- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да му помогна?
Здравейте! На 18 години съм (момиче) и имам приятел (не, гадже просто приятел) на 16, който е много зле.![]()
По цял ден е затворен в тях и само си играе на компютъра, какво ли не направих за да го изкарам от тях и да види хора, защото с тия компютри просто лудна. Един Бог знае от кога не е виждал хора извън училище? После ми реве, защо бил сам, защо нямал гадже и приятели?! Ами как ще има като по цял ден не излиза от тях!? Единствения му приятел е компютъра. И как да има гадже, като е супер немърлив и не полага елементарни грижи за личната си хигиена?
Интересно е, че само с момичета контактува (и то само на "здравей", "здрасти"), защото момчетата го смятат за задръстен.
Как да му помогна или е безнадежден случай?
Кажи му всичко това, което написа.Значи той хем не полага усилия, хем иска нещо.Кое момиче ще го търпи да не излиза и да е нечистоплътен.Кажи му, докато е в това положение да не очаква нищо.Нищо не става на готово, ей така с магическа пръчка.Опитай се да го накараш да се осъзнае.
Да, (както каза коалка), обаче недей много грубо да му го казваш, ами по-тактично, за да не се обиди. Намекни му това-онова...
Иначе го кани да излизате. Опитай с много мрънкане и настояване и му кажи примерно, че ако му доскучае може веднага да се прибира(а правете нещо, което смята за готино... всъщност има ли такова?)
Или му отиди на гости и му кажи "искаш ли да ти направя супер яка прическа? гледах я на еди кого си и мн ме накефи и исках да видя дали ти седи"; или го измоли да дойде да си купувате дрехи заедно...
И все пак му кажи нещата такива, каквито са, за да си даде сметка... ако има как му помогни да се интегрира....
The EmpEroR is dead.
Even though and nothing learned with strength I burn... ILR
Музика слуша ли и ако да, каква?
Ако знам отговора на този въпрос, мога да ти дам някой и друг съвет.