Съмнявам се че ще има отзиви по тази тема,но нека да ви я покажа,тъй като сериозно искам да направим нещо по въпроса.Ето какво постнах днес във сайта на министерството на околната среда и водите :
''Да направим група за събиране на отпадъци
з съм 18 годишно момче от София,квартал Надежда.Буклуците в квартала ми са навсякъде-в градинките и междублоковите пространства...навсякъде.Та зи гледка ме подтиска.Всеки ден ми се иска все повече да взема два чувала-единият за хартиени,другият за пластмасови и найлонови отпадъци,да нахлузя едни ръкавици и да събера поне болкуците около блока ми.Само че има и нещо друго-не вярвам,че сам ще променя нещо.А и освен това, не искам хората да ме гледат като извънземно Confused Rolling Eyes
Не се съмнявам ,че има много други хора като мен-хора ,които искат да възвърнат чистотата и красотата около себе си.Потвърждение на това днес открих във вестник труд-конкурс от сорта''снимай най грозната гледка с боклуци и спечели 500 лева''.Ето това доказва до някаква степен ,че не ми пука само на мен.
Смятам,че може да се образува група от доброволци...не се съмнявам ,че и вестник ''труд'' би подкрепил кампанията,тъй като това би била добра,чудесна реклама.
Ето как виждам нещата-събира се група от определн брой хора,като всяка неделя се събират и почистват един Софийски квартал.Може на откриването да се раздават рекламни тениски на вестника...след време групата ще се разрастне и ще има достатъчно хора,за всеки квартал поотделно ,за всяка неделя.Акциите ще бъдат отразявани от вестника.Така един ден събирането на боклуци ще стане традиция,а няма да се провежда само в деня на околната среда от ученици в дворовете на училищата.''
Вие какво мислите ???