Цитирай Първоначално написано от rosskata
Цитирай Първоначално написано от Ziezi
Роска,ти нормална ли си?Значи Левски се е борил не за съществуването на българите,а за тяхното равноправие с турците?А християнството се е борило за съществуването на българите?Моля те изсясни ги тези неща в един пост,щото нещо май верно се обърках...
Религията носи главна вина за оцеляването ни по време на турското робство!
Християнството за нищо не се е борило. То се е стремяло към Своето оцеляване, а не към запазване на българската идентичност... Гърците също са били и са християни, при това православни... И за малко да ни асимилират по време на турското робство. Това което Паисий е писал за "Защо се срамиш да се наречеш Българин" не го е писал, за да не се наричат българите турци ( нещо малко вероятно), а да не се наричат гърци... Точно в този момент аргумента ти за християнството малко на важи.
Левски, както писах, се е борил за свобода и, да , колкото и да си изумен, за равноправие...

Цитирай Първоначално написано от Левски
"Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност"
Гърците са щели да ни асимилират по време на турското робство?Интересно...А албанците са ни варели супи по време на византийското...
Левски се е борил за свободата на българите!Ако не ти е известно той е бил много набожен,вярата в Бог му е давала сили,както и на всички тогавашни революционери!Това имам предвид,като казвам,че християнството ни е помогнало неимоверно много!
Значи пак повтарям:
Както казах аз съм не съм от най-вярващите,просто се учудих от факта как някои хора направо обиждат религията,която всъщност носи главната вина за нашето съществуване,като народ!И как същите тези хора нямат(по всичко личи) нищо против да бъдат потурчени(или техните предци да са били потурчени)...Тва един човек с българско самосъзнание не би го направил!Те тва е целата история!
Те тва е!Просто не ви прави чест да говорите по този начин,само показвате комплексарщината си!