- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- китара
за колко време горе долу човек може да се научи да свири на китара? имам предвид електрическа, или се почва от обикновена?
Ooo... Аз не мога да свиря, но то си зависи за каква китара си говорим, а и зависи от човека. НО, със сигурност, за 3 дена Джими Хендрикс няма да станешПървоначално написано от Анонимко
![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
питам приблизително, не става въпрос за дни
просто искам да се науча
колко - година/и?
и да питам ако искам да свиря на електрическа от нея ли се почва или от обикновена?
Първоначално написано от Анонимко
Май е все едно от коя почваш. Така би трябвало. Ма електрическата е по-скъпа. Затва си купи акустина, ако не ставаш, поне да не си се преебал/а![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Не може да се каже за колко време ще се научиш понеже тези неща са строго индивидуални.
Може да искаш да свириш на електрическа, но аз бих те посъветвал да започнеш на акустична. После преходът към електрическа ще ти е лесен, докато обратното не е съвсем така...
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Послушай човека който цитирам и няма да сбъркаш.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.
Това е мноого сложен въпрос. Ако не си музикален няма да се научиш никога, ако си неоткрит талант и за 1 месец ще се научиш. Не те познаваме, не можем да кажем.
Да започнеш от акустична китара с класически пиеси винаги е най-добре. След това лесно ще преминеш на електрическа. Единственото затруднение е ако досега си свирил с пръсти, да се научиш да свириш с перце.
Все пак ти си преценяш; има и хора които свирят само на електрическа китара и никога не са свирили на акустична. Така че да започнеш от акустична съвсем не е задължително, въпреки че е полезно.
Ученето на китара няма край. Учиш се докато си жив. Най-важното е , като свириш да се забаляваш. Успех
+1!Първоначално написано от 182+44_4adel
И наистина се учиш цял живот...все ще се намери нещо дет не знаеш!Най-важното е да свириш с кеф и удоволствие, и от любов към самата музика и инструмент!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
На мен тази вечер ми подариха електрическа китара, а с китарите съм гола вода... но мисля, че желанието щом го има... и щом има човек, който да ми покаже как става работата.... ще навляза ... не бързам... все ми е тая колко време ще ми отнеме![]()