- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да се влюбиш или да се влюбят в теб? Кое е по изгодно?
Връзката между двама души не е само любов, не е само секс, тя е и договор. Тя е някаква взаимно изгода и за двете страни. Съотношението във влюбеността, в иделния си вариант е 60:40 в полза на една от страните. Най-изчистения е 50:50, но разбира се той не съществува, няма какво да се заблуждаваме.
При съотношението на влюбеностите винаги единия е по-вътре от другия. Тогава често се получава манипулация и възползване от страна на единия от чувствата на другия. Предполагам всеки го е изпитвал или ако не е, ще го изпита. Винаги ту ти си отгоре, ту някой е над теб.
Искам да ви запитам така тук и да поговорим по този въпрос. Вие лично как разбирате нещата във връзката, били ли сте в позицията на "използвания"? А може би и тази позиция ви допада (има и такива) Понякога любовта до толкова заслепява, че си готов на всичко. Но не ви ли се е струвало много по-лесно до момента в който не сте хлътнали здравата, а след това нещата колкото и красиви да са ставали по-сложи или тежки за вас?
Можете ли да преобръщате съотношението във своя полза и правите ли го?
Любовта освен всичко друго е и една много приятна, интересна, тръпнеща и понякога доста болезнена игра, която наранява, дори убива, а също и награждава.
Как я играете? Какви са вашите правила в нея? Изобщо всичко което преценявате, че би било добре за вас лично в една връзка, а съотвено и за самата връзка и респективно за партньора ви. Нещата вървят взаимно, занаете гоЕ? Кажете, какво си мислите... Нека поговорим за това.
Някои беше казал "В любовта губи винаги този,който обича повече".Излиза,че не е на добре да се влюбваш,защото само страдаш.Но пък си има и хубавите страни.А и живота без любов е нищо.Трябва да си готов да дадеш всичко от себе си на другия,ако истински обичаш.Затова винаги има един,който страда,защото не получава,колкото дава. Извода е давайте всичко от себе си за да получите и вие в замяна. Остава надеждата,че няма да сте от използваните и ще намерите и вие човека,който да ви обича до толкова,че да дава живота си за вас.
Най-изгодно,ако това е правилната дума,е да си влюбен и да са влюбени в теб... по едно и също време ако може де
лелее колко сълзливо стана![]()
![]()
Или ти си на 14 или аз съм професор и съм си написал дисертациятаПървоначално написано от vvs_go
![]()
Просто една по-различна, малко по философска тема. Нагледахме се и начетохме на "става ли ми", "бременна ли съм", "да му кажа ли" и т.н. Лек опит за нещо по-различно може би... ако искаш кажи за теб как е? Как разбираш взаимоотношенията? Сигурен съм, че има какво да кажеш... и ако обичаш и ти е възможно, пиши на кирилица![]()
Темата ти ми харесва.
В една връзка винаги единият обича повече. Или най-малкото така изглежда. И то главно защото хората са различни - преживяват любовта по различен начин, показват я по различен начин. Освен това имат и различни нужди. Някои хора несъзнателно се стремят именно към това "надмощие" във връзките си. (Не го казвам като нещо негативно - вярвам, че е един такъв стремеж може да е нормална част от човешкия характер)
Аз лично съм по-склонна да отида в другата крайност. Предпочитам да съм влюбена. Желанието ми е да накарам партньора ми да се чувства специален, единствен, прекрасен и обичан. Съзнателно се опитвам да избягвам "сметкаджийските" истории в интимните си отношения.(Естествено, като всеки човек, имам нужда от нежност, внимание...имам нужда да усещам, че партньорът ми най-малкото държи и е привързан към мен...мисля, че нищо не може да направи един човек по-щастлив от това да знае, че е обичан.) Много експресивна съм, когато става дума за чувствата ми. Ако обичам, съм готова да го призная, дори и да знам, че няма да чуя същото в замяна (въпреки че всеки знае, че такава ситуация те кара да се чувстваш изключително уязвим).
Във връзката, в която съм в момента, вярвам, че аз съм тази, която обича повече (въпреки че това, че той е до мен, ме прави щастлива). Това, както и някои други моменти от миналото ни с приятеля ми, ме кара да се чувствам много несигурна...и определено уязвима. Но факта е, че обичам. И това оправдава всичко.
Koe po-izgodno li...Hmm...lubovta ne e sdelka za da ima po-izgodno ili ne. A i ne moje6 da kaje6 koi obi4a pove4e v edna vruzka, prosto za6toto nqma merna edinica za lubovta! Spored men nqma zagubili sred tezi, koito izpitvat lubov, no ne prosto lubov, a onazi, istinskata, okrilqva6tata, za6emetqva6tata,koqto kato nastupi razumut si dava duuuulllga vakanciq...Za6toto 4uvstvata ni karat da se 4uvstvame, 4e jiveem. A i dori i da ima bolka, lubovta ne e samo neveroqtna i prekrasna, vsqka moneta ima i 2 strani. Ako ne obi4a6 -nqma opastnost da strada6, no nqma i veroqtnost da se dokosne6 do lubovta i trepetite, koito nosi tq. Silnata lubov e svurzana i sus silna bolka...
V lubovta nqma pravila, taka 4e vsi4ko e vupros na use6tane, ne moga da kaja, az obai4am na 60% , gadjeto mi na 49,7% ...Nqma takiva ne6ta...Vajnoto e da use6ta6, 4e obi4a6 i si obi4an!
To love is something,
to be loved is something,
but to love and to be loved
that's EVERYTHING!
P.S. Izvinqvam se mnogo za latinicata, no ne sum v BG, nadqvam se vse pak da se razbira ne6to ot posta mi.![]()
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Винаги ама абсолютно винаги губещ е този който обича повече....В една връзка както казаха съфорумците по горе винаги има един който дава повече любов и чуства но след раздялата която в 90% я има остава по наранен този който е обичал до последен дъх и аз бях така и аз бях зле когато се разделих с приятелката ми но....животът продължава трябва да погледнеш напред...да не се отплесквам как да е По добре е да обичаш да занеш че сърцето ти може да изпита това чувство отколкто да се залъгваш само че обичаш някой....друго си е сърцето ти на всеки 2-ри удар в гърдите ти да изпраща по едно ОБИЧАМ ТЕ на някой който наистина те заслужава и обича...
![]()
![]()
ВИЖ МЕ!Ела със мен да ти покажа,къде съм бил,с кого съм спал,за какво съм се борил и как съм оцелял!
В този смисъл на изложените от вас разсъждения, които са доста интересни и карат човек да се замисли за доста неща... Искам да ви запитам и още нещо:
Дали е по-добре любовта да се чувства, да се доказва чрез дела и постъпки, а не да се изказва? Дали тези, иначе така хубави две думи - "ОБИЧАМ ТЕ" не са излишни да бъдат изказвани, когато любовта е истинска? И дали когато се изказват не винаги са искренни. Поне при мен го е имало и този момемент, да са прости думи, а тогава е много болезнено, когато осъзнаеш истината. Интересно ми е как усещате нещата или вярвате и на думите, впечатляват ли ви те.
Идва принца, сваля звездите и ви завладява... А може би не точно? Е?
едва ли тук може да става дума за 'изгодно' или 'сделка'.. любовта идва изневиделица и обхваща цялото ти същество.. всъщност тя е най-голямата сила на човека, но и негова най-голяма слабост.. аз до този момент не мога да си обясня любовта напълно.. тя дори ме плаши.. да обичаш и да бъдеш обичан.. смисъла на цялото ни съществуване..
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
Била съм и на двете дереджета, но като, че ли предпочитам, аз да съм по-влюбената.. , защото когато съм влюбена животът ми е по-лесен, по щастлив, по-красив, а и нямам нищо против, ако момчето ме обича малко по-малко отколкото аз него, както казваш ти не може навсякъде да има равновесие..
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Не е излишно да се казва "Обичам те." Но не е и достатъчно.
Не е нужно до се повтаря постоянно. Много по-важно е чувствата да си личат от поведението, отношението...всеки поглед, всяка целувка, всяка друга дума...подкрепата, вниманието. Когато наистина има чувства, те трябва да се усещат във всички тези неща. Прекрасно е да чуеш думите, но много по-важно е наистина да ги усещаш у партньора си.
Първоначално написано от Славей Песнопеев
Любовта не е %!
2 и 11т. системни нарушения = бан
Да,разбира се съгласна съм,че винаги единия е по-хлътнал...И разбира се ,че всеки го е изпитал (да бъде от страната на използвания),казвам го от личен опит.Не е приятно,защото винаги когато си в тази позиция си нараненият...Първоначално написано от Славей Песнопеев
Рабира се ,че когато "яко" хлътнеш нещата стават сложни,защото после много по-трудно забравяш , човека срещу теб.
Да правила съм го,когато например гаджето ми стане безразличен и просто се получава от 60:40 към 40:60... И дори понякога когато някои се скарат и така се преобръща...надявам се да си ме разбрал!
За мене няма правила в любовта всичко е позволено,но когато стане въпрос за това кое не е позволено мога много точно да ти кажа!!!Но това понятие "правила" е много общо и ако трябва да започна да казвам кое не е позволено според мене много неща трябва да изпиша!!!Пък и мисля ,че не е толкова важно за моите лични правила!!!![]()
Славейче, мисля че доста по изгодно е да са влюбени в теб повече. Но от друга страна понякога тръката от влюбеността и последващото страдание също е толкова приятна.
Чувствата са много и различни и при мен са трайно до като не открия новия и не ги насоча на там.
А в % отношение 60 към 40 е съвсем вярно. Това е в най-добрия възможен вариант на доза любов![]()
Да, любовта е една игра, която може да ти дава щастие, болка и всякакви противоречиви чувства. Толкова просто и в същото време толкова сложно чувство е обичта![]()
И все пак, колкото и да боли от нея, тя ни е нужна. Аз също съм била наранявана, била съм в позицията на "победената" както ти го каза....Мислех си, че само аз обичам, но не е така. Просто има хора, които изживяват по друг начин чувствата си. Които прикриват по - лесно емоциите си, някак си по - хладнокръвни са. Аз не мога така и това ми е голям проблем.
С моя приятел сме се карали толкова пъти, имали сме много трудни периоди, но все пак сме още заедно и се обичаме. Не знам кой кого обича повече, няма как да съпоставя неговите с моите чувства, както казах всеки изживява дадена емоция по различен начин. Важното е да знаеш, че има човек, когото обичаш и който ти отвръща със същото. Да знаеш, че той е някъде там, че си мисли за теб и винаги можеш да разчиташ на него. Това е важното, а не дали ти се лигави насреща и те уверява през 2 минути "мило,мн те обичам".
Няма перфектни неща. Няма перфектни взаимоотношения, има само порив към перфектното. Вечно търсене. Компромиси и духовно израстване. Любовта си има своите мънички недостатъци, но какво значение имат те, когато дава топлина?!
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
e dobre 4e sa tvoite mudri mneniq i saveti!!!Първоначално написано от Metoman
![]()
e dobre 4e sa tvoite mudri mneniq i saveti!!!Първоначално написано от Metoman
![]()