- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Предлагам Това да стане на статия АДМИНИ ВИЖТЕ ТВА
По-тъпо нещо тдавна не бях чувал...Ако не беш религията ни сега щеше да носиш фес на тиквата ти!Първоначално написано от Lake_bodom
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Вярвам, че има някаква сила...защо тя да не е Бог?![]()
От къде си толкова сигурен? А и мислиш ли че щяхме да живеем по-зле?Първоначално написано от Ziezi
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Това проблем ли щеше да е? Ако имах турско самосъзнание, мислиш ли, че щеше да ми пука, че не съм българин?Първоначално написано от Ziezi
Ето: религията ни разделя от турците. Защо трябва да е така? Не всички турци са лоши хора. А ти с твоя фанатичен национализъм ставаш комичен.
О Господи....Първоначално написано от Lake_bodom
![]()
![]()
![]()
![]()
Да наистина,въобще нямаше да има никъв проблем,ако турчолята ни бяха асимилирали....
Всеки от нас щеше да си живее живота по същия начин: аз пак щях да съм антитеист, а ти щеше да викаш "Слава Турция! Смърт за всички арменци и кюрди и християнски гяури!" и да ми се нервиш как мога да отричам исляма, който ни е запазил като народ. Разликата би била, че примерно аз се казвам Мустафа, а ти Юсуф, и че ти си мюсюлманин, а не християнин. Е, къде е проблема?
Зиези, ако бехме в края на 19-ти век,на същото място,думите ти биха ни накарали да проследим сигнала до дома на Lake_Bodom и да го обесим на най-близкото дърво! Но точно сега е смешно...
![]()
За теб явно проблем няма...За мен има,и то голям!Ако го нямаше християнството сега аз най-вероятно щях да бъда турчин!Което въобще не ми се нрави,т.е. ако можех да избирам бих предпочел 10000000000 пъти да бъда българин отколкото турчин!За това се радвам,че заради християнството съм такъв!Капиш?Първоначално написано от Lake_bodom
Куенч,точно там е проблемът...
Не, ти все още не разбираш. Асимилацията на българите е проблем на българите и на никой друг. Ако сега българите бяха асимилирани нямаше да има българи, следователно нямаше да има и проблем, след като хората на които това е проблем вече ги няма. Ако и сега не зацепиш, се отказвам.
Не,май ти нещо не можеш да схванеш.Ако ей сега,чисто хипотетично предположим,че имаш възможността да избираш какъв да бъдеш-българин или турчин-какво щеше да кажеш?Първоначално написано от Lake_bodom
А проблемът в твоя пример щеше да е,че ти нямаше да си турчин,като турчин,щеше да си асимилиран българин!И един народ щеше да е изчезнал!
Аз мисля, че говорим за пълна асимилация: всички българи са станали турци, турците ги приемат като турци, асимилираните българи също се смятат за турци, а българите са някакви хора за които само пише в учебниците. Поне забележката ти за феса на тази мисъл ме наведе. Тогава за какъв избор говорим? Как да избираш между българин и турчин, като има само турци?
Освен това при хипотетичната асимилация ти нямаше да разсъждаваш така. Гаранция. Щеше да имаш възпитанието на турчин и мисленето на турчин. Твой идол щеше да е турския Волен, а нашия, оня с каменния поглед щеше и той да е турчин. И щеше да кажеш
ако можех да избирам бих предпочел 10000000000 пъти да бъда турчин отколкото...
Слушай са,първо аз идол нямам!Първоначално написано от Lake_bodom
Второ-Християнството е запазило народа ми и тва е най-важното!Тия бози,които ми ги разтегаш въобще не ме касаят,важното е,че БЪЛГАРИТЕ СЪЩЕСТВУВАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО,тва е!Са ти може да се чувстваш чифут,читак,шиптър,помак,не гър,тва си го слагам на оная работа!Аз се чувствам българин и съм радостен,че съм такъв!Аре у лево!
НЕЗНАМ КОЛКО ПАТИ ДА ВИ КАЗВАМ ЧЕ ИМА НЕЩО ПО ВЕЛИКО ОТ ХОРАТА КОЕТО МОЖЕ БИ НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ КАКВО Е?
ДАЛИ Е ФОРМА НА БОГ?
ДАЛИ Е СВРЪХ СИЛА?
ДАЛИ ПРОСТО НЯМА НИЩО?
НО КАКВО БИХМЕ ПРАВИЛИ АКО НЯМАМЕ ВЯРА В НИЩО
КОГАТО ИСПАДНЕШ В НУЖДА СЕ МОЛИШ НА ГОСПОД И ПОНЯКОГА ТОЙ ТИ ПОМАГА МОЖЕ БИ СЛУЧАИНОСТ А МОЖЕ БИ САДБА?
????????
ВСИЧКО Е СВАРЗАНО С НЕЩО НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА РАЗБЕРЕМ
и по темата имах преедвид християнския бог на православната църква
има хора които вярват много в бог има други които не го зачитат
аз сам от тези по средата
защо бог трябва да е нещо над нас? защо трябва да е ГОЛЕМИЯ ШЕФ
а може би просто ни е приятел ?!?
незнам а и сигорно няма да разбера
Въпреки всичко никога няма да спра да вярвам!
Konfucii kazva 4e vyv vseki umen 4ovek ima ne6to glupavo
Според мен трябва да си смениш типа на лекарственото лечение,това в момента явно обърква когнитивните ти процеси...
ей лейк мотом ботом ли къф то си там турчин.. върви се кланяй на джихад или най добре се взриви.. как може българин (ако беше такъф наистина) да говори така е?!!?
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
^Я се научи първо да пишеш, после говори кой какъв бил. И лейк бодом е до известна степен прав. Религията ни правила хора ли (???). Хайде стига бе, аз като не съм особено религиозен съм животно, така ли? Църквата, била то католическа или православна, била тя с христианска принадлежност или мюсюлманска, или каквато и да е- това е политика, и то висша. И колко агнета, наивнички и добрички я следват...
![]()
Кой тоя бе?ей лейк мотом ботом ли къф то си там турчин.. върви се кланяй на джихад![]()
А ако не искам?най добре се взриви..
Явно може. Щом го прави...как може българин (ако беше такъф наистина) да говори така е?!!?
Аз смятам, че религията и национализма са безсмислени и само разделят хората. Стигнал съм до този извод след анализ на факти от историята и с наредби никой не може да ме убеди в противното.
Съгласна съм с Lake_bodom...
В смисъл, радвам се, че не съм туркиня (защото са доста по- консервативни от християните)... Но ако се бях родила такава, нямаше да ми пука...
Ziezi, с тоя сляп национализъм ставаш вече смешен... Много приличаш именно на онези турци- фундаменталисти по манталитет... Само дето викаш :Да живее България, а не "Да живее Турция-/Ирак/Афганистан/Аллах... Също е интересно как бидейки националист и то доста явен, отричаш това право на другите народи...![]()
Именно РЕЛИГИЯТА е причина за тези конфликти между западния свят и арабските държави... И парите де, но това е друг въпрос...
ПОгледнато реално сегашния "джихат" много прилича на Кръстоносните походи... просто ислямската общност се е сетила малко по-късно да "завладява света" в името на "правата вяра"...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Първоначално написано от TheNightRider
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ох Господи...
Кога съм казвал,че отричам правото на другите народи да бъдат националисти?Просто много се дразня на толкова тъпи изказвания,че ако вярваш не си свободен!Поне треа да имаш малко уважение към религията,която ти е запазила кирливия задник!Първоначално написано от rosskata
От какво ми е запазила кирливия задник???![]()
От това да бъда родена като част от друга националност?
Не го виждам като смъртна заплаха...
И да, религията ограничава мирогледа... Но не я отричам... Явно не си чел поста ми по- рано.
Ziezi, по-рано днес си мислих, че може би не се изразявам добре. Ама ето на, Роската ме разбра какво исках да кажа. Явно не е това проблема...![]()
Ако следваш тая тъпа логика можеш да кажеш,че и Левски се борил напразно...Кво ти пука,нали пак щеше да си жива(евентуално)...Първоначално написано от rosskata
Левски е национален герой. Не мисля, че се е борил напразно, той се е стремял към равнопоставеност нма народите, към равни права и правото на всеки да бъде свободен, да изповядва свободно своето мнение, своята религия... А не да затрие всички мюсюлмани от лицето на земята, защото тяхната вяра и идеи са грешни...
И ми пука за това, което е направил, защото съм българка. Ако бях туркиня нямаше да ми пука...
В една тема стана въпрос за Кемал Ататюрк... Тогава ти каза нео от рода на
Значи ти не отричаш правото на другте народи да са националисти, нееее, въобще!Хаха,до това не,но...Кемал Ататюрк е основоположник на съвременния турски национализъм!Разработва планове за "потурчване" на мюсюлманските групи в Албания,България и някои други Балкански страни.Не силово потурчване,а културно.Имаше точен термин за това нещо,но не го помня!Резултатите са налице(поне в България),за последните 15 години са построени над 900 джамии
Национализмът е винаги вреден за останалите държави... Съзнанието за превъзходството на една държава над друга, на една култура над друга, на една религия над друга... Това е, което предизвиква конфликти...А понеже в основата на всяка една религия е отричането на другите религии... Няма как това да доведе само до добри неща...
Левски не е бил националист, той се е борил за свобода, а не за световно господство на България и Християнството...