трагично!Първоначално написано от Бунтар
когато на хубав човек му е кофти това е блус, а когато на кофти човек му е хубаво това е чалга!
Добре, разбрах, че не вярваш в антропоморфически Бог... И аз не вярвам... Но какво имаш да кажеш по отношение на Бог като субстанцията на реалността?Първоначално написано от LunaTriCk
Първоначално написано от Бунтар
![]()
2 и 11т. системни нарушения = бан
Реалноста е това, което ти описах. Никакъв Бог няма в нея. Ще ти цитирам един човек - "Живота е прекалено сложен, за да го вземаме насериозно."
Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
2 и 11т. системни нарушения = бан
Зависи как възприемаш Бог, момчето ми- няма Бог като антропоморф или представляващ само положителното или отрицателното... Но има Дао. Това е даоисткия вариант на Бог, разглеждан като първичното единство на... всичко. Неговото съществуване неможе да бъде отречено, защото има реалност и тя има субстанция.(Писна ми да се повтарям, но ти изглежда така и не разбра какво е Дао(Бог))Първоначално написано от LunaTriCk
ПС Пише се Животът, защото в случая е подлог.
Бог е творение на фантазията на простосмъртни хора, като мен и теб. Нищо повече. Някои го виждат като белобрад старец, ти явно го виждаш навсякаде. Разлика няма. Какво значение има в каква форма си го представям, като дефакто няма полза от него ?
Тук не си прав.Първоначално написано от LunaTriCk
Аз не съм християнка, не обичам религиите и така натаък, НО винаги съм мислила, че тези, които вярват в БОг са някакси по-спокойни ли, не знам и аз. Те виждат много неща, и си дават много обяснения, които науката не би могла да даде. Защото каквото и да си говорим , науката не е толкова всемогъща колкото си мислим. Има някои неща, които човека, който е толкова мизерен и миниатюрен на фона на Вселената, не би могъл да си обяснми... И тогава на помощ идва вярата в БОг - както и да го интерпретира всеки.
Аз не съм вярваща... Но в един по- философски смисъл, ако приемем Вселената като бог, като първоизточник на всичко, като всичко, което ни заобикаля и което съществува... Започва да ми звучи логично.
И това няма нищо общо с религията. Организираното втълпяване на дадена представа за "бог" на базата не нечии представи за него, с цел да се манипулират хората... Това е религията. Вярата на отделния човекв някаква висша сила, според неговите собствени виждания, е нещо друго , и нещо малко по-разбираемо...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
daПървоначално написано от 182+44_4adel
anubis e s glava na chakal , Hor mai s glava na sokol beshe ..
Аз винаги съм виждал подобни "висши сили" като инструмент на слабите, които нямат нещо по-смислено, в което да вярват.Първоначално написано от rosskata
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Първоначално написано от Бунтар
Не съм казала, че не е така. МОже и така да е, но да се отрича категорично вярата като нещо положително- не съм съгласна. Отрицателно за мен е религията като инструмент за маницпулация. Но личните вярвания на човека- било то в Бог, в Зелените човечета, във величивто на Хитлер ако щеш... Няма значение колко е сл=мислено ,а дали помага на хората...
п.с А понятието "смисленост" в строго индивидуално... "смислени" са различни неща за всеки човек...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
inteligentno momiche siПървоначално написано от rosskata
Не може да обясни за момента. Ще мине време и ще се намери отговора. Правилния отговор. Дотогава Бог си остава плод на нашата фантазия. Нещо, което замества временно решението. Колкото да не е без хич.Първоначално написано от rosskata
![]()
Точно така... Но все пак идеята за бог е доста, хмм, мейнстрийм. Ето - Muse_of_Madness твърди, че няма Бог като антропоморф, но все пак го нарича Бог. Защо?Първоначално написано от rosskata
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Еми как? И, Lunatrick, има значение. Все пак спорим за истината, пък и ти казах- ако Бог не ти харесва, ще му викам Дао, същото е. Но неможеш да ми говориш, че Бог, разглеждан по този начин, не съществува и да си прав.Първоначално написано от Бунтар
Бог е само в главата ти. За субстанции, първоизточници и т.н. поинтересувай се малко от астрономия и физика.
Докажи! И без тия простотии за антропоморфите и счупените крака, във форума ги надраснахме отдавна... Що реалността нема субстанция? Това е въпросът. Иначе считай, че нищо не си доказал.Бог е само в главата ти.
По астрономия знам колкото теб, ако не и повече. Ако ми говориш за Биг Бенг, спокойно, наясно съм. Ако реалността представлява Вселената, може да се каже, че Бог е космическото яйце.За субстанции, първоизточници и т.н. поинтересувай се малко от астрономия и физика
Реалноста е всичко това около теб, което можеш да пишнеш, видиш, помиришеш. Да тръгна да обяснявам съставните части на всеки един предмет ли ?
Според теб. За мен е просто вселена.Първоначално написано от Muse_of_Madness
подкрепям младежаПървоначално написано от инж.Никола Буковски
![]()
Не баш. Електричеството не отговаря на тези критерии, но го има. По добре кажи, че реалното е материалното. Е=m.c2Реалноста е всичко това около теб, което можеш да пишнеш, видиш, помиришеш.
Не, мисля, че ги знам.... само мисля, разбира се...Да тръгна да обяснявам съставните части на всеки един предмет ли ?
Това е едва ли не обощението на спора ни. Имаме различни представи за Бог и ни отне цели 7 страници да си го изясним. Няма Бог като антропоморф, това и двамата го мислим. Ти го доказа, добре, сега не се озлобявай на субстанцията на реалността(електрони, протони, неутрони, кванти, кварки и другите там дреболийки, дето науката още не познава ) само защото някои я наричат Бог. Ако за теб Той не е това вече друг въпрос.Според теб.
ПС Ако ми изкопаш някакъв материал за отоните ще съм ти адски благодарна. За тях прочетох някъде, че са частици с размерите на атомно ядро, но 40 пъти по-плътни, които се държат като черни дупки.