Аз не разбрах какво им пречи на девойките, че приятелите им си пушат трева. Много неща не са доуточнили. Какво разбират под "големи количества трева"? КАК се държат момчетата докато са напушени и как когато не са? По - добри ли са когато не са напушени? В какво се изразва разликата?
Аз си мисля, че вие искате те да спрат, защото :
1. Те са напушени, докато вие сте с бистри глави и на вас ви е терсене.
2. От загриженост за тяхното здраве и живот.
3. Страх те е да не станат боклуци.
Решения:
1. Напушете се някой път заедно. Това го казвам сериозно. Но трябва истински да го искате. Ако вътрешно се дърпате, или няма да ви хване или ще си изкарате кофти. Ако се напушите с тях поне ще имате база за сравнение. Пък и те ще видят, че сте сколнни на компромиси.
2. Спокойно, тревата НЕ създава зависимост. Нито физическа, нито психическа. Освен това, шанса да умреш в следствие на трева е дори малко по - малък от колкото да умреш в следствие на цигари.
3. Ако докато са напушени се държат като боклуци, вярвай ми, боклуци са попринцип. Ако в ненапушено състояние не биха подходили с агресия към някого, няма да го направят и под въздействие на трева. Няма по - миролюбив човек от напушения.
Имам възможност да наблюдавам 2 връзки в момента. В едната момчето не пуши трева, а момичето преди пушеше доста. Момичето спря. Направи компромис. В другата връзка момичето пуши рядко, а момчето доста често. И на никой това не му пречи - добра връзка.
Мисълта ми е, че може би трябва да видите света през техните очи. След това си отговорете на въпроса "Защо аз искам той да спре?".