quench, кой за колкото се е трудил - толкова.
Не може един човек, който до 12-13 годишна възраст по цял ден се е шляел по улиците, извършвал е дребни кражби или е просил, за да си купи една кутия цигари, а в къщи вместо да помага на родителите си е седял и си е ял сополите, да очаква, да получава някаква по-доходна работа за повече пари. Или по строежите, или по улиците - това е. Или най-лесното /и предпочитаното от циганите/ - да живее като паразит на гърба на другите /данъкоплатците/.
Те имат съвсем различен манталитет, именно за това докато не се променят, те нямат място в тази държава.
Да, не можем както във Западна Европа още през средните векове да избием или изселим циганите /на изток/. Ами, какво да правим тогава? Незнам, а и това е проблем, чието решение не зависи от мен, а от хората, които ни управялват.
Иначе - напълно съм съгласна с повечето неща, които казваш. Далеч съм от мисълта, че мойто мнение е единствено правилно по въпроса. Нещо изцяло "правилно" не съществува.

И нещо, което пропуснах преди малко - браковете на циганите. Те се женят на по 13-14, нараждат си 10-15 деца и после се чудят с какви пари да ги гледат. Защо? Защото нямат 20ст. за най-евтиния, но все пак до някъде сигурен презерватив, или по-скоро, защото в тяхната култура това не е достатъчно застъпено?
Аз не искам след време тези неуки същества да ме управляват, не искам в собсвената ни държава ние българите да сме малцинство, което и нищо чудно да стане при тази висока раждаемост на циганите и ниска раждаемост при българите. Защото когато едно семейство реши да си има дете, според мен, то трябва да е преценило на първо място доходите си и да е усмисло дали ще може да си го позволи. А не циганските семейства да се увеличават всяка година и после да се чудят как с такива мизерни заплати да изхранват толкова деца.
Не са изцяло виновни те, така е, но и те имат вина!
Да хванат да учат, да подържат лична хигиена и мисля, че няма да им е трудно да си намерят хубава работа, да си плащат данъците, да си изхранват семействата и да живеят като българи. Има такива цигани и аз нямам нищо против тях, но не аз не говоря за тях, защото те са малък % от всички, а когато се налага да говорим обощено трябва да вземаме предвид мнозинството.

ПП. Ултра Чалгарчето, не мисля, че насаждам расизъм, това са факти, които всекидневно можеш да чуеш или прочетеш в медиите.

ППП. За миришенето забравих да кажа - не разбрах какво искаше да ми кажеш ти, quench, с това, но ако миришеха по принцип, ако миризливи си бяха родени сигурно нямаше да имам нещо против, но те системно и съвсем съзнателно не се къпят /може би да не хабят водата, която така и не плащат/. Как да са ми приятни такива хора? Вчера си се прибирал от училище, пътувам в претъпкан рейс, освобождава се едно место точно до мен и сядам /без да поглеждам кой седи до мен/ и...какво става? С ужас установявам, че до мен седи един циганин, с мръсни дрехи, мръсни ръце и мръсотия под ноктите...не искам да описвам каква смръдня беше! И то не стига това ами и седнал на седалка и половина, разкрачил краката и се хванал за чепа.
А циганите по строежите - може и някои да да са свестни, щом казваш, но аз от такива съм чувала единствено подсвиркания и невъзпитани и неприлични подвиквания.