имало ли бог или не.. за който вярва - има, който не вярва - не, всеки си има различен мироглед
към автора: какво разбираш под Господ? Християнската идея, будизма ли или просто "нещо, някой, свръх разум който ни е създал"? Говориш ми за вяра в Него, а всъщност съм сигурен, че не можеш да ми го дефинираш. Религията е измислена от хората защото всеки има нужда да вярва нещо, било то еволюция, свръхразум, чужди цивилизации и тн. Или им е дадена. Не знам. И никой не може да каже "Това е така". Знанието ни не е знание, просто догадки. Защото както в момента може да ти се струва, че слъцето е център на нашата система и да го приемаш като даденост, след век някой може да се смее над твърдение като това, нали. И бъди сигурен, че Господ, ако го има, не чете това, което си написал. Поради простата причина, че ако го има, той/то би трябвало да знае какво е в главата ти, какво мислиш. Казваш, че имаш добри и лоши моменти... Добри и лоши за кого? За теб, за света, за вселената? Не искаш да си произлязъл от амеба. Задай си въпроса какво си ти във вселената. Не амеба а може би нещо още по микроскопично... Така че, живей живота си такъв какъвто го искаш, търси своя бог или твоята идея как са се случили нещата. И когато решиш, че си се добрал до късче от Истината, си помисли, че някъде има оше милиони хора, намери ли своята философия. И не се опитвай да ги промениш. Всеки си има своя визия какъв трябва да е живота, било то дали смисъла е в халюцигените, в паралелни светове или просто в това да бъдем хора.