- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Предлагам Това да стане на статия АДМИНИ ВИЖТЕ ТВА
Значи според теб Левски не се борил напразно,щото е искал всички народи да са равни,а не щото се е борил за освобождението на България?Първоначално написано от rosskata
А ако отречеш това,ще те попитам-тогава защо омаловажаваш християнството,което горе-долу се е борило за същото(в нашия случай)?Избери си едно от двете!
Къде в този цитат,който си дала си личи,че съм против турския национализъм,като цяло(в смисъл аз съм против него,защото той вреди на нас Българите)?Винаги съм твърдял,че дори и мангал да си пак трябва да си националист!
И хайде ако обичаш дай ми някакъв цитат от Библията,от който да личи,че Християнството отрича другите религии!
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Разбери, аз не отричам религията като нещо, което сплотява хората и им помага да преодоляват трудностите... Отричам я като нещо което разделя хората ... Както и национализма... Как може ти едновременно да искаш турците да са националисти, и да се ужасяваш от факта, че са националисти и видиш ли строели джамии... И да плюеш по Кемал Ататюрк защото бил основател на турския национализъм...Ако се разглежда като философия с интересни идеи, а не като нещо свише, в което сляпо да се вярва, може да има доста полезни страни...
В нашия случай християнството се е борило за съществуване...Не за равноправие, не! Християнството и християните са не по-малко нетолерантни към другте религии от мюсюлманите и исляма... Ако приемаш нещо за 100% вярно, ако виждаш всвета в черно и бяло, ако за теб съществува само една "правилна" вяра, само един "истински" бог, само една "велика" нация, няма как да си толерантен ,и няма как да имаш широк светоглед... Винаги ще бъдеш ограничен в мисленето си от тези крайности...
Просто казвах, че ако турците бяха успели да ни асимилират, сега нямаше да ни пука... И ако ти беше роден турчин, щеше да си страшно горд от този факт, и да си вярващ мюсюлманин, строящ джамии и плюещ примерно гръцките националисти- християни...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Аз не вярвам.И подкрепям Лейк_Бодъм и ДъНайтРайдър.
/rossa./
Като е най-добре що най-накрая не си пръснеш мозъка в някоя стена?Първоначално написано от TheNightRider
Кръстоностните походи са били дело на Ватикана. Там са парите, там е сърцето, от там контролират всичко. Дори и в Кръстника - 3 част може да го видите. А и в миналото... всички войни са пречинявани от Ватикана и мюсиоманските високо поставени религиозни лица. И хората са отивали да се бият защото вярвали в Господ. Хиляди българи са измряли, защото не искали да приемат чуждата власт и религия. А и човек трябва да вярва в нещо. Друг е въпроса че войните, рицарите тамплиери, инквизицията са така да кажа... са дело на Ватикана и тяхното манипулиране над народа - това не е християнство. Това е жажда за пари и власт, които са ръководили, а и сега целия свят. А и другите не са по добре. Тяхният фанатизъм е страшен, но този фанатизъм им е вроден още от раждането. С всяко отиване в тяхната джамия, фанатизма назрява. Не съм запознат много с тях, но до колкото знам те още се ръководят само и единствено от религията си....
Аз вярвам в Бог. На всички, в най тежките ни моменти, той ни е помагал. Всички се молим на Бог. Няма значение дали той съществува или не, няма значение дали е манипулация на народа или не, но ние (аз поне) вярвам че съществува. Винаги ми е помагал. Всеки сам решава в какво ще вярва. Дали ще е християнин, будист или някой друг, решава той.
П.С. Съжелявам ако мнението ми се повтаря.
Toбеше съкрушителен аргумент в полза на твоята теза... Сега всички знаем, че си прав...Първоначално написано от Ziezi
![]()
Виж коя е най-важната божа заповед. По-важна е дори и от "Не убивай."Първоначално написано от Ziezi
Уикипедия - десетте божи заповеди
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Рьотфл. Какъв Кръстник бе госте, то от филмите ли съдиш какво се е случило в историята...Там е представена само гледната точка на режисьора да речем...Зиези, по-спокойно бе човече, не се пали толкова, бодом и нощния ездач малко или много са прави. Както и експлойтедтийн с неговото изказване, което и аз споделям като мисли- прекалено силно вярващите са овце. А фанатиците на тема религия, била то христианска или мюсюлманска или друга някаква, са вече болни хора.
Другари,най-добре би било да използуваме църквите и джамиите като селскостопански съоръжения! Това е най-правилното решение,за да се изкупи греха на църквата към народа,от когото тя е грабила и когото тя е експлоатирала толкова векове!
![]()
Сега,стига с бъзика - много хора,като си мислят бабините девитини,стигат до извода,че - хайде да се ограничим до обсъжданото християнство и ислям - Бог и църквата са две различни неща. Мхм,не е така - освен ако не изповядвате,например,някак ва ерес като манихейство и иконокластво,Бог е нищо без християнската църква или без мюфтийството,което да го налага или да следи за почитането му.
Църквата си е имала цел навремето - първо,да лиже подметките на царя/султана като учи народа да скланя глава; второ,да получава грошовете от държавата,като й прави пропагандни услуги. В днешно време църквата пак е средство за капиталово натрупване,като изнудва хората,използвайки най-въздействащите им автомотиви - страхът от наказание (дори било то и трансцедентално) и обещание за по-добър живот (отново трансцедентален спрямо действителността).
Тук идва Бог,който не е дал заповедите си на Мойсей в планината,а някой хитър евреин ги е съчинил,за да държи населението в страх - все пак,след като евреите са създали идола,Бог ги е накарал да обикалят десетилетия в пустинята! Ау,ужас! Отивам да се помоля на рави,да си купя опрощение на греховете под формата на молитва или да дам пари "за бедните" (тук равина се усмихва благо,като си милси какво да си купи от пазара с тях).
Бог е безсмилен,ако не ходите на църква. Аз го слагам на едно цивилизационно стъпало с Алена и Светлина,както и с Ванга или с някой вуду-хунган,който тича като луд из хуонфора си и всички му вярват под въздействие на опиума.
Ако си мислещ,съвременен човек,не мисля,че ще ти е нужен Бог - ето,някои казват,че вярват,за да имат някакъв критерий,който да ги ръководи - това не е ли собственото ти подсъзнание?; някои казват,че Бог накзава грешните - хм,според мен да ти падне тухла на главата не е трансцеденталното божие наказание,но това си е мое мнение...![]()
Искам да кажа,че всичко,което си налагате като Бог е всъщност вашите лични морални критерии,създадени по един или друг начин. Затова не виждам смисъл в това да викаме на бялото черно,само щото така сме решили.
Това,че Бог е създаден от човека,не го прави лош. Лош го прави това,че е като хвърчило и накъдето църквата или сектата го насочи,то натам върви,но тъй като кордата му е много тънка,хората вярват,че то само си лети![]()
няма излишно да подклаждам обстановката...затова само ще кажа ДА,АЗ ВЯРВАМ И ИСКАМ САМО ДА ПОПИТАМ ОНИЯ,КОИТО НЕ ВЯРВАТ....В КАВО ВЯРВАТЕ![]()
аз пък не вярвам..
и кво, събираме се някаква групичка хора, самовнушаваме си че сме видели някакви оранжеви човечета, наричаме ги Бхвдуифгйсд, разказваме на целия свят какво сме 'видели' и в следствие възниква една нова религия, вярваще в Бхвдуифгйсд
всички се радват и всичко, което не можем да си обясним, го обясняваме с Бхвдуифгйсд и следващите поколения се имат за много вярващи и всичко се повтаря, ама не е Бог ами са Бхвдуифгйсд
world of insanity supposes that good things would never come to an end!! =)
Вярвам в неограничените възможности на науката да обясни всичко. Ако има нещо необяснимо сега, то предстои да бъде обяснено в бъдеще.
точно за тов говоря.Просто някои хора решават да си го обяснят с някакви свръхестествени сили и си живеят в техния си свят и си се радват.Първоначално написано от Lake_bodom
![]()
world of insanity supposes that good things would never come to an end!! =)
Аз вярвам в Баба Яга, Дядо КОледа, караконджулите и сиво-зеленият петнист ТОнготап, който живее в мазето, излиза нощем и яде мушката!
Справка- подписа ми...
Е,изивинявай ти да ми говориш за аргументи...Първоначално написано от rosskata
Само да вметна,че по-голямо средство за манипулиране(тази така обичана от вас дума) от науката трудно може да се намери!Първоначално написано от Lake_bodom
Мисля че открих истинитата
.......
ПРеди хиляди година хората са се избивали трябвало им е решение за да спрат решили да убийствата воините и всичко останало ....
Затова измислили морални правила и всичко останало
а и аз ви казах не точно бог
а че вярата ни прави хора? мислите чувствата какво толкова ни дели от роботите? именно това човешкото
Може би човека е създал или по точно измислил Бог но не е успял да разпространи историята правилно тей като е имало властни и алчни хора жадни за пари и власт. Може би?!?
А може би Господ Бог (Християнския аз сам християнин)
е създал хората и всичко останало?!?
Но защо ?
Дявол ли има?
Демон ли има?
а може би вече сме го убили?
толкова лоши постъпки толкова убийства и смърт?!?
и за какво заради пари?
заради власт?
Всички свързват парите с нещо хубаво и добро и може би е така
Но с голямата сила(парите) идва и голямата отговорност
Така че незнам и аз?
Може би всеки е заслужил мястото си ? Това че има по марзеливи хора и са по бедни защото не работят не означава че работливите им са виновни? нали?
Незнам за вас но за мен е по лесно да Вярвам да иживея живота си такъв какъвто аз избера и това да е всичко може би......
и един ден когато смърта дойде ще разберем дали сме живели правилно?!? или просто ще умрем и всичко ще свърши
Никой не иска всичко да свършва.
Незнам? толкова много хора са умрели до сега? каде са утишли? В Рая в Ада? незнам Но по-добре живот който ти си избереш в ада отколто избран в Рая!
Аз Вярвам! В себе си! И в това което виждам чувам и възприемам!
Konfucii kazva 4e vyv vseki umen 4ovek ima ne6to glupavo
Да, по-лесно ти е да вярваш. Защото да приемеш, че си сам и никой не те контролира, следователно това което правиш и което предстои да направиш зависи изцяло от теб, е голяма отговорност и не всеки е готов за нея. Доста удобно е като се издъниш да кажеш "това стана защото е рекъл господ".
Аз пък именно затова не искам да има господ. Поне кат си ми е скапан живота да си знам, че съм си виновен сам и мога да го променя, а не че някой отгоре е казал какво ще се случва и аз нищо да не мога да променя...Първоначално написано от Lake_bodom
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Аз вярвам в Бог,но не забравяйте нещо важно-християнската вяра НЕ твърди,че всичко е предначертано и НЕ отрича правото на личен избор.Замислете се-защо иначе щеше да има ад и рай,ако Бог беше предначертал всичко-той просто щеше да прати едните хора в ада,а другите в рая и нямаше да има смисъл от живота,това велико негово творение.Той ни е създал за да избираме как да живеем живота си,не за да е предначертал съдбата ни и просто да ни е пуснал през нея.
Начи аз отивам по рогатия, щото Бог е гаден педер*с.![]()
до автора: постите са били измислени не за да се пази някаква тайна, а защото зимата има много празници свързани с много храна и чрез постите се подготвя организма за многото храна.
Защо Корана отрича свинското и виното? Ми много е просто- хората изповядващи мюсолманска вяра живеят предимно в много топли страни и ако пият вино (което сгрява организма и затова се пие през зимата) ще получат я инфарлт я нещо друго... същото е и със свинското, защотот то е толкова тлъсто и мазно, че не е много здравословно да се яде при тези високи температури (дори е смъртоносно)
та на темата: аз НЕ вярвам в Бог, защото както виждате за всичко си има логичното и научното обяснение![]()
когато на хубав човек му е кофти това е блус, а когато на кофти човек му е хубаво това е чалга!
хахахахахахахаха даааа и тука има логика...Първоначално написано от exploitedteen
![]()
когато на хубав човек му е кофти това е блус, а когато на кофти човек му е хубаво това е чалга!
То и това, че Мария е забременяла, въпреки че не е консумирала брака си с Йосиф, също си има обяснение: Мария е курва.
Мария се е омъжила за Йосиф след като е забременяла...Първоначално написано от Lake_bodom
![]()