.

Виж резултатите на анкетата: Защо младите хора не проявяват интерес към политиката?

Гласували
54. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Защото не са запознати

19 35,19%
  • Защото няма какво да се направи

11 20,37%
  • Защото смятат, че не могат да направят нищо повече

24 44,44%
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 160
    Голям фен Аватара на Ziezi
    Егоизмът е най-краткият път към разпада на държавата!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Супер фен Аватара на _donna_
    О,нима тя все още е един здрав организъм?
    Пък и какво бихме постигнали,какво ТОЧНО и КАК
    ако не сме егоисти?!

Не ме разбирай погрешно,аз не си хвърлям
    опаковката от вафлата на земята,но просто няма да седна
    да обсъждам и да се интересувам от полуидиоти като онез,за
    които иде реч ..

Държавата е на положение заради егоистите!
    А онез полуидиоти са пряко следствие от глупостта на народа...

Мега фен Аватара на quench
    А вие какво предлагате,другарю?

exploitedteenneelognat
    Guest
    а какво е държавата??? аааааааааааааааа???

я да си припомним Русо...

Голям фен Аватара на Juicy_Lucy
    ...
    аз гласувах на последните избори за президент ,но все повече се убеждавам,че нямаше особен смисъл...сичко в политиката е пълна корупция,лицемерие,егоизъм ..секи иска да преметне другия.
    кво е тва "по-малко" зло?!те сички са си толкова заплетени в сделки помежду си,че..който и да управлява,се същата работа.само лицата,които ще ни се показват по телевизията ще бъдат къде по-хубави,къде по-грозновати,но сички-лицемерни и подли..аз съм си просто отвратена от политиката..надявам се поне не във всички страни нещата да стоят както при нас..

колкото до младите хора и политиката и тва дали сме аполитични..пфф..еми може някои от нас не са.и все пак-веднъж започнеш ли да се занимаваш с политика,има 2 положения:
    1.добиваш известна слава чрез неправителствена организация примерно,щитаваш си твърдо тезата,затва,че политиците трябва да са честни с народа,да не се поддават на корупция,да се грижат за хората,които са ги избрали..ма тва до 1 момент,когато биваш смачкан от ветераните в политиката(има различни начини за тва,никой от които не е особено законен),както множество единици като теб,преди твоето появяване..
    2.защитаваш ти пак твоята теза за светлото бъдеще на България,ако сички сме добри и т.н. ...и скоро се поява някой,който е рещил,че мътиш главата на народа с глупости,предлага ти солидна сумичка,с която да забравиш за убежденията си и да се скриеш някъде ,а ти или приемаш или се случва първото нещо,което вече споменах..

сичко в политиката е сделки,сделки,сделки..и такива пари се въртят там,че ..гадно ми е само като си помисля колко хора мрат по улиците,а ония си играят със съдбата на целия народ и правят държавата ни за смях пред света със сичките си глупости,че политици,които трябва да се грижат за интересите ни всъщност правят търговия с наркотици и разни забранени лекарства и то за не малки суми... и т.н. и т.н.

айде млъквам
    get off.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Съгласна съм с горния пост... ПОлитиката е ужасно мръсна и гадна история... Става въпрос за пари, и за повече пари, и за още пари... МНого от хората стават политици за пари, тези, които са имали някакви намерения, или ги стъпкват, или и те почват да играят за пари... "Приказка за стълбата"- Който не я е чел, да я прочете... Ето това е политиката...
    А тези, които сляпо и искрено вярват, че еди- кой-си политик първа и основна грижа му е да оправи държавата... МНого са се объркали, горките...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Само да вметна,че "Приказка за стълбата" не е за политиката...
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Цитирай Първоначално написано от quench
    Само да вметна,че "Приказка за стълбата" не е за политиката...
    Но е много подходяща да я опише...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Не,подходяща е да опише развалените й елементи,но не и нея цялата. Хайде,нека не генерализираме. Що,ти,рос,как би искала да се защитават правата на масата хора,ако я няма политиката? С анархия ли?
    Защото разбрах,че или мислиш,че няма нужда от политика (което е несериозно),или че в момента е много лошо положението,но ти няма да се опиташ да го оправиш,а ще чакаш то да се подобри свише (което е типично славянски начина на мислене). Поправи ме,ако бъркам...

quench,че то си е анархия,братле.

Ziezi,знам само,че не са пряко следствие от мен.

Нека не говорим за анархия,малко хора знаят какво е анархията на тоя форум... :P

Аз не говоря за анархията,а за политиката.

Политиката не е мръсна. Просто е една система,която си има свои важни и сложни механизми и работи добре. Всеки азбира от политика,защото кара трактор,но ако го накарам да си каже мнението за астрономията,ще каже "Аа,я тва гу нинам,артик!". Разбирате,искам да кажа,че политиката си има закони,не може сулю и пулю да дойдат и да я правят - както всеки си мисли,че може да оправи нещата,като набие една-две цпеници и напсува всички в министерствата и в парламента.
    Отстрани политиката изглежда осрана работа,неясна и с много мръсни сделчици. Е,и тях ги има,но не са толкова много,колкто си мислите. Страх ви е,че ще изгубите себе си,ако даже стъпите в тъмния вир на "политиката". Затова се създава и негативно,нерационално отношение към нея,защото ирционалните сили в обществото най-лесно се управляват - например,видяхте как маса народ скочи,след като Волен каза "Ясни,честни и прозрачни процеси в държавата!" "Аз ще ви помогна да се оправите!". Той беше достатъчно хитър,за да позлва политическия плурализъм и отдавна скатаваните от досегашните сили ресурси,във вид на тази ирационална енергия,в обществото. С един замах я реализира и щехме да лапаме супата,защото той не е готов за лидер на държава.
    Ако все повече и повече младежи се отказват от ПОЛИТИКАТА,в България ще се създаде една ТЪЛПА,а не мислещо гражднско общество. Щото са малко интелигентните младежи,които въпреки резервираността си разбират горе-долу ставащото и не се поддават на емоцията.

А ти откъде знаеш колко точно са мръсните сделчици?!

Аз не искам никого да бия и псувам,нито да ОПРАВЯМ.
    Искам едни добри и способни хорица там горе.

Имам само още едно нещо да кажа.

LONG LIVE ROCK'N'ROLL!

Значи ти искаш като казах по-горе - нека си чакаме да дойдат добри хорица,но през това време да сме вечно недоволните... Ясно,добра гражданска позиция. Лесна и зидържана в характера на новото време!
    Знам от втора ръка колко са мръсните сделчици. Не са чак толковамръсни,даже някои са смешни. Важното е,че за да стане нещо,трябва да дадеш нещо. Това автоматично води концепцията за корупцията по малките етажи на администрацията - например,вадиш си удостоверение,но за да стане за 3 дена,а не за 0,даваш на тоя и оня по нещичко. Хората се дразнят. Но те не разбират базови концепции като инвестиции и прочее. Това е инвестиция.

И какво би трябвало да направя АЗ по въпроса
    с добрите способни хорица?! Или ти?
    Че нещо не разбрах?!

Гражданска позиция?
    мхаХАхах..

Ако си мислех "Оо,политиците не са толкова черни,
    ние сами сме си виновни,щото не е луд тоя дето яде
    баницата,а тоя дето му я дава" какво щеше да се промени?!

Ами ако ти и хората,които мислят като теб,се включат,може да се обедините и да постигнете нещо. Или да си намерите място в системата,което да ви е удобно в интелектуално-принципен аспект. Най-лесно и най-детиснко е да си вечно недоволен,без да си мръдваш пръста за това. Ето защо сме най-детинската,недорасла нация.

Ъхъм.

Аз съм правила усилия за много неща
    като съм се обединявала с хората мислещи като мен.
    Нулев резултат.Е,то по едно време започва да ти писва. (:

Няма значение..
    Важното е да има такива като теб,
    вие ще се обедините и ще си постигнете целите. :Р
    Па а дано и ние да намажем покрай вас,а?!

Както и да е.

А да си дете е хубаво. (:

Извини ме,но ще ти кажа 2 по-острички неща:
    1. Не ми изглеждаш по слово да си дете...
    2. Ако съм постигнал нещо сам или с други,хората,които очакват да се присламчат и да получат от пая ще теглят тегло!
    ...освен ако не дойде на власт комунизъма,тогава обаче пак народните дейци (т.е. ние) ще имаме повече заслуги и ще се ползваме с повече уважение от обществото!
    чакам само Комунист да се икзаже по темата...

Цитирай Първоначално написано от quench
    А вие какво предлагате,другарю?
    Въобще нямам намерение да предлагам каквото и да било.Тука пак ще ме обвинят,че съм промит мозък и тн.Едно е ясно-не може да мрънкаш,да се оплакваш през цялото време и на изборите да отидеш и да гласуваш пак за същите путьовци!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Човек е индивид, който гледа да задоволи първо собствените си интереси- егоизъм, които обикновено включват непосредствено задоволяване на физическите нужди, а после на менталните и моралните.

Да си политичен означава да си активист, да развиваш политическа дейност- примерно да участваш на политическия пазар на информация, където да пропагандираш своите идеи (тези на политическата сила, която представяш), да лобираш, да манипулираш или агитираш.
    Не си мислете, че даването на вот веднъж на 4 години е участие в политиката или в каквато и да е форма на публичната власт.

хайде малко да разграничим няколко понятия, защото доста се бъркаме...

какво е държава?
    какво е политика??
    какво е гражданско общество??
    Какво е политическо общество??
    Какво е икономическо общество??
    Какво е обществото като цяло??

Отговорете си моля на тези въпроси.. или дайте да изясним какво представляват, за да може да дискутираме проблема, който е зададен...

Защото ако погледнем реално доста действия на човек, който вие определяте за аполитичен, могат да бъдат считани за политически актове...

Давам пример веднага:
    Според Хабермас в добържоазния строй е имало 3 вида институции, които са участвали в публичната сфера и политика, а те са:
    1. "Салонът" това са приемите даване от краля (абсолютната власт и олицетворението на държавата тогава), където са канени да ги наречем интелектуалците (писатели и литератори, хора на изкуството и т.н.), където се е обсъждала политиката

2 Кафенето- мястото, където се е събирал по-широк кръг от занаятчии и интелектуалци и пак се е обсъждала политиката

3 тайни общества, ложи и т.н., които тогава са били единствените, които са отправяли критика...

след това се появяват т.нар Съсловия, които са предшественика на днешния Парламент, който в днешно време е затворена институция, която е арена за реализация на "професионални политици", които са нищо повече от кариеристи и жадни за власт и облаги хора.
    Липсва вътрешна критичност, както е било едно време при създаването на Парламента като институция и обособяването на две фракции- виги и тори (визирам Британския парламент като първи такъв). В днешно време медиите играят ролята на коректив на общественото мнение (може да дадем дефиниция и за това, че май на доста хора няма да им е ясно), като Парламента и политическите партии, могат чрез PR, пропаганда или цензура да влияят на това мнение и да му дават желана насока, могат да манипулират потока на информация, който достига до отделния индивид, който от своя страна съставя Гражданското общество, което е делегирало правата на същите тези хора.

Ако има нещо неясно в изложеното от мен, задайте въпрос да се конкретизирам, защото съм хипер изморен, но дискусията е интересна. Все пак няма да е зле наистина да дефинираме основните понятия, защото политиката не е само парламента и политическите партии, а държавата не е Министерски съвет и Президента.
    Отивам на работа,като се върна ще ти отговоря

Е кво да отговарям,то си е така...
    Значи,според мен проблемът се състои в егоизма на хората.Всеки гледа само себе си и въобще му е през оная работа какво става в държавата,като цяло!Всеки си вика "мене кво ме боли","всички са еднакви" и тн. и заради тва се получава така,както е в момента!Щото този,който повтаря,че му е писнало от тая държава и тн. на изборите отива и гласува примерно за костов-човекът,който носи главна вина за положението на България в момента,или пък царя-"човекот",който напрай сигурно най-големото ограбване в историята на България,или пък БСП-????...И като стане ещо подобно на тази случка с медиците се почва пак-"офф,абе тва нема никъв смисъл","те са обречени","през курот ми е" и тн.Мисълта ми е,че в България в момента народ няма,поне не български!А така не може да се кара дълго...Въобще мързи ме да пиша,просто съм се примирил с тва..Жалко само,за хората преди нас...

az sум заинтересован
    2, 11 и 8 точка системно - бан

Добре,каква е "панацеята" ? Нека всеки гледа интереса си,това е. Самото обединение на хора пази индивидуалния интерес - но пък така помага косвено на останалите. Това се постига чрез консенсус,не зависимо от какво естество е. Това е ирелевантно,след като се постига по-висша цел. От друга страна,външният за обединението консенсус е това,чрез което се постига "златната среда" в интересите на цялото,на обществото. Обаче за тривиално мислещият,обикновен гражданин,това е "плацебото",той се отнася скептично към политическия процес и с това задълбочава проблемите. Колкото повече хора са заангажирани в политиката,толкова по-положително би било това за страната. За нещастие,егоизмът на необразования човек (следващото поколение?) се изразява в принципа "вземам,но не давам" и то с упорството на животното магаре. Ако дадеш,ще вземеш! Така действа света! Но тъпака не разбира и така стигаме до проблема,който обсъждаме.
    "Апашите",които ви управялват,ще си правят алъш-вериша (националисти,извинявайте за турцизма),тъй като на практика огромна част от обществото не владее принципа и механизма да защити собствените си интерси,а се носи по locus minoram resisteсia.

Един върпос без бодли към АТАКАБГ - този в подписа ти,който храни гълъбите,всъщност е активист на ДПС,нарушаващ закона,а гигантския гълъб е "всевиждащото око",смел български патриот,който възстановява правдата ли?
    Време беше да се позаяждаме,не можах да се сдържа...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си