Пфу, извинявам се, наистина накрая вече го четох на две на три... Малко съм те повторила за някои неща.
Но на преден план за мен си остава тезата, че първоначалния сърбеж между краката (тук включвам и менструацията по повод мнението на Триша) е признак за старта на развитието на тялото. Не за пълното му развитие. (И по този въпрос не чух коментари?) И ако Триша беше попрочела малко повече книжки, или пък не беше чела само това, което и изнася, щеше да забележи, че след идването на менструацията женското тяло се доразвива поне още 2-3год. Т.е. да ми говориш, че на 13г. детето има всички "дадености" да прави секс е пълна глупост.
Също така едно 13 годишно хлапенце за мен не може да се нарече ЖЕНА, ако ще да е спало и с цял батальон!
С послеписа на Гост-а съм мнооого съгласна! Много добре казано!
Съгласна.
Trisha1991, изказването ти "Щом природата го позволява, кои сме ние, че да го забраним?" е умопомрачително. Първо, както ^npocTo^a3^f^ отбеляза, репродуктивната система на жената често има нужда от 2-3 години след появата на цикъла, за да започне да функционира пълноценно. Не, приодата не позволява на едно 12-13 годишно момиче да води сексуален живот. Още по-малко позволява да износи и роди дете. (Да, в някои култури е традиция, но това не означава, че понякога няма физически последствия.) Освен това природата е създала половото сношение не за спорта...а именно за репродукция. А обществото и живота днес не позволяват на 13 годишно дете да има деца (тъй че, ако обичаш, не намесвай природата).
Аз започнах полов живот на 19 - съвсем съзнателно. Не съм повлияна от мама и тате, които никога не са се месили в интимния ми живот по такъв начин. Решението ми беше съобразено с факта, че сексът е отговорност. Ако някъде там има момиче, което да каже, че това да забременее на 13 няма да остави трайни психически и/или физически травми у нея, да ми се обади, ще преосмисля мнението си.
(А другата причина беше, че ме дразнеше, че е "модерно". Исках да се предпазя да бъда повлияна от масовата истерия... )