- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- анализ на историческа личност
имам за понеделник да пиша анализ на историческа личност , ноооооо.... не мога да се справя сама.някои може ли да ми хелпне..?
моГа да си избирам от дадените личности:Наполеон,Пиер,Ваш нгтон или някои по желание,които сме учили в 9клас![]()
дано някои да помогне
Хм....Не сме правили в училище анализ на историческа личност, въпреки, че съм 11 клас, но ще се опитам да ти помогна.Първоначално написано от Анонимко
Навярно трябва да пишеш нещо за живота му, за това, което е постигнал, да събереш факти за него и може би да изразиш и своето мнение за направеното от него.
Ще ти намеря информация за някои от тези личности, не знам дали ще ти свърши работа, но поне да имаш нещо...
[code]„Не прекъсвай врага си когато греши.“
Наполеон Бонапарт
Наполеон Бонапарт (на френски: Napol
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Ами анализ на историческа личност се прави като започнеш и отделиш неговите основни качества, например Наполеон - добър военачалник, умел политик, нещо подобно, след това започваш да ги развиваш по отделно като се аргументираш с конкретни исторически събития, които доказват тези качества, трябва да посочиш и някакви биографични факти, които са станали причина за развитието на тези качества...
п.п. Не съм писала анализ на историческа личност, но съм учила такава тема за изпит и беше развита по гореописания начин...
The weight of this sad time we must obey;
Speak what we feel, not what we ought to say.
The oldest have borne most: we that are young
Shall never see so much, nor live so long...
Първоначално написано от Veshtarka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()