Цитирай Първоначално написано от maybelline
Не го насилвай да споделя.За защитната бариера си права и самият факт,че си я забелязала ми подсказва,че си свестен човек,а следователно и момчето може да ти разчита.Можеш да го предразположиш,но много зависи ти какъв човек си.Важно е да можеш да пазиш тайна и това да се знае добре от всички(т.е. да не си най-известната клюкарка в класа).Също така трябва да умееш да си добър слушател.Добре е в началото ти да споделяш разни дребни неща от деня с него и така да му покажеш,че няма да стане нищо лошо,ако и той сподели нещо.Не го разпитвай за нещо,ако виждаш,че не иска да ти каже.По-добре прави коментари като "Аха,сигурна съм,че след това е станало еди-какво-си" и си продължаваш с нещо друго без да го питаш "Станало ли е така наистина?".Все ще се намери някоя тема,за която той не би искал да си извадиш погрешни заключения и ще поправи погрешното схващане с истината.А ти можеш да коментираш съвсем непринудено "ИнтересноМоже би ако бях в същата ситуация и аз бих постъпила така" или "Според теб така ли трябваше да стане?".Питай го за неговото мнение,но непременно подчертавай,че имаш свое мнение,което по никакъв начин не се влияе от момчето.
Когато го видиш напрегнат заради някакъв проблем,който му тежи(и който не желае да сподели),кажи нещо като "Изглеждаш ми напрегнат(притеснен, угрижен, тъжен, каквото мислиш че е).Наред ли е всичко/Какво се е случило?".Ако не пожелае да ти сподели,ти му кажи "Мога ли да направя нещо,за да се почувстваш по-добре?".
С постоянств и много внимание(но не и досаждане) от твоя страна,ще се получи и скоро той ще започне да ти споделя повече.Но ако успееш да открехнеш тази врата,не я затръшвай издавайки тайната му на някой друг или изобщо коментирайки твърде много.И запомни - когато някой те моли за съвет,той обикновено иска да го изслушаш.Хората подсъзнателно знаят какво да правят,но имат нужда да бъдат изслушани и приети такива каквито са.
Ето това ме удовлетвори максимално. Мерси ти много, както и на другите
Между другото одеве говорихме, и като да не повярвате, ми разказа на дълга и на широка за неговото семейство, за проблемите около него и за всичко което го кара да се чувства кофти. Та верно в този форум може да се научи бачка : )))))))))