Начи утре съм на олимпиада по английски и мернах една от задачите..А тя ще е да напишем описание на човек с 100-120 думи (характер,външен вид)..Обаче на мен не ми идва нищо на акъла...Ако може някой да ми помогне...(Или да го напише,или да намери нещо такова..) ще съм му много благодарна
Еее, стига, бе. Ти ще ходиш на олимпиада, а ние ще ти пишем съчинението? Не е ли малко тъпо? Човек, за да ходи на олимпиада, би трябвало да претендира за някакви знания...
И все пак - при описание на човек, без значение дали това ще бъде майка ти, съседа, най-добрия ти приятел или просто човек, на когото се възхищаваш, започваш с един въвеждащ параграф - как се казва човека, на колко години е, къде живее и защо пишеш именно за него. В следващия параграф слагаш едно описание на въшния вид (нисък-висок, дебел-слаб-добре сложен/well-build/, цвят на очите, косата и т.н.). В третия параграф описваш характера му. А в последния, т.е. заключението пишеш нещо обобщително като например, че много харесваш този човек и много му се възхищаваш, защото .. еди кво си.
Нищо трудно не виждам. Това е най-лесното.
Просто си харесай подходящ човек.