аве пор кво се праиш...ти май си точно от тея злобари,заради които е написана темата,а?

Имам същия проблем ,но по-лек..при нас почти всички учат здраво(10-ти клас съм),но аз винаги знам повече.Имам богата обща култура-мога да ти говоря от..до.Занимавам се с различни неща,а не просто слушам музика и гледам телевизия.За тях аз имам всичко-обличам се добре,имам невероятна най-добра приятелка,прекрасен човек до себе си,хубаво семейство,достатъчно пари,имам хубави оценки.За тях това е всичко.Но за мен не е.Аз уча много,спя по 3-4 часа,и искам да знам много повече от това,което засега имам в главата..защото знам ,че възможностите ми са неограничени и винаги мога още..Но тях ги избива на злоба,ето затова,което написах по-горе..Опитват се от време на време да ме 'бъзикат',но толкова елементарно..че злобата не просто прозира..тя е основното..Както и да е.Правя всичко това(т.е. живея)основно заради интелектуалното си развитие..изкам да бъда ЧОВЕК..но това е друга тема.

Приеми,че не можеш да ги поправиш..Колкото и да се опитваш..те няма да те разберат.Просто забрави за тях,учи,взимай участие в часа,ставай и говори уверено,със самочувствие,с лека усмивка,покажи,че от теб ще стане нещо..така още повече ще те намразят..но ти се радвай..няма защо дори да се принизяваш на тяхното ниво.Тяхното 'приятелство' не ти е нужно.Със сигурност има на този свят хора,които ще те оценят!Защото изглежда ти наистина си качествен човек.Успех!