.

Виж резултатите на анкетата: Различията в характера на момчетата и момичетата- вродени или втълпени?

Гласували
92. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Вродени

50 54,35%
  • Втълпени

42 45,65%
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 107
    Фен
    Град
    Varna
    чудна темаа браво на авторката...
    втълпени...
    Only God can Judge me... Be the Best!

Супер фен
    Град
    Мене ме нема в целата схема
    Вродени са естествено. Разликите не са само по половите белези, но и в начина на мислене, психиката и т.н.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Лунатрик, отново не си се аргументирал сериозно, само си цитирал. Не си единствен, де, но на теб съм хвърлила око....
    ТА.... Според мен са и вродени, и втълпени, но двете неща са свързани. Роден си момиче/момче, затова според пола ти втълпяват как да се държиш и как да мислиш. Дресират те. Спомнете си ранното детство, воъбще огледайте се какво иска от вас обществото, за да не ви отхвърля и да не ви създава комплекси. Жената е победата на материята над ума, защото искат от нея да бъде такава. Трябва да е дългокрака, кльощава, с голям бюст и интереси едва надхвърлящи ядене, пиене, дишане, спане, клюки, външен вид и сладура от боулинга, иначе е зубърка или обратна.(това беше лека хипербола) Да ви припомням ли средновековния идеал за жена- дребна, руса, с малки ръце с къси пръсти. Малките ръце с къси пръсти наистина означават духовна ограниченост. В Рим пък са мразели грамотните момичета. ТАКА Е. Повечето мъже искат глупави жени. На момичетата е поставен ясен идеал, който трябва да следват, за да бъдат харесвани. Така зададен въпросът- какво влияние имат идеалите върху характера?

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Забравих да добавя, че не съм феминист. Намирам по-добра компания сред момчетата, по простата причина, че не са тъй ограничени.

Супер фен
    Град
    In The Paradise City, Where The Grass Is Green And The Girls Are Pretty
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ErinEverly stiga pisa glupsoti 4e napravo 6te padna ot stola ot smqh...
    ai togava kat nqma deskriminaciq i kato sa tolkova ednakvi dvata pola..utre te iskam na rabota det se digat tejki predmeti ili avtomontior da stane6..ama posle da ne kja6e ne moga 6tot 6te si s4upq manikura ili 6toto 6te si iztriq fon dio tena.. are begai ot tuka kat si tolkzo otvoerna i si misli6 4e trqa da sa razvnostoini dvata pola to ti si taq koqto e kompleksarkata i se opitva da si izbie toq kompleks..begi begi
    Ако си мислиш, че не дигам тежки предмети, размотавам си гъза, мажа се по цял ден с фон дьо тен и т.н., много си сгрешил. Ако си паднал от стола от смях - радвам се за теб, поне си се забавлявал. Са очакваш да отида да ревна ли? Няма да стане.
    Накъде да бегам? И ти ли ще ми казваш кво да правя, следкато дори не си си влязал в профила?
    Да, мисля, че трябва да са равностойни , ако говорим за качества. Иначе е много ясно, че един мъж, в общия случай, е по-здрав от една жена. Аз не съм казала обратното
    И не, не си избивам комплексите, но няма как да те обедя, така че няма да се занимавам. Разбрах, че хора като теб не можеш да ги разубедиш, какво да се прави

Лунатрик,
    Мнението на Оскар Уайлд въобще не е компетентно, точно заради сексуалната му ориентация. Неуважаването на срещуположния пол не е хубаво нещо, а и води до хомосексуализъм, ако един човек наистина вярва в такъв тип определения. Нямам нищо против хомосексуалистите, знаете го, просто смятам, че и деца трябва да има. Ако всички станем обратни светът ще изпадне в ебаси демографската криза и ще бъде много тъжно.
    Кво стана с тебе, бе, ти не беше такъв човек

"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
    Erin Everly

Голям фен
    Град
    София
    i az mislq che i dvete
    All the love that history knows,is said to be in every rose.Yet all that could be found in two,is less than what I feel for you.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Аз си мисля, че има разлики по рождение, разлики както на физическо, така и на психологическо ниво... Мъжете и жените не са на 100% еднакви... Жените са по- чувствителни, мъжете се ориентират по- добре... ПОвечето жени се оправят по- добре в хуманитарните, докато мъжете- в точните науки... Тъпи примери, но не се сещам за други...

Проблема идва обаче от тоева, че на всеки пол се приписват от обществото определен брой качества и роли, които му се втълпяват от най- ранна възраст... Като бях малка исках да си играя с камиочета, но ми купуваха кукли. Исках да ходя с анцуг , но ми обуваха поличка и ми връзваха панделки Цялата информация, с която ни оформят мирогледа като малки съдържа точно определен тип държане на жените и мъжете...

Момичетата са нежни, момчетата са твърди. Не може да си момиче и да се биеш- не трябва така. Не може да си момче и да ревеш за щяло и не щяло- не трябва така... Мама и татко се държат така. Принцесите и принцовете по приказките, във анимационните филмчета, играчките...
    Принцесата няма да тръгне да се бие, няма да е силна- принцът ще я защитава и ще я пази.
    И никой не го интересува дали момиченцето е силна и борбена личност или момченцето е нежна и чувствитерлна душа...

Малко преувеличавам, естествено... Но идеята ми е следната- има някакви заложени различия... Но без постоянното им втълпяване и развитието на личностните ни качества, а не на тези, които се смята, че трябва да притежаваме поради това че сме от някой пол, би премахнало много от изкуствените различия и много от стереотипите...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Супер фен Аватара на evil_lady_in_black
    Град
    извън всякаква реалност
    Цитирай Първоначално написано от even_in_death
    Втълпени
    и аз така мисля

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ErinEverly
    Втълпени са за мене.

За властта както и да го погледнеш, властта е главно в ръцете на мъжете и то от доста време. Историята е дала пример за много жени, които са били силни и са управлявали по-добре от самите владетели.
    -Екатерина 2ра Велика - руска императрица, която е била чужда в страната, приела е християнската вяра, преборила се е с властната Елизабет Петровна, отървала се е от малоумния си съпруг (Петър 2ри) и предизвикала "златния век в Русия" - много от великите руски учени са живели по нейно време, като например Ломоносов.
    -Онази от рода Медичи, която е избила половин Франция
    -Жанна Д'арк - Ако не е пример за властна жена, то поне е за силна такава. =D>
    и т.н.
    Това доказва тезата ми, че не само мъжете имат право на власт. Подценяването ни от тази гледна точка е най-често явление като полова дискриминация. Все си мисля, обчаче, че качествата на един човек не зависят от това дали му се вее нео между краката или не А мъжете, които прилагат тази дискриминация за мен са комплексари и за това имам проста логика - те се страхуват да не бъдат изравнени с нас. Квото и да си говорим, жените открай време са били смятани само за средства за разплод и парцали. Преминаването на властта в женски ръце може да причини сериозни комплекси у силния пол.

За характерите За мен няма поводи за спорове тук - всеки е такъв, какъвто се роди. "Жените са клюкарки", "Мъжете са глупави", "Жените са джулични и злобни", "Мъжете мислят с главата между краката си".... Тва сичко са глупости.
    Много ми хареса поста ти. =D>

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Като е имал хомосексуални увлечения, дай сега пък да не разбира от жени, а ?
    Какво по-добро доказателство от личния опит ?
    Аз за себе си съм се уверил в
    казаното от него. Вас не мога да ви убедя, просто, защото дори да ви го докажа, вие ще го отречете нарочно. Така че, говорете си, аз ще ви гледам само

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Като е имал хомосексуални увлечения, дай сега пък да не разбира от жени, а ?
    Какво по-добро доказателство от личния опит ?
    Аз за себе си съм се уверил в
    казаното от него. Вас не мога да ви убедя, просто, защото дори да ви го докажа, вие ще го отречете нарочно. Така че, говорете си, аз ще ви гледам само
    Така говореше и на темата за WTFGR. Доказателството ти никога няма да свърши работа, защото аз съм живото доказателство, че жената може да не е победата на плътското над разума...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Не само аз, разбира се....
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Град
    Anfield

Високото самочувствие е крехко нещо. Внимавай

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

От?
    Нека ни обясниш какво разбираш под:
    Плътското

Разума

Морала

,за да видя как разбираш цитатчето. Ще ти пусна едно друго, не толкова натъпкано със спорни понятия:
    "Внимавай какво виждаш, защото от това зависят мислите ти. Внимавай какво си мислиш, защото мислите се превръщат в думи. Внимавай какво говориш, защото думите се превръщат в действия. Внимавай какви ги вършиш, защото от това зависи съдбата ти."

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

Ей, момичета, чухте ли? Да се смята едно момиче за психически равно на момчетата се счита за високо самочувствие!!!

Град
    Жените са декоративен пол. Те никога нямат какво да кажат, но го казват очарователно. Жените представляват победата на материята над ума, както мъжете представляват победата на ума над морала
    A Това какво е според теб, ако не високо самочувствие на база на някакъв цитат, според който жената е глупава, а мъжът- умен???
    Няма ли си мъжът друг извор за самочувствие освен твърдото убеждение, че е по- умен, само защото е мъж???

Хора, които изграждат представата за себе си си на база превъзходството над някой друг по субективни признаци като пол, раса, сексуална ориентация, религия... Според мен имат проблеми със самочувствието...

Град
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness

Ей, момичета, чухте ли? Да се смята едно момиче за психически равно на момчетата се счита за високо самочувствие!!!
    Много ясно! Коленичи пред Господаря
    Не мога да разбера как можа да ти хрумне, че в нещо може да си равна на господстващата мъжка раса... Жените освен за готвене и ебане не стават за друго

Мега фен Аватара на quench
    дори самото твърдение,че са вродени,е свързано с втълпяването...
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

spored men sa vtalpeni
    lubovta e 4uvstvo koeto 4uvstvash kogato po4uvstvash 4e 4uvstvash 4uvstvoto koeto ne si 4uvstvalll....
    Pocu_Ty E МноГо МноГо ВлюБеНууууу :* Милооо Обичам теееее :*****

Guest
    Цитирай Първоначално написано от quench
    дори самото твърдение,че са вродени,е свързано с втълпяването...
    не бих казал, все пак довечера ще пиша подробно...

Мега фен Аватара на quench
    ама без физиократични доводи,нали?
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от quench
    ама без физиократични доводи,нали?
    Какво общо има физиократизъмът с темата?

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от rosskata
    A Това какво е според теб...

Факт, какво да е. Не мога да разбера защо не искате да го приемете. Много жени даже го използват за лични облаги. Какво му е лошото ще ми обясните ли ?

Muse_of_Madness, просто ми е интересно как достигна до заключението, че си "победа на разума над плътското"
    , така сама ? Теста за интелигентност ли ти каза, мама тати и баба ли ти го повтарят ? Незнам...

П.П.
    Жените освен за готвене и ебане не стават за друго
    ако е ниска, става и за масичка да си сложиш бирата пък, ако застане на 4 крака има място и за салатата

Супер фен
    Кат жените сте толко умни верно що сте толко тъпи ?
    2т. системно

Guest
    Muse_of_Madness, просто ми е интересно как достигна до заключението, че си "победа на разума над плътското", така сама ? Теста за интелигентност ли ти каза, мама тати и баба ли ти го повтарят ? Незнам...
    Отново те моля да ми обясниш какво разбираш под "плътско", "разум" и "морал", за да съм наясно как си превеждаш цитатчето. Защото победата на "разума над плътското" често, но невинаги значи висока интелигентност.(Иначе IQ-то ми е 169) За себе си няма да говоря, защото темата не е такава, но ако твърдиш, че жените са тъпи то е защото им е втълпено така. Обори тезата, чеповечето жени са глупави, защото ги искат такива. Че 4/5 от съученичките ми са коне с капаци не мога да отрека....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си