http://teenproblem.net/f/viewtopic.p...=asc&start=240 Това е, което аз знам. Но явно не съм права, след като batkodoki така е казал, а все пак той е лекар, така че ще чакаме коментар от негова страна.
Аз точно смятах утре по обяд да му пиша ЛС за моя проблем, но ще питам тук и дано да може да ми даде съвет или някой друг.
Моята история е следната. Момиче на 17 години/ почти 18/ с постоянен партньор/ и двамата си бяхме първи/. Таа... за втори път правих секс миналата година февруари, два дена след това развих цистит, ходих на лекар, изписаха ми 5-Нитрокс. Пих го, мина ми- до тук добре. Третият ми сексуален контакт беше чак април/ пих Дуфастон заради 25 дневна менстрауция, предписан от гинеколог естествено, той ми каза единствено да пазя краката, кръстта и да пия витамини за цистита- питах го просто за съвет/. Април месец пак получих и след това пак, и пак, и пак... Правиха ми изследвания на кръв и урина нищо ми нямаше. Пих Ципрофлоксацин, на няколко пъти получавах "кризи", когато продължаваха болките по 7-8 дена и не излизах от тоалетната. Друг път само с много вода си се оправях. Ноември бях на друго лекарство 1 месец изскочи ми името в момента, водеше се, че е перорална ваксина и витамини/ Герикапс/. Този месец/ноември/ нищо ми нямаше, даже и след това още 3 седмици, но от тогава пак се получи 2-3 пъти. Единият път беше днес и беше така по-силничко- пих Цистон.
Така личната ми лекарка ми обясни, че съм имала хроничен цистит, който се получавал при някои момичета след първите сексуални контакти и по принцип наистина в 80% от случаите си ми се получава след секс. Всеки път след секс се къпя, както и ме посъветваха, но аз и без това си го правех. Ръцете също си ги мием преди да почнем. Не сме практикували и анален, а после вагинален. По принцип го правим с вагинални таблетки на Фарматекс, казаха ми, че не е от тях, ама аз да отбележа за протокола. Моля за съвет.