Не, Магесник не се самообожествява, отговорих на метафората с метафора. Изказах се против това да се считаш за нещо повече от останалите, които наистина са по-....(способни, интелигентни, силни, етц) от теб, само защото ти си ти. Но и тази истина, уви, не е абсолютна.
Кажи само къде написах,че се мисля за нещо повече от другите.
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one
Е, то всеки е нещо повече от някой друг. Дали по-тъп или по-умен вече е въпроса...Първоначално написано от Магесник
Съжалявам, пак не съм те разбрала правилно, а и никъде не казах, че ти мислиш така. Нека да обсъдим с лични съобщения това "съществувам само аз".Първоначално написано от Магесник
Това горното го написах аз, ма забравих да се регна. Сори.
Абе вие прекалено много задълбахте в темата май. За кво си давате зор?![]()
2т. системно
Момичето изгаря от желание да употреби новите думички, които е научила от разни книжки![]()
Нема ти е зле и ти да фанеш да попрочетеш.Първоначално написано от LunaTriCk
2т. системно
Ти си последния човек, на който ще слушам съветите.![]()
Нема да е зле да почнеш.
2т. системно
Наистина е добре да почнеш да го слушаш, човека е свестен. Колкото до по-особеното написване на мненията ми в темата- исках само по-образованите и дълбокомислени тийнчета да ми разберат въпросите, за да пишат отговори, ама май няма да я бъде тая...Първоначално написано от LunaTriCk
ПС. Ще ме заточават на село и няма да имам достъп до нет до другата седмица.
Всъщност,много хора са си мислят,че морал не е съществувал преди религията. Че на света е бил Содом и Гомор. Аз това прихванах от лекцията,че религията е важна за морала... Не съм съгласен,ама хайде...
Аха. Вадя тетрадката, почвай да диктуваш.Първоначално написано от Muse_of_Madness
Бог е литературен герой от исторически роман. Бог е измислен герой. На морал трябва родителите ти да те научат, не религията.
бог е илюзия създадена от църквата да печели пари. както знаете църквата е половината власт от държавата, ако не и повече
2, 11 и 8 точка системно - бан
В началото не е било само за пари. В голяма древност църквата е служила като изключително ефективно средство на контрол. Как да контролираш една необразована и пръдлива маса чубани? Ше се дигнат и ше се изколят веднага. Единия кято види че другия има цълвули и ново копие веднага ше му пререже гърлотои ше си ги земе и тн. Как да ги накараш да се врекат в служба на един цар? Човек го е страх най много от смъртта. Той е единственото животно което осъзнава че краят идва неизбежно и това го побърква. Кара го да прави неща които не са полезни за бизнеса на империята. Създай му на тоя простак една светла идея, едно обещание за вечен живот и той ще ти се кланя до земята. Ако не убиваш, ако не крадеш, ако водиш мирен живот, ако спазваш закона няма да има край. Затова и повечето царе фараони и тн от древността са се отъждествявал като божествени пратеници. Волята на владетеля е волата на бога, хората са готови да умрат за него. Религията е била на места една от най голямите заблуди.Първоначално написано от NiKOLAN
2т. системно
Има бира..
съществува
Сори отново, помислих въпроса за реторичен. Та...Първоначално написано от LunaTriCk
Абе момче, как тъй използваш думи като "видяхте се, чухте се" в такива разговори- все едно да свързваш кючека с квантовата физика. Това са субективни житейски понятия- виждаш се и се чуваш с някой приятел. Въобще как тъй за толкова спорни въпроси можем да се доверяваме на "виждане и чуване", като реалността никой не я вижда такава, каквато е, а макар повечето от нас да я виждат еднакво, всеки я възприема съвсем различно (Цитирам моя любимец Лао Дзъ: "Земното знание може да ни помогне да разберем света, но това разбиране ще е свързано само с дадена представа") Сигурно имаш предвид, че, да, виждам реалността, чувам я... Бог за мен е субстанцията на реалността, какво имаш да кажеш относно това- че няма реалност ли? Или че реалността няма субстанция?
A какъв е звукът на жълтото?![]()
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one
Въпроса ми е простичък с два възможни отговора. Да/Не. Имала ли си контакт, различен от духовния, с твоя Бог ? Не те питам как го възприемаш, как го усещаш.
НезнамПървоначално написано от Магесник
![]()
![]()
![]()
Да.Първоначално написано от LunaTriCk
ДаПървоначално написано от LunaTriCk
![]()
![]()