- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо младите хора са аполитически настроени?
exploitedteen , ako beshe tolkova kompetenten i inteligenten nqmashe da si otrepkata , koqto si - a imenno da ne mojesh da stanesh ot masata ot alkohol , da se shlqesh s razni maloumni sushtestva po ulicata i da si gubish vremeto po cql den , a shteshe da si uvajavan chovek , koito raboti na stoinostna rabota
taka che ne mi izlizai s nekakvi evtini diplomi , deto moje da sa ot universiteta v Kaspichan i struvat po 5000 lv
quench , hvala na tebe pobeditelio !!
ti pobedi o_O
da dovolen sum
da go duhash i ti komunisticheski oligofren-playboy![]()
Палячо...
![]()
Ей затова го обичам този форум беее...
![]()
п.сЗиези, скъпи, за гърците ще ти пратя инфо на лично.
Нямма да е сега обаче, защото отивам да поливам успешната сесия.
Ае наздраве!![]()
И АЗ не знам защо пиша като гост.Първоначално написано от роската.
п.с Най големите гении са били алкохолици и/или наркомани, така че зависимостта между алкохола и интелекта често е правопропорционална...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Така, скъпи, съфорумци. След като прегледах темата от край до край, установих, че дискусията е започнала много добре и се е развила на нива, които дори не съм очаквала да достигна. Искам специално да благодаря на quench, rosskata & exploitedteen, че са взели толкова аргументирано и интересно мнение по въпроса. Естествено, утсанових, че има и доста прости хора в този форум , но за тях не си хабим думите. Лошото идва в последните 3 страници, където се започва една борба, едно чисто и неаргументирано заяждане, постове , съдържащи абсолютно безсмислени и необосновани твърдения , като например " аз съм сигурен, че ти си тъп пее'раст" "палячо" и прочие ( нека авторите на тези постове не ми се обиждат, просто тези ми се набиха в очите) .
Exploitedteen, зададе няколко интересни въпроса, може би вече си е взел изпитa и има отговор на тях, но аз все пак ще отговоря заради другите на един от тях:
Определение на държавата
Традиционното определение за държавата е свързано с теорията на Р. Йелинек за конститутивните елементи на държавата. Според нея съществуването на държавата предполага едновременното наличие на няколко елемента. Като цяло те разкриват същността на явлението държава. Тези елементи възникват исторически последователно. Тяхното общо наличие води до конституиране на държавата.
Според теорията за конститутивните елементи на държавата, тя се състои от 3 елемента: население, територия и държавна власт. Правото не е посочено като самостоятелен елемент, а е вплетено, явява се част от третия елемент – държавна власт. Правният ред е неотменима съставка на държавата.
Държавата се изгражда като всяка друга социална организация от 2 съставки:
>> социален субстрат;
>> социални регулатори (норми).
Съставните части и на обекта не са негови свойства. Елементите на съдържанието също не са негови свойства. Затова същността на държавата не може да се определи чрез елементите на нейното съдържание. Понятието за държава не трябва да се извежда от конститутивните й елементи. Все пак съдържанието обуславя признаците на явлението.
Държавата е организирана конкретна етно-социална общност. От една страна тя е във смисловата верига племе, народ, нация, т. е. има етническо проявление. От друга страна има социална структура, социална колективност, социална достатъчност, т. е. тя не е просто етническо, а е и социално явление.
Държавата е властно-правна социална организация. Конституиращото действие на властта и правото по отношение на държавата се изразява в използването им като регулатори. Те са средствата, чрез които етно-социалната общност се създава и поддържа като организация, като държава. Властно-правният характер на държавата произтича от властовия и правовия ред, които поддържат хомеостазиса й като социална организация. Властовият ред характеризира държавата чрез отношенията на властване и отношенията между властващите. Той се проявява като централизация и децентрализация на властта.
Правовият ред характеризира държавата чрез юридически признатата свобода в поведението на индивида. Организацията предполага ред и подчиняване на реда. В съвременната държава правовият ред поддържа равна свобода и равна несвобода на всеки гражданин. Ето защо можем да определим държавата като исторически обусловена властно-правна форма на самоорганизация на отделна етно-социална общност. Тя е самата общност, разглеждана като организация. Държавата е другото име на етно-социалната организация.
Дано съм била изчерпателна. Този ми отговор мисля, че отговрая и на един друг въпрос - кое е първо и кое е по-важно - Човекът или Институцията. Институцията, разбира се, защото тя е представител на Човека е по-маловажна. Човекът се лишава от неограничената си свобода, с която се ражда, за да живее в обществото, да се ползва от благата и закрилата, които то предлага. Свободата на отделния човек е ограничена само от свободата на всички останали. В противен случай не бихме били равни и обществото фактически щеше да се разпадне. Обществото от своя страна, поради своя характер делегира свои представители, които да го представляват. Тези негови представите НЕ ИЗРАЗЯВАТ волята на всеки човек поотделно, защото индивидуалната воля е винаги насочена към частния интерес, което противоречи на концепцията на обществото. Представителите изразяват ОБЩАТА воля. Тя не е сбор от частните и индивидуални воли на всеки член на обществото, а е тяхната пресечна точка. Сиреч казано - представителството прави най-доброто за обществото, а не най-доброто за човека, а обществото вече трябва да се погрижи за човека.
Държавата не е нито държавният глава, нито държавната власт. От казаното до тук следва, че нашите Народни Представители, нашите депутати и министри, нашите лидери на партии са просто наши представители. Ние сме такива. Ние не се харесваме. За да се променят ТЕ, трябва да се променим първо НИЕ, защото ТЕ са част от нас, те са тези , които НИЕ издигаме. Нямаме алтернатива, нямаме втори Левски, нямаме Христос в политиката... Това е защото ние, обществото, сме такива.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Това най-важното ли е?![]()
Левски шампион але але!
Всичко е от значение!![]()
Левски шампион але але!
Абе лаф да става,много ми дреме...пиша,колкото да си запълвам времето,то е ясно,че с тия титани на мисълта не може да се спори..Първоначално написано от OtherDimension
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Защото има достатъчно свободни пейки и евтина бира(не за дълго).
„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“
Пфхахахаахаах....
яс гледам по нова и гледам как Бойко Бироисов и Волен Сидеров разправят, че ще си партнират. А познайте защо след това младите са аполитически настроени?
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
tova , che pisha na latinica e problem na PC , a ne moi pravopisen problem ..Първоначално написано от exploitedteen
Tova che ti si chichko , vlizasht v detski forum i si utaika na obshtestvoto , vlizasht v grafata "neuspqlo vishistche , udavilo mukata si sred alkohol i neshtastnici" si e veche lichno tvoi problem
mnogo mi e interesno puk kak si si zashtitil tezata..
тц тц тц...
Г-н психолог, предпочитам да съм утайката на обществото, отколкото да приличам на теб...
![]()
както и да е, аз тезата съм си я защитил, а това че ти не си способен да разбереш написаното на стилният ми утаечно-наркомански език е лично твой проблем...
пак имам един съвет към теб- навън грее хубаво слънце... поизлез малко, запознай се с живи хора, контактувай с тях...
ne si spomnqm da sum chel , che Platon , Aristotel , Avicena , Einstein , Shakespear etc. sa hodeli po kruchmi ili sa se drusali ..Първоначално написано от rosskata
Ili imashe predvid Kurt Cobain.. ako za teb tozi chovek se naricha "genii" ... wow , znachi si si zle
P.S. eksi-seksi.. ne sum az forumniqt talant , natrupal 10000 mneniq nali taka ;]
aide sega se skrii sus zauchenite si ploski shegichki - tqh gi puskai na LaPeNCeToOO , rosskata i drugite tvoi fenove i fenki i si pravate duhovni ch*kii edin na drug i se radvaite ... uuu sladuri![]()
Не можах да разбера какъв ти е точно проблема от психологическо естество,наистина е комплексен!![]()
Моя грешка, объркала съм си мисълта, сега ще си оправя мнението (така е като 100 човека ми дуднат на главата , докато мисля), иначе споделям мнението ти напълноПървоначално написано от exploitedteen
п.п.
Какво учиш или си учил?
Е, па и аз това уча, колега!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Левски шампион але але!
Е то ние сме единствените трима с мозък в тоя форумПървоначално написано от air_J
.
2т. системно
Един ден да сме депутати а? Ше искам едно служебно БМВ специално за мене в бяло.
2т. системно
Ima mnogo mnadi hora koito se interesuvat ot tui nare4enata "politika".No kakvo interesuvat se...no ve4e mislq 4e vsi4ki sme prekaleno razo4arovani ot tova koeto se slu4va dnes i znaem 4e ni6to nqma da se slu4i po razli4no utre...
Нема значение - тва ше мие костюмчетоПървоначално написано от exploitedteen
А тука като изнасям речи и махам на мойте поданици и поданички
![]()
2т. системно
Ми аз ще съм крал. Сичко ше окръдъ.
2т. системно
Щото най-после са разбрали ,че политиката е нещо тъпо и безсмислено...
Мошното пак се изхвърли,като чекия на мокър песък!Първоначално написано от Мo6nо
АТАКА ПОБЕДА![]()