- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- edin ?
moje li nqkoi da mi kaje kade 4ovek moje da si napravi test za spin i ima li bezplatni takiva???ako znaete moje da dadete i adres ili tel![]()
Иди в най-близкия клон на БЧК (Български Червен Кръст). Не знам в кой град си, затова няма как да ти кажа къде е или кой е телефонът. Най-добре звънни на Справки - с радост ще те упътят. Тестът по принцип е безплатен, тъй като е част от програма за ограничаване на разпространението на болестта в България.
Тестът се казва "ELISA" ("Илайза") и изследва кръвта за антитела срещу вируса - ако има такива, значи организмът е бил в контакт с него и най-вероятно е заразен.
НО!
Това е важен момент - трябва да го прочетеш внимателно!
Трябва да са минали поне три месеца от предполагаемата дата на заразяването (съмнителния полов контакт или инжектирането със съмнителната игла), за да даде тестът точни резултати. Има и друго нещо - задължително след известен интервал от време (ще ти кажат колко точно) тестът ще трябва да се повтори. Ако и двата пъти е бил негативен, можеш да се чувстваш спокоен. Дори и първият път да е бил серопозитивен, това не показва заразяване - показва просто, че е имало контакт с вируса. Отново тестът трябва да се повтори, за да се установи има ли заразяване.
Късмет!
http://www.hiv.bg/ - не знам дали това и до колко ще ти помогне.
Освен това знам, че има и един телефонен номер на който можеш да се обадиш и оттам ще могат да ти кажат къде в твоето населено място можеш да си направиш тест. Мисля, че теста е безплатен, но не съм сигурна. А за телефона... май всяка вечер Ники Кънчев след Стани Богат го казва.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.