Аз го одобрявам! Как да не го одобря при положение, че така МОЖЕ да се спаси човешки живот, макар да има рискове за евентуално влошаване....
Казах може, тъй като доколкото знам при присаждането на някакъв орган, организмът (нуждаещ се от трансплантация) приема първоначално чуждия орган като антиген (това са всички чужди за организма вещества - болествотворните микроорганизми)...и тялото започва да образува антитела (белтъци, убиващи антигените) и всичко това може да доведе до ужасно много усложнения...
Така, че единственото, което може да се направи е, продължителна предвартелна подготовка за приемане на чуждия орган и потискане на имунната реакция....
Написах всичко това, за да покажа, че наистина има рискове, но не винаги те са толкова големи и мисля, че си заслужава!
Това, което не одобрявам, е самата търговия! Да искаш пари за това, че спасяваш някой Тъпо е...
И смешни са ми и хората,дето стоят пред болницата редовно и чакат да дойде пострадал, имащ нужда от кръв, та те да им прелеят животоспасяващата кръв чрез заплащане. Жалко е