За секс не се тревожи-нормалното влагалище е 8 см. Аз пък си имам матка, ама тя нещо е май на криво, левият ми яйчник е с кисти и изобщо щансовете ми да имам деца не са особено големи-25-30%. разбира се,че в твоя случай е доста по-гадно и наистина ми е мъчно, но в крайна сметка има "матки под наем", пък усещанията на жената и без това са най-силни по външните полови органи и в началото на влагалището. не се отчайвай! И аз се питам защо на мен-родена съм със сърдечен порок, имам слабо зрение и тези гинекологични проблеми, но така ми е писано. сега не се питам-живея си живота и толкова. Всеки ден ми е дар, благодарение на операцията която са ми правили като бебе. Ако не ми бяха обърнали внимание до сега да съм умряла 4 пъти-давали са ми живот 5 години и то с катетър. сега си живея нормално и като изклчим умората след бягане или изкачване на стълби ми няма нищо. Разбира се това е от друго естество, но все пак си е не малък проблем. 15 години ми трябваха да го асимилирам, да го преодолея и да живея нормално, да не се чувствам различно. Пожелавам ти да се справиш по-бързо и да не го мислиш. Когато дойде времето за деца-ще намериш начин да имаш свои собствени. кураж!