Вдъхновен от темата "Svirki" реших отново да изразя мнението си на по горе споменатата тема. Който го мързи да види поста ми там, ще разкажа на кратко - някой девойки на почти пълнолетна възраст изразяват силен, но доста неаргументирам негативизъм към идеята 13 годишна да прави секс, бил той орален или вагинален. Та реших аз освен откровенията там, в който описвам при мен как е било да направя и отделна тема, да чуя какво мислите. Прилагам поста си от там:

Цитирай Първоначално написано от Snoopy_
вижте ся, "какички".... вие като сте почнали на 17, и то 100% защото сериялчетата, майките ви, големите ви сестри или някой друг ви е казал "чакай правилния" браво на вас! Радваме се! Аз лично почнах на 13. Но си остана за мен. Когато се е говорило за секс след като го направих доста време се ослушвах, просто защото си беше нещо лично. Направих го не за да се почувствам мъж, не за да се почувствам над момичето с което бях, а просто защото ми беше време. Защото почнах да забелязвам неща в момичетата като гърди, дупе, талия и всички други еротични неща. Защото мастурбацията ми вече не беше обикновено удоволствие, без ясна представа какво представлява, ми беше придружена със сексуални фантазий. Момичето с кеото бях беше на моята възраст и също девствена. Мастурбираше от известно време, беше започнала защото по нейни, малко брутални думи, "искаше нещо да и влезе между краката". Ние нямахме връзка, дори нямахме чувства един към друг, бяхме просто много добри приятели. Момичето беше и още е съвсем скромно и почтенно момиче, след мен не почна безразборно да го прави с много момчета ми напротив, 2-3 години беше само с едно.
Та да обобщя - когато един човек, независимо дали на 13 15 или 20 години, усети че сексуалноста му се е развила, усети желание да я изживее и има човек в нейния живот който го/я познава добре, и на който има доверие - давайте напред. Сексуалноста е нещо строго индивидуално, всеки си преценя кога му е време и с кой да го направи, така че запазете си глупавите глобални изказвания "13 е много рано" за вас. Вие като сте си преценили на 17, ваша работа. Но не карайте хора който се развиват умствено и физически по-бързо от вас да се чувстват зле!
И сега към същинските ми мисли. Първо искам да кажа, че съм абсолютно съгласен че е доста обезпокояващо колко драстично падна възрастовата граница на полово активните. Следва да си зададем въпроса - откъде идва това? Аз ще ви отговоря. Децата не са виновни, мили какички и батковци които късно сте започнали със секса. Не те измислят че сексът е нещо супер готино и модерно а вие!!! Единствената причина поради която те започват толкова рано да се интересуват от секс, а повечето дори и да правят, се дължи само и единствено на факта, че точно вие изтръгнахте секса от сверата на личното! Едно време когато за секс нищо не се знаеше, когато инструкцийте се даваха от баща на син и от майка на дъщеря и то преди брачната нощ, мислите ли че някой си е помислял преди това? Не! Но като има форуми като този в който някой казват "ами аз много обичам да правя свирки на приятеля ми защото той умира от кеф" как да е? Това като го прочете някое 13 годишно момиче чийто приятелки вече и говорят колко е яко да се прави секс, защото на тях или "високообразователната телевизия" или някоя сестра, по-възрастна приятелка, майка и т.н. им го е казала и те вече сами са пробвали, това момиче под натиска на всички тези фактори какво да прави? Да мине за задръстенячка? Гаджето и я зареже, защото Марийка от съседния клас правила свирки на гаджетата си? Няма как да стане. Ние, скъпи набори, издигнахме секса в култ, във върховното удоволствие и го показваме на цял свят. И това всичко стига до младежта, но до тях не стигат инструкцийте като "мисли с кой за да не съжеляваш", "прочети всичко за болести разпространени по полов път", "прочети как може да се предпазиш от нежелана бременост". С две думи до малките стига нашата умерено искривена представа за секс, но без "умереното". Мисля че почвам да се повтарям за това спирам до тук. Мерси за вниманието.