- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Коя според вас трябва да е зодия номер 13?
И откога до кога ще е тая зодия![]()
![]()
![]()
идиот
![]()
хахаха
Може да измислим 13 мецец и да е тогава![]()
тъпо е има 12 месеца ----> 12 зодии и така не може повече![]()
аз съм ЗА и как ще се казва той ?Първоначално написано от King of Kings
![]()
Зодия "загубеняк". Добре звучи... като за автора
Не си запознала. Допреди римската империя е имало 13 зодии, и месеците са били 13- по 28 дни всеки, и са били свързани с фазите на луната (28 дни от новолуние до новолуние и с менструалния цикъл на жените.Първоначално написано от evil lady in black
13-тата зодия е била зодията на паяка , съзвездието и се намира между Скорпион и Стрелец... родените под този знак се с4ита 4е имат свръхесетивни (прорицателски)способности .
Сега това съзвездие се нари4а Официус. И макар да се намира върху еклиптиката, не се с4ита за зодиакално съзвездие, въпреки 4е това позабравено съзвездие е по-разли4но от вси4ки други, защото бележи центъра на нашата галактика...
http://en.wikipedia.org/wiki/Ophiuchus
Юлий Цезар направил реформа на календара и си присвоил името на един месец, а тринайстия месец и тринайстата зодия -изхвърлил от календара, защото бил суеверен и си мислел 4е така ще измами съдбата..
след него име на месец си присвоил и Октавиан Август..
и месеците си останали 12, ве4е никой не ги свързвал с циклите на месе4ината и на жените, зодиака си останал осакатен
без 13-тата зодия, която бележи то4ката на преси4ане на зодиакалния кръг с мле4ния път..
между другото би трябвало да има такава зодия, защото слънцето минава през 13 съзвездия, ама нали годината има 12 месеца, пък и за целите на астрологията зодиите са само 12. тринайстата е змиеносец
Еми нищо ако не се сетим ше го кръстим на тебеПървоначално написано от Mimka_sweet
![]()
ох![]()
patilan420 , много е интересно инфото, мерси много!
Иначе също съм чувала, че long ago е имало 13та зодия, ама не знам коя е тя.
Иначе коя според мен трябва да бъдене знам, не съм аз човека, който трябва да реши
![]()
зодията нека е Извратеняк или по скоро Извънземно предтавяте ли си :
-Аз съм зодия Извънземно.А ти?
Нали тва ти казвам, годината преди Цезар е имала 13 месеца-по един за всяка месе4ина, и астролозите са от4итали вси4ките тринайсет съзвездия в хороскопите си.
13 е било набедено за 4исло на лошия късмет, но всъшност е свещено 4исло на съдбата , по4итано от най-разли4ни древни народи, вкл. прабългарите и маите, които свързвали 13-те луни с 13-те пло4ки от корубата на "косми4еската костенурка"..
манипулацията в астрологията е дале4 по- древна от манипулацията върху календара, направена от първия римски император Още когато вавилонската бройна система 6Х60 запо4нала да се налага над древноарийската 4Х7Х13 ...
п.с.само дето знаието никога не може да бъде скрито завинаги.Знанието е сила... за този, дето знае. (Незнанието също е сила, но пак за този, дето знае)
az sum za 13 zodiq samo ako e ko6tramba ili krokozavar
Все още се намират "интелектуалци" да пишат в тези теми.Първоначално написано от WILD__BOY
Инфото за зодията на паяка беше интересно.Май и преди бях чувал нещо такова.А да знам и за змиеносецът...
Всъщност не мисля, че има нужда от 13то съзвездие-добре са си сега![]()
хъхъ..
ОМГ вие защо сте като сте толкова ограничени и като незапознати се нахвърляте да обиждате автора... и парадирате с невежеството си... поне можехте да си замълчите и да изчакате някой по-компетентен да изрази мнение...а не да пускате просташки постове с цел увеличаване броя активност...
ето още инфо: http://clubastrology.net/phpBB2/viewtopic.php?t=1429
http://clubastrology.net/phpBB2/view...20c2e88d999fb2
http://clubastrology.net/phpBB2/view...20c2e88d999fb2 :
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Ами като няма нужда да вземем и да изтрием цяло съзвездие от небето... или да преместим еклиптиката, що ли??..Първоначално написано от Shadow_Walker
![]()
факт е, 4е съзвездието си е там
някои го нари4ат 'Змиеносец", други са го нари4али по друг на4ин.
Но в това съзвездие еклиптиката преси4а мле4ния път по4ти по средата,
и да се пропуска толкова забележително съзвездие от зодиака е проява на невежество
п.с. за да ви го обясня по- нагледно цялата ни Слн4ева Система се върти около тази то4ка от небесната сфера за около 26 000 години, а Мле4ния Път променя ъгъла по който преси4а еклиптиката(пътя на Слънцето проектиран на нощното небе)пак около същата то4ка,
и макар звездите в това съзвездие да не се виждат ясно заради облаците звезден прах в централните ръкави на галактиката или заради огромната с гравитация, то именно там се наблюдават най-4есто избухвания на свръхнови , както и много от т.нр "пулсари" за които у4ените все още нямат единно мнение какво представляват
загадъ4но и интересно съзвездие, както и да го погледнеш.
И ако броим от Водолея, тогава Официус се пада 11-тото съзвездие, а 13-тото ще бъде Козирога \/
h
Паяк, както е било преди.