.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в Бог ?

Гласували
47. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

26 55,32%
  • Не

21 44,68%
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 132
    Цитирай Първоначално написано от cute_but_psycho
    аз НЕ вярвам в Бог, защото както виждате за всичко си има логичното и научното обяснение
    дааааа, и за големия взрив си има логично обяснение нали.........?
    дали свтът е създаден от бог по еди какъв си начин(както всяка религия си го тълкува), дали бум и вселената се е създала от големия взрив - мо то е едно и също.

Лично аз вярвам в Бог в този смисъл, който написах горе - все нещо е дало началния тласък, а дали ще се нарече бог, дали по друг начин - все едно.

Иначе съм атеистка - не почитам никакви религии.
    Не че има някаква причина да не го правя. Това просто е въпрос на избор.
    За мен да си християнин, мюсюлманин, атеист, будист е все едно да си фен на Манчестър, на ливърпул, на Арсенал или изобщо да не гледаш футбол например.

Голям фен Аватара на magesniko
    Град
    Oсновател и мозък на КММ
    Вярвайте в мизерните си богове,глупави простосмъртни,нова сила се заражда,скоро всичките ще почувствате силата на итърнъл торчърс и тогава ше се молите за милост.
    No mercy for what we are doing
    No thought to even what we have done
    We don't need to feel the sorrow
    No remorse for the helpless one

Голям фен Аватара на magesniko
    Град
    Oсновател и мозък на КММ
    по лошо,за остарели вафли Боровец и вкисната боза.
    No mercy for what we are doing
    No thought to even what we have done
    We don't need to feel the sorrow
    No remorse for the helpless one

Мега фен Аватара на quench
    Хора,повярвах! Днес,както си ходих по улицата,помолих се на Господ да ми даде 1 лев и тогава видях как една мнета се търкулва от джоба на човека пред мен и пада в краката ми! Чак сега разбрах какво е Бог и каква е същността на вярата в него!
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на quench
    Точно така,братко! Моли се и царството божие ще бъде твое - както на небето,така и на земята!
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Фен
    Град
    sofiq
    Zdraveite! Bqh izrazila mnenieto si o6te v na4aloto, no sega pro4etoh vsi4ko koeto ste pisali sled men. Sledq temata za6toto mi e interesno i znaete li kakvo nabludavam... za6to vsi4ki vie, koito otri4ate su6testvuvaneto na Bog, sporite tolkova druzko i nalagate mnenieto si edin na drug, za6titavaiki svoite si interesi, ne go razbiram tova... ne vqrvate..ok li4en zbor, no za6to trqbva da nalagate bezverieto si bez da priemate vqrva6tite hora, pak vi kazvam li4en izbor! Nqmam namerenie da sporq s koito i da bilo, i da davam kakvito i da e obqsneniq. No znaete li kolko e grozno to4no tezi frazi " Бог е гаден педер*с. " kak moje da kazvate takova ne6to neznam..vqrvate ili ne tova e religiqta na cqla Bulgariq i na mnogo drugi strani v sveta, i tolkova mnogo hora jiveqt s vqra v Boga, neznam no spored men e izvra6tenie i prostotiq da govori6 taka za vqra, koqto prapraroditelite ni sa umirali za da za6titat i sa bilo pod robstvo tolkova veka za da zapazimvqrata si! Kolkoto i da ne vqrvate NE priemam takova otno6enie. Az vqrvam v Bog Isus Hristos i denq mi e izpulnen s istinska radost i lubov, 6tastliva sum i vqrata mi osmislq jivota mi. Bog e dulboko v surceto mi i sum kategori4na v vqrata si. Tova e moqt na4in na jivot, mislene i razbiraniq. No vqrata mi kato hristiqnka ne otri4a nito musulmani, nito budisti. Bog e edin i toi e v surceto mi, ne nqkude tam v obla4etata ili v Tyrciq. Bog e v men vuv vseki moi den. Obijdaite psuvaite Boga, no tova ne vi pravi interesni, nito vi izgrajda kato istinski hora, ne vi pravi 4est, razbirate li, tova prosta6ko povedenie e za vas samite. Puk i ne vijdam smisul v tozi ednakakuv i siv na4in na jivot, narkotici, seks...cigari...alkohol...kupon4eta, priqtel4eta, ax kolko povurhnostno i bezsmisleno, bez nikakva ambiciq za bude6te i kakoto i da e razvitie, ne kazvam 4e vqrata vi pravi hora! NE! No opredeleno hristiqstvoto dava edni strahotni osnovi za izgrajdane na istinski 4ovek v jivota, s dostoinstvo i ambicii! Ne ubivai, ne kradi, obi4ai blijniq si, pomagai, budi milostiv..kakvo lo6o kazvam? Kazvam li ne6to lo6o i glupavo, koeto ne iskate da imate v jivota si i v surcata si? Nima vi haresva nasilieto i izvra6tenieto?! Budete istnski, sprete da slagate maski vurhu maski. Sprete da izopa4avate vsqka duma za da budete po-interesni, znaq 4e vseki ot nas ima du6a i surce koeto kupnee za lubov i razbirane! Ne go kriete, budete po-dobri i iskrenni. Nau4ete se da cenite krasivoto i stoinostnoto v jivota, za da mu se nasladite istinski i da kazvate s usmivka "DA..6TASTLIV SUM" Za men tova 6tastie i radost idva ot Boga i tova na koeto Toi me u4i vseki den, na milost, mudrost i lubov, na 4isto surce i istina. Tova e moeto prizvanie kum vas, poglu6taite na malki glutki ot jivota za da usetite prekrasniq mu vkus!
    Най-доброто упражнение за сърцето е това да се наведеш и да повдигнеш някой!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Не е въпрос на личен избор, моето момиче, а на факт и измислица. Приемам вярващите, те са заблудени, но това е техен проблем и не ми пречат. Но не приемам религията - смятам, че религията е зло. Затова винаги ще защитавам тази теза възможно най-настървено, защото ако разберете поне част от писанията ми и поне малко акъл ви влезе в главите, ще бъда доволен, че съм свършил нещо полезно за мен, за вас и за Прогреса.

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Не е въпрос на личен избор, моето момиче, а на факт и измислица. Приемам вярващите, те са заблудени, но това е техен проблем и не ми пречат. Но не приемам религията - смятам, че религията е зло. Затова винаги ще защитавам тази теза възможно най-настървено, защото ако разберете поне част от писанията ми и поне малко акъл ви влезе в главите, ще бъда доволен, че съм свършил нещо полезно за мен, за вас и за Прогреса.
    Да,те са заблудени,ама не можеш да кажеш едно смислено нещо в подкрепа на това твое твърдение...
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Да се опитвам да те убеждавам в смислеността на аргументите ми няма смисъл. Имаме коренно различни убеждения и нито аз харесвам твоите нито ти моите. И от моя гледна точка ти говориш глупости. В продължение на една страница те убеждавах колко безсмислена беше забележката ти за феса, но уви, без резултат.

Защо тогава да преливаме от пусто в празно?

Да се опитвам да те убеждавам в смислеността на аргументите ми няма смисъл. Имаме коренно различни убеждения и нито аз харесвам твоите нито ти моите. И от моя гледна точка ти говориш глупости. В продължение на една страница те убеждавах колко безсмислена беше забележката ти за феса, но уви, без резултат.

Защо тогава да преливаме от пусто в празно?
    Значи като не можеш да докажеш твърдението си поне си трай!

Не виждам ТИ какво доказа в тази тема.

Ами ако не си спомняш не аз бях човекът,който каза,че вярващите са ограничени без да има и понятие какво говори!

Фен
    Град
    sofiq
    blagodarq za milite dumi :d vqrva6tite sme zabludeni Ne go priemam li4no, kazah 4e nqma da sporq i da se obqsnqvam na nikoi, i vse pak religiq i vqra sa dve razli4ni ne6ta! I se radvam 4e pravi6 razlika mejdu dvete. Zapoznah se ve4e s razsujdeniqta ti i na teb Lake_bodom i Ziezi , no edno ne mi stana qsno, koe e zablujdenie, kakvo me pravi men kato vqrva6ta "zabludena" ?! V kakvo se izrazqva tova spored vas?

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Той няма защо да доказва нещо... На него му говорят свише... Звездите му го говорят.
    Не е важното, че някой не е съгласен с него, не е нужно да доказва каквото и да било, защото всички други са тъпи. Точка.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Цитирай Първоначално написано от Ziezi
    Ами ако не си спомняш не аз бях човекът,който каза,че вярващите са ограничени без да има и понятие какво говори!
    Но ти беше този който се изниза от предния ни спор с явно противоречие:

Ако не беш религията ни сега щеше да носиш фес на тиквата ти!
    Са ти може да се чувстваш чифут,читак,шиптър,помак,не гър,тва си го слагам на оная работа!
    Ако ти имаше понятие за какво говориш надали щеше да кажеш това. Не ми е ясно на какво отгоре ми казваш да мълча.

Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Той няма защо да доказва нещо... На него му говорят свише... Звездите му го говорят.
    Не е важното, че някой не е съгласен с него, не е нужно да доказва каквото и да било, защото всички други са тъпи. Точка.
    Виж са,роске,колкото и да не ти се вярва и аз не съм от най-вярващите!Но поне имам уважение към нещото,което ни е спасило като народ!Тия твой глупости,че и да сме турците не ти пука са ми през оная работа!Така и не успя да ми отговориш на въпроса дали Левски се е борил напразно(то всъщност,явно наистина се е борил напразно).
    Аз съм с българско самосъзнание и за това се радвам,че го е имало християнството за да си спаси,ти като не си тва си е лично твой проблем!

Фен
    Град
    sofiq
    bravo, zapo4va6 da me obnadejdqva6! Az zadadoh vupros i mi se iska6e da mi otgovorite za6to vqrva6tite sme "zadrusteni" kakvi sa kriteriite vi, stiga ste se zaqjdali..daite da govorim po temata ne6to smisleno .

Плюс това не съм казал, че са ограничени, а че са заблудени. Различни неща са. Та да се върна на въпроса: защо вярващите са заблудени.

Цитирай Първоначално написано от miss_india
    blagodarq za milite dumi :d vqrva6tite sme zabludeni Ne go priemam li4no, kazah 4e nqma da sporq i da se obqsnqvam na nikoi, i vse pak religiq i vqra sa dve razli4ni ne6ta! I se radvam 4e pravi6 razlika mejdu dvete. Zapoznah se ve4e s razsujdeniqta ti i na teb Lake_bodom i Ziezi , no edno ne mi stana qsno, koe e zablujdenie, kakvo me pravi men kato vqrva6ta "zabludena" ?! V kakvo se izrazqva tova spored vas?
    Чувала ли си за бръснача на Окъм? На достъпен език той звучи така: "най-простото обяснение обикновенно е вярното". Вярно, не винаги, но в ежедневния си живот ние се ръководим от това постоянно. Ето един пример: виждаш паднало дърво. Какво си мислиш? Че може би е старо и вятъра го е повалил? Или че са дошли извънземните и са го съборили с телекинеза? Първото, нали? Но като опре въпроса до бог повечето зарязвате това логично мислене и започвате да си внушавате нелогични неща. Бог е създал Света, бог е създал хората... (това го давам за пример, т.нар. бог е свързан с много много т.нар.) чудеса. А в същия момент науката ви предлага съвсем смислено обяснение за произхода на Земята, на Живота и на Човека. Но вие го отхвърляте. Защо? Защото сте заблудени. Който предпочита да се доверява не нечие въображение, а не на собствения си разум, е заблуден. Това е.

Но ти беше този който се изниза от предния ни спор с явно противоречие:

Ако не беш религията ни сега щеше да носиш фес на тиквата ти!
    Са ти може да се чувстваш чифут,читак,шиптър,помак,не гър,тва си го слагам на оная работа!
    Ако ти имаше понятие за какво говориш надали щеше да кажеш това. Не ми е ясно на какво отгоре ми казваш да мълча.
    Ъ само аз ли не виждам противоречие?Нека ти обясня по просто-с първият цитат от "противоречието" исках да кажа,че щяхме(всички българи) да сме потурчени,а с вторият цитат-че въобще не ми дреме ти какъв се чувстваш!Сега ясно ли ти е?

Град
    Пак Левски! Какво общо има? Отговорих ти на въпроса... Сега какво? Ще ме питаш за Ботев?

И Експлоитед го каза много добре- вярваш, защото помогнало... Вярваш, защото сме излезли по-устойчиви от турците и не сме били асимилирани... Ами чудесно! Всички се радваме...
    Но ако бяхме потурчени, нямаше да ни пука...
    Ти може да си славянин по произход... ... Не те ли е срам, че се наричаш "българин"... Не ти пука, защото дори и да си "славянин" генетично, имаш българско самосъзнание... А такъв народ "славяни" не съществува, поне не като нация с отделна религия, език и държава. Асимилирани са, няма ги!!! Не казвам, че не се радвам от това,че съм българка, а че ако не се чувствах такава, нямаше да ми пука!
    КОлко пъти трябва да повторя едно и също за да се опиташ опоне да разбереш какво искам да кажа.

аз си мислех, че вярата в Бог и в това, че трябва да бъдем по-добри един към друг е по-важна...
    ----------------------------------------------------

п.с.И ако обичаш, опитай се да приведеш аргументи в спора си различни от "Ти си тъпа" и "Ти не знаеш/разбираш". Така няма да убедиш никой.

Ъ само аз ли не виждам противоречие?Нека ти обясня по просто-с първият цитат от "противоречието" исках да кажа,че щяхме(всички българи) да сме потурчени,а с вторият цитат-че въобще не ми дреме ти какъв се чувстваш!Сега ясно ли ти е?
    И да си искал да кажеш това, нещо не ти се е получило. Не се разбира това. Казваш ми, че без християнство щях да съм потурчен, и явно за теб моето потурчване е проблем и си мислиш, че и аз дълбоко ще се трогна от това. После разбираш, че ми е през кура и изведнъж спира да ти пука за мен.

И да си искал да кажеш това, нещо не ти се е получило. Не се разбира това. Казваш ми, че без християнство щях да съм потурчен, и явно за теб моето потурчване е проблем и си мислиш, че и аз дълбоко ще се трогна от това. После разбираш, че ми е през "мъжкия полов орган" и изведнъж спира да ти пука за мен.
    Да,действително това си помислих.Че ще се трогнеш от факта,че ще бъдеш потурчен(както и всички българи),ама явно съм бъркал...

Град
    По-тъпо нещо тдавна не бях чувал...Ако не беш религията ни сега щеше да носиш фес на тиквата ти!

Цитирай Първоначално написано от Мo6nо
    От къде си толкова сигурен? А и мислиш ли че щяхме да живеем по-зле?
    Това проблем ли щеше да е? Ако имах турско самосъзнание, мислиш ли, че щеше да ми пука, че не съм българин?

Цитирай Първоначално написано от quench
    Зиези, ако бехме в края на 19-ти век,на същото място,думите ти биха ни накарали да проследим сигнала до дома на Lake_Bodom и да го обесим на най-близкото дърво! Но точно сега е смешно...
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Ако не беше религията нямаше да се стига дотам.
    Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Съгласна съм с Lake_bodom...
    В смисъл, радвам се, че не съм туркиня (защото са доста по- консервативни от християните)... Но ако се бях родила такава, нямаше да ми пука...
    .
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    ако е потурчен няма да му пука...

по тази логика днешните турци трябва да се мислят за византийци... и да им е гадно, че са потурчени...
    Зиези, явно не си схванал посланието...
    И затова реших да обобщя.
    Ако беше с турско самосъзнание, щеше да си турски националист, и определено нямаше да ти е голяма болка, че е можело да си българин...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    ако е потурчен няма да му пука...

по тази логика днешните турци трябва да се мислят за византийци... и да им е гадно, че са потурчени...
    Всеки човек с българско самосъзнание(в нашия случай) би се трогнал от факта,че би могъл да бъде потурчен!Както и да е,явно вие не сте...Все пак ще почакам роската да ми обясни как стоят нещата при нея с Левски.

Град
    Ти или си недоскив, или страдаш от склероза, или изобщо не си шправиш труда да четеш какво съм написала...

Цитирай Първоначално написано от rosskata снощи по някое време
    Левски е национален герой. Не мисля, че се е борил напразно, той се е стремял към равнопоставеност нма народите, към равни права и правото на всеки да бъде свободен, да изповядва свободно своето мнение, своята религия... А не да затрие всички мюсюлмани от лицето на земята, защото тяхната вяра и идеи са грешни...
    И ми пука за това, което е направил, защото съм българка. Ако бях туркиня нямаше да ми пука...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си