1.Заради човек, когото много обичате, бихте ли се съгласили да се преместите в далечна страна, съзнавайки, че едва ли някога ще видите отново приятелите и близките си?
Зависи от човека, с когото съм. Трябва да е някаква уникална личност, за която да си струва жертвата. Понеже едва ли съществува такава, казвам, че не бих напуснал близките си.
2.Ако трябва да умрете тази вечер и нямате възможност да говорите с никого, за какво най-много ще съжалявате, че не сте казали някому? Защо още не сте му го казали?
Ще кажа на един човек какви предразсъдъци съм имал относто него в началото и как после съм се убедил в тяхната невярност.
3.Как мислите, светът по-хубав ли ще бъде, или по-лош след 100 години?
Хората деградират бавно, но славно. Светът ще бъде по-лош, най-малкото защото някои изкуства ще са изчезнали (например музиката).
4.От кого се възхищавате най-много? С какви ви вдъхновява той?
Всеки, който ме познава, знае коя е личността, която ме кара да изпитвам възхищение. За тези, които не знаят, това е Джими Хендрикс. Защо? Не само заради геният му в музиката, но и заради вижданията и философията му за много неща. Има и други личности, на които се възхищавам, макар и те да нямат нищо общо с известността и славата.
5.Ще се съгласите ли да станете извънредно грозни, ако това е условието да живеете 1000 години на каквато физическа възраст си изберете?
Аз и сега съм си грозен, но по-зле не бих станал, въпреки че ще живея 1000 години. Няма да има особен смисъл от тях, след като няма да се чувствам добре в собственото си тяло.
6.Ако е възможно утре да се събудите, придобили избрана от вас способност или качество, какво ще бъде то?
Сигурно ще е телепатия...
7.Имате възможност да се срещнете с някого, с когото да преживеете най-прекрасната любов - истинска мечта. За съжаление, знаете, че след щест месеца лицето ще умре. Като съзнавате каква болка ще изпитате, ще поискате ли все пак да се срещнете и да се влюбите?
Да, ще поискам, понеже предполагам, че щастието, което ще изпитам от връзката, ще си струва, въпреки че след това ще ми е много тежко. По-добре ще ми е да знам, че с някого ми е било хубаво, въпреки че загубата му ще ме нарани, отколкото да знам, че щастието ми е минало между пръстите.
8.Бихте ли убили красива пеперуда, откъсвайки крилата й, ако с това ще си спечелите едноседмична ваканция с платени пълни разноски където и да е по света?
Не. Не мога да убия нещо толкова красиво, само за да си пека задника на някой остров...
9.Бихте ли се съгласили да убиете невинен човек, ако това би сложило край на глада в света?
Аз не мога да ударя невинен човек, камо ли пък да убия такъв. Съответно: не, не бих отнел живота на чичката.
10.Какъв е най-скъпият ви спомен?
Нямам такъв.
11.Домът ви, където е всичко, което притежавате, се запалва. След като сте спасили близките и домашните любимци, имате възможност да се хвърлите в пламъците за последен път и да спасите още едно единствено нещо. Кое би било то?
Мятам се в пламъците за китарата си... Просто е уникална - не мога да я заменя с друга.
12.Предлагат ви един милион долара за следното - пред вас има десет пистолета, от които само един е зареден. Трябва да изберете един от тях, да го насочите към челото си и да дръпнете спусъка. Ако ви се размине, ставате милионер. Ще приемете ли риска?
Не рискувам живота си за каквото и да е сума.
13.Ваш много близък човек е измъчван от болки, парализиран е, знаете, че ще умре до месец. Той ви моли да му дадете отрова, за да се сложи край. Бихте ли го направили? А ако става дума за баща ви?
Макар и да ми е много трудно, бих дал отрова на ближния си, защото ще мога да се поставя на неговото място и да го разбера. Пък и знам, че аз ако изпадна в такава ситуация, ще искам някого да направи същото за мене.
14.За какво в живота си изпитвате най-голяма благодарност?
За "дарбите" си.
15. Ако някоя сутрин излезете от къщи и видите в близките храсти птица със счупено крило, какво ще направите?
Вероятно ще се опитам да й помогна по някакъв начин.
16.Вие и човек, когото дълбоко обичате, се намирате в отделни стаи и до всеки от вас има по едно копче. Знаете, че и двамата ще умрете, ако единият от вас не натисне копчето, преди да е изтекъл 1 час. Първият, който натисне копчето, ще спаси другия, но сам ще загине на мига. Как предполагате, че ще постъпите?
Сигурно аз ще се очистя, понеже не се смята за особено стойностен човек, пък ако обичам някого, той задължително ще е ценна личност.
17.Кое от следните ограничения бихте понесли по-трудно: да напуснете страната си завинаги, или никога да не излезете от нея?
Вероятно никога да не видя родината си ще ми е по-трудно, въпреки че далеч не се определям като патриот.
18.Има ли нещо, което отдавна мечтаете да направите? Защо още не сте го сторили?
Едното от нещата, за които копнеех, вече го направих. Осъществяването на другите ми блянове е въпрос на време и мерак...
19.Ексцентричен милионер предлага да дари голяма сума пари за благотворителност, ако се съгласите да слезете съвсем голи от автомобил на улица в центъра на града, да извървите две преки и да се върнете обратно в колата. Ако знаете, че няма опасност да ви нападнат, ще се съгласите ли?
Ами да... Колко му е?
20.Ако сте поканени на вечеря на Коледа у приятел и намерите мъртва хлебарка в салатата си, какво ще направите?
Ще се пошегувам по темата.
21.Ако имате щастлив брак, но срещнете човек, с когото знаете, че ще изживеете страстна, безумна любов, бихте ли изоставили партньора си? А ако имате деца?
Честно казано, нямам абсолютно никаква представа какво бих направил...
22.Кой е най-важният човек в живота ви?
Аз.
23.Ако 100 души на вашата възраст бъдат подбрани произволно, колко от тях предполагате, че живеят по-щастливо от вас?
Сигурно ще са доста над половината...
24.Ако знаете, че детето ви ще изостава сериозно в развитието си и до петгодишна възраст ще умре, бихте ли се решили да направите аборт?
Май нещо аз не мога да раждам...
25.Някой, който обичате с цялото си сърце, е жестоко убит. За жалост, съдът го оправдава. Ще потърсите ли отмъщение?
Със сигурност ще потърся отмъщение. Понякога се налага човек сам да потърси справедливостта.
26.Готови ли сте да се откажете изцяло от гледането на телевизия през следващите пет години, ако това ще накара някого да спаси от глад 1000 деца в Индонезия?
Аз вече съм се отказал и без това...
27.Ако трябва да прекарате идните две години в малка, но снабдена с всичко необходимо база в Антарктида, само с още един човек, кого бихте искали да вземете със себе си?
За момента не съм срещнал такъв човек. А пък дори да съм го, все още не го осъзнал.
28.Смятате ли се за организиран човек? Колко често сте си губили ключовете?
Когато имам стимул и мотивация, съм доста организиран, да.
Ключовете съм си ги губил само веднъж, когато бях на 12-13.
29.С колко от вашите приятели поддържате връзка от повече от 10 години? Кои от сегашните ви приятели мислите, че ще бъдат важни за вас след 10 години?
С николко, а и не мисля, че някои от хората, с които имам някакви приятелски отношения, ще се виждам и след 10 години.
30.Често ли се улавяте, че от любезност казвате неща, които не мислите?
Не, тъй като обикновено не съм много-много по любезностите.