колко са ми познати тези проблеми.. сигурно щото и аз съм в същото положение.. обикновенно проблемите с родителите са много по време на пубертета и най-често са свързани с приятелите, гаджетата, "кварталните банди", купоните,... те си мислят, че училището (т.е. образованието) е най-важно, но е не толкова просто колкото мислят. родителите все повтарят, че и те са минали през този път,.. така е, и те са били млади, но времената са различни..с жсяка изминала година те се променят, така че нямат право да се правят на толкова всезнаещи понякога, но истина е, че те просто се притесняжат за детето си.
и майка ми си казва мнението за приятелите ми, и повярвай ми - винаги е права! рано или късно приятелките ми,които са й направили лошо впечатление ми правят мръсно,караме се, или просто ми падат в очите.. споко! и мен не ме пускат по тъмно навън, но аз започнах да излизам с компания, която те одобряват и излезнахме няколко пъти и после ми мина меракът да излизам вечер.. така че единственото, което трябва да направиш е да създадеш доверие м/у теб и родителите тии да ги обедиш, че вече си порастнала,станала си отгожорен човек и можеш да се пазиш сама.