караме. Не бих и искала.
Изказвам ли4ното си мнение по темата. И уважавам напълно 4уждото такова. Мир да има само![]()
![]()
Робинята на Quench