Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
Какво по дяволите може да направи ведно например 15 годишно момче или момиче по тези проблеми. Нищо!
Горките безпомощни 15-годишни момченца и момиченца, които се ебат на лягане и ставане. Нали сте много големи всичките? Правите неща, които правят възрастните, но опре ли до някоя сериозна тема, отвръщате глава и казвате: "Ние сме още малки". Айде като сте много големи, поне се дръжте като такива!!!

Много неща могат да се направят, но с желание. Ще ти дам пример от личния ми живот - на 16 години аз и няколко момичета от моя клас организирахме благотворителен концерт в памет на една наша съученичка и събрахме 6000 лв за едно болно дете. Можехме да си стоим вкъщи, да си клатим краката, както повечето от вас, но ние решихме да помогнем. Така че айде не ми ги разправяй на мене тия, че един 15 годишен човек не може да направи нищо!

А темата е повече от смислена, само че е нужно малко да се вникне в нея, нужно е да престанете да гледате само на 2 см от носа си... трудно обаче.
Браво за постъпката, радвам се, че все още има такива мероприятия. Но в поста ми най-вече наблегнах на това, че не трябва да загърбваме нашите проблеми, заради големите проблеми на другите. Защото всеки малко или много е егоист. Факт е и никой не може да ме убеди е обратното. Както и никой не може да ме убеди, че го интересуват повече сумалийските деца, отколкото родителите му, приятелите му или личните му проблеми. Аз например съм на 19 и нямам възможност да направя дарение например на някой дом за сираци или нещо такова, не работя, родителите ми решават дали ще го направят или не. Човек трябва да се научи да цени парите и да знае как да ги използва. И пак ще повторя голям процент от тийнейджърите са безсилни да помогнат.