- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Литературни герои
Кои са ви любимите литературни герои? Що ви кефят? Напишете отговора и пуснете някоя картинка...
Абе има ли фенове на Феанор в тоя форум?
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
любим герой:
майор Майор Майор Майор
картинки няма това е книга, а не комикс...
Любим литературен герой ми е Андрешко на Елин Пелин. Много обичам да пиша есета за тоя пундьо и да ми пишат слаби оценки
Живей живота си, както искаш, а не както другите искат.
liubim geroi ot knoga me ee Volanot "Maistora i Margarita"
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Малкият принц.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Е как...Феанор ми е един от любимците!Все пак той е създал Палантирите и Силмарилите...а ако тях ги нямаше, нищо нямаше да е такова каквото е...Ако не се лъжа де, защото толкова много исторически факти свързани с "Властелинът" изцяло са ми наблъскани в главата..., поправи ме ако греша!Първоначално написано от Muse_of_Madness
![]()
Иначе на мен любим литературен герой...Емил от Льонеберя...
(изключвам фанатастиката, защото там симпатиите ми са много объркани...)
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Белю Пушилката от едноименната повест беше май, на Джек Лондон
МНого ме радва тоя хаховец.
Също ме кефеше много един герой от едно фентъзи което четох преди 100 години "Далечно ЦАрство" се казваше, мисля... Че и той много ме радваше...
Петроний от "Кво Вадис" ... Много се запалих като разбрах че е историческа личност и дори намерих една книга, която е написал... Страшна дивотия...
![]()
Тези първо ми идват наум... Ако се замисля сигурно ще се сетя за много други...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
На мен най-любимия ми е естествено Феанор, защото е Феанор и даже няма да казвам откъде е... както се изрази много правилно един негов фен. Няма начин обикновената толкинистка да опише цялата мрачна обаятелност на образа и историята му: Силмарилите, нравът му, загубата му, лудостта му, клетвата му, проклятието му, борбата му и смъртта му... Колкото пъти и да я чета тази история все настръхвам и се разчувствам... така вече три години.
Ето картинка:
Другият толкинов герой, от който ми се доревава е Турин. Пак няма смисъл да описвам една епична история, завършила с падението на доброто и смъртта на красивото. Само пускам img
Друг любим герой е азимовата Дюа- от "Самите богове". Изображения не намерих, на героинята определено доста прилича на мен по характер. Няма да разказвам подробно ето линк към книгата:http://www.sfbg.us/authors/i/isaac_a...Themselves.htm
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Хамлет от едноименната драма на Шекспир. Защо ли? Защото е много интелигентен, говори с лека насмешка (а хуморът задължително върви с интелигентността). Иронията му харесвам, както и дълбоката чувствителност.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Бай Ганьо разбира се. Ооо векика простащино...![]()
Много харесвам мусю Еркюл Поаро. Съобразителност съчетана с хитрина....
Ринсуинд от книгите на Пратчет.Тъпото копеле магьосник,на чиято шапка пише Магесник(то от там ми идва и ника).Учудва ме със способността си да се измъква от гадни ситуации по невероятно умопобъркани начини,а и е пълен алкохолик,което допринася за аграрния му образ.А снимка нещо не мога да намеря.
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one
Малкият принц.
Главният герой от "Спасителят в ръжта".
Солтан Грис от "Мисия Земя".
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
Адолф Хитлер в "Моята борба"
![]()
![]()
сега се сетих и за Пратчет... Чела съм само три книги, ни Смърт ме кефи изумително много...![]()
Да, и той е много добър. Присъединявам се към мнението ти.Първоначално написано от LunaTriCk
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Като че ли любим герой ми е Шерлок Холмс, създаден от Артър Конан Дойл... Впечатлява ме неговата гениалност, както и неговата наблюдателност (която на моменти заприличва на свръхестествени способности). Също ми харесва и неговата отдаденост на професията му.
Разбира се, имам и други персонажи, които са ми присърце. Единият от тях е граф Монте Кристо (познат още като Едмон Дантес) от едноименния роман, а другият е капитан Немо от "20 000 левги под водата" на Жул Верн. Графът ми харесва заради нравствената сила и изобретателността, които притежава, а капитанът - заради любовта си към морето.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Първоначално написано от Muse_of_Madness
Ооо, една обикновена толкинистка може да опише Феанор с подробности...главно гледам от "романтичната" страна на целия му образ...Защото колкото и пъти да чета точно за него, и а зкато теб настръхвам и просто...нямам думи!Ще ми трябват часове за да опиша Феанор и пак няма да е достатъчно!Това е всеедно да описваш Арагорн II с целите му, чувствата му, житейските му философии...Ех, да си толкинист не е лесно!![]()
Снимките са наистина много добри...по едно време си събирах такива от разни сайтове!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Капитан Сам Ваймс, Тери Пратчет. Кефи ме досетливостта му, това, че винаги има нещо намислено, умението му да мисли, да мълчи, когато трябва, наблюдателността му и най- вече това, че знае как да се слива със сенките...![]()
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Първоначално написано от Sarabi*
Мене и сержант Детритус много ме кефи,щото е пълен дебил и изпълнява прекалено буквално заповедите и се получават много комични ситуации.Особено когато е с оня големия арбалет.![]()
и БАГАЖА!!!!!!!!
Бай Ганьо- просто няма такъв дебил!
Ето снимки:
. =D>
ПИСУК!!!Първоначално написано от exploitedteen
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Бай Ганьохаресва ми защото с своята ниска интелигентност е много забавен
![]()
![]()
Също харесвам Ангелинка от разказа на Елин Пелин "Ангелинка"тя е красива и е като ангел което нейно портретно описание ми хареса много
![]()