Ако не се престрашиш да и кажеш какво мислиш, нищо няма да стане - тя няма да направи първата стъпка. Тъй че, стискай зъби, намисли си какво точно да и кажеш и и го казваш. Няма друг начин.

Силно ти препоръчвам да избягваш думички и фрази 'влюбен съм в теб' 'ти си единствената за мен', и т.н. Не искаш да и направиш впечатлението, че си хлътнал до уши (дори и да е така, не се издавай). Запази големите думички за по късно, ако потръгнат нещата, и под по-късно, имам предвид доста по късно.

Кога е най-подходящото време - никой не може да ти каже, сам трябва да прецениш. Не чакай много обаче, не искаш да започне да те възприема само като приятел. Много зависи от момичето, но 2ра-3та среща е може би един добър момент. Пак повтарям, много зависи от момичето - ще трябва сам да прецениш.

Що се отнася как точно да го направиш - това зависи най-вече от теб, но като напътствия - излезте на кафе (или на някое заведение вечер), говори и - не стой и да мълчиш като пън. Погледни я в очите, замълчи са малко, усмихни и се, и и кажи нещо от типа на "<Име>, много си сладка и аз наистина те харесвам, мисля че си страхотна", усмихни и се.
Прецени реакцията и, и ако мислиш че ще стане работата - целуваш я

Това е в общи линии, най-важното което трябва да си втълпиш е, че няма какво да чакаш, и трябва да действаш. Първия път е малко терсене, но както казах - стискаш зъби и действаш