- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- bqlo tecenie GOSPODIII
iskah da vi popitam ...ako imah bqlo techenie mojeh li da imah detza ???lekuva li se nqkaksi .....kak se polu4ava i kakvata info znaete moje li da mi dadete
mersi mnogo
Moderated by miloto
т.1 от Правилника![]()
Ами мила, естествено че можеш да имаш деца!Бялото течение се лекува...незнам как точно да ти го обясня, но отиди на генеколог. Той ще ти обясни. :P
![]()
По принцип може и нищо да няма,а само да си настинала и за това да имаш. сега в повечето случаи се дължи на инфекция и трябва да се лекува. Лекува се 10 дни с антибиотици,хапчета и за момичето вагинални свещи. Антибиотиците и хапчетата се пият и от теб и от постоянния ти партньор. Отиваш на гинеколог,взема ти се секрет от влагалището и се изседва. Ако се лекува няма проблеми,ако обаче не се лекува е възможно да има усложнения. Причинява се от сума ти неща-стомашно-чревни инфекции,мръсна вода,мръсен мъдух,бельо от изкуствени материи,мазна храна,шоколад и още 100 неща. Бяло течение поне 1 път в живота си имат 70% от жените!
oh sega kato pro4etoh tova mn se pritesnih.az imam bqlo te4enie ot 3 godini.sega sym na 15.i maika mi vse ne se nakanva da me zavede na lekar.v na4aloto mislehme 4e e ot nastinka no to ne minava i ne minava...i taka sym si ve4e 3 godini.dali 6te moje da se izlekuva ??
Мила, и аз съм така! Не се притеснявай, лекува се.Първоначално написано от Анонимко
![]()
Нали ти написах-лекува се с антибиотици и 1 други хапчета. 1 въпрос-девствена ли си и водиш ли активен полов живот?
А възможно ли е бялото течение да е наследствено? Аз също имам, но то е от дооооста време...
zna4i bqloto te4enie,ne e normalno da go ima,smisyl ne e "zabolqvane",no ne e normalno mn mn da go ima,no vypreki tova 70-80% ot jenite imat tova bqlo te4enie.Kogato otide6 na lekar/genekolok/ toi 6te ti kaje kvi hap4eta da pie6.Aide![]()
брошура на Alldays
какво е естественото вагилано течение?
- Естественото вагиланално течение е бяла или жълтеникава гъста течност,която се отделя от
влагалишето.Тази течност се произвежда от лигавиците на половите органи и е напълно нормална.
Вагиналното течение спомага за нормално фунсциолниране на тялото ти.То
е абсоютно нормално за жените.То поддържа лигавицата влажна и предпазва от инфекции
Първоначално написано от krem4et0
devstvena sym i ne vodq aktiven seksualen jivot...a dori tova te4enie i edna ot pri4inite mn se pritesnqvam priqtelq mi da ne kaje ne6to...
?
Ами тогава с антибиотици ще минеш,а и той няма да пие лекарства(приятеля ти). Нищо няма да ти каже-даже сексът е по-лесен при по-обично течение. върви на лекар и питай какво да пиеш. Секрет също няма как да ти вземат,но те знаят какво се прави в такива случаи.
Виж сега, бялото течение до някаква степен е нормално. Но - не трябва да е прекалено обилно; да има неприятна миризма; прекалено наситен цвят. Принципно влагалището (дори mini_bebe го е написала, но нещо не сте й обърнали внимание) отделя този секрет, за да поддържа нужния баланс. Ако твоето течение е прекалено обилно, има натрапчива миризма или прекалено наситен цвят - отивай на лекар. Ако е малко, няма миризма и е белезникаво/бледо жълтеникаво - най-вероятно няма от какво да се притесняваш. И все пак, профилактичните гинекологични прегледи са препоръчителни - време ти е да отидеш![]()
Пише се "гИнеколоГ", кога ще се научите най-накрая, не е истина просто!!!!!!!
i az sam to4no taka.na 15 godini i imam ot 3 godini bqlo te4enieПървоначално написано от Анонимко
абе ти наред ли си вообще???Първоначално написано от krem4et0
Знаеш ли случайно че антибиотиците са в повечето случеи причинители на гъбични заболявания???Влагалищните гъбички се лекуват с антимикотици. Хем сте некомпетентни повечето в случея,хем заблуждавате момичето.
Любовта е като вятъра - неможеш да я видиш,но можеш да я усетиш
ЕСТЕСТВЕНО ВАГИНАЛНО ТЕЧЕНИЕ. БЯЛО ТЕЧЕНИЕ
Момичетата често се притесняват от вагиналното течение. Те се питат: “Нормално ли е да имам вагинално течение?”, “Другите имат ли?”, “Какво да направя?”
Вагиналното течение спомага за нормалното функциониране на тялото ти. То е абсолютно нормално за женитте в детеродния период. Понякога то е толкова слабо, че почти не се забелязва, но понякога е по-силно и оставя петна по бельото.
Функцията на вагиналното течение е да подържа лигавицата влажна и предпазва от инфекции.
Промените в течението и количеството му в общи линии са нормални. Понякога варира количеството, понякога се променя консистенцията /гъстотата и състава/ и цвета. Причините за това могат да са промени в хормоните, които могат да се случат на всяко момиче или жена на определена възраст или в даден момент.
Най-често срещаните причини за тези промени могат да са:
Менструация
Обикновено две седмици преди менструацията, по време на овулацията /периодът, в който яйцеклетката се отделя от яйчника и поема по една от маточните тръби/, се забелязва промяна във вагиналното течение. При някои жени то е по-силно точно преди или непосредствено след менструацията. Всичко това се определя от хормоналните промени на менструалния цикъл.
Стрес
Всеки организам реагира на стреса по различен начин. Така е и с женските хормони /естествени химически съединения, които се произвеждат от жлезите в тялото и отговарят за растежа и жизнеността на организма/. Лошото настроение, вълнението по време на изпит, влюбване – всичко това може да се отрази на естественото течение.
Хапчета протим забременяване
Хормоналният цикъл се влияе от контрацептивите, които намаляват количаството и променят вида на течението.
Бременност
Бременноста оказва силно влияние върху хормоналния баланс. По време на бременността менструацията спира, а естественото вагинално течение се увеличава.
Кога течението е ненормално и признак на болестно състояние?
Ако вагиналното течение се промени значително на цвят или мирис и промяната продължи дни наред, тогава може да има инфекция Макар и естествено, то е неприятно. То може да те накара да се чувстваш не така чиста, както обикновено. Може да остави жълтеникави следи по бельото и да причинява неприятно усещане за влажност. Тогава можеш да ползваш ежедневни превръзки, които да попиват течността и миризмата.
Ако течението се различава от гореописаното или те притеснява по някаква причина, най- добре е да се обърнеш към лекар.
Аз пих Огментин или Аугментин(зависи от превода). чист антибиотик е! Лек и безвреден за организма,но и скъпичък-30 лева 21 хапчета. Трябва да отиде на лекар!Първоначално написано от angel4e_s_krila
[/i][/quote]
Аз пих Огментин или Аугментин(зависи от превода). чист антибиотик е! Лек и безвреден за организма,но и скъпичък-30 лева 21 хапчета. Трябва да отиде на лекар![/quote]
аугментина за невъзпроизвел се човек да е " лек и безвреден за организма" ?!?!![]()
смело.. много смело......и наивно за жалост. но не пациента е виновен разбира се......
Moje nz ama moito e to4no takaПървоначално написано от Barbie
Ami sega..... Osven syveti za ginekolog ima i dr temi za bqloto te4enie pro4etete gi.. Predi DA PUSKATE NOVI TEMI
![]()
ZnAe6 lI 4e mI oMrUzNa S dRuGaTa dA tE d3lQ?! pO-dObR3 iDi pRi N3Q - aZ n3iSkAm dA t3 sPrA Vaj3n b363 nO dO v43Ra, tI za M3N3 zaBraVi.zaV36taVam t3 nA n3q S tFoIt3 hIlqDi laJi!
аз също съм на 15 години и и имам бяло течение от 3 години но си мислех че е нещо напално нормално всмисъл такъв че е...............сега и аз започвам да се съмнявам и въпреки това не разбирам как мота сама де си направя диагноза тоест до се обърна към гинеколог или просто доа го приемам като нешо нормално
Еелелеле някои хора си приказват през устата и тва си е...
Дори нагоре пуснаха постове ама...
Сега тия дето имате от 3 години бяло течение ходили ли сте на лекар???
Отидете няма нищо страшно.Първия преглед е вземане на кръв и урина, от който преглед се установява дали наличието на бяло течение е породено от бактерии и е инфекциозно или е просто ПОВИШЕНА СЕКРЕЦИЯ НА ВЛАГАЛИЩЕТО ("Понякога то е толкова слабо, че почти не се забелязва, но понякога е по-силно и оставя петна по бельото.")А вече ако се установи, че е инфекциозно се минава през гинеколог да да се установи точно от какво е породено и за да се предпише лечение.
Естественото бяло течение се отличава със белезникав или леко жълтеникав цвят без никаква миризма(количеството му зависи от организма) и понякога при настинка или преди менструация се увеличава.
ОБАЧЕ ако е жълто или жълто-зеленикаво на цвят има неприятна миризма вече се е появил някакъв проблем.Други придружителни симптоми са парене при унириране, примесена кръв към течението и т.н.
На мен гинекологът ми изписа антибиотици и вагинални таблетки против бялото течение. По-горе някой спомена антимикотици- тях ги изписват при гъбични инфекции, които са едните причинители. Другите причинители обаче НЕ са гъбички, а други бактерии /а бактериите се влияят от антибиотици/ И предполагам че гинеколог с поне 30 години практика знае много повече как да лекува тия неща от няколко 16-17 годишни момичета в тийнфорум. Извинявате, ама е истина. Беж при доктора да ви каже какво да правите, вместо да се чудите и да треперите има ли ви, няма ли ви нещо. На частно е 15 лв а с направление от личния- 1,50, избирайте си
Ами има ли ми нещо, ако имам такова бяло течение от около 2 години, но никога до сега не съм имала менструация? Много ми е важно да разбера, защото си е притеснително. Така че ако някой има представа...
bqloto te4enie ko ima sqka dna nomalna zdrava jena ot nego ne moje6 da izbqga6 a ako go nqma6 na4i ti ima ne6to i togaa ve4e moje da ima6 problemi.. mn ste se panikoisali s tfa bqlo te4enie i az si iam takova ot predi 4-5 godini,abe ot kakto sam v puberteta tfa e savsem normalnnno..kat te drazni smqna6 belioto po 2-3 put na den i gotovo..sa6to taka se mie6 redovno ae i uspex ..
http://www.lactacyd.koikogo.com/index.html Препоръчвам Ви Лактацид![]()
ZnAe6 lI 4e mI oMrUzNa S dRuGaTa dA tE d3lQ?! pO-dObR3 iDi pRi N3Q - aZ n3iSkAm dA t3 sPrA Vaj3n b363 nO dO v43Ra, tI za M3N3 zaBraVi.zaV36taVam t3 nA n3q S tFoIt3 hIlqDi laJi!