На руската и френската/испанската доста им падна реномето през последните години. Повечето ми познати , които учат там , е понеже не са ги приели на друго място. Доколкото знам , там по свободно го карат с обучението , не си дават много зор. Ако искате някакво по - спокойно училище , където да не полудявате и озверявате и умопобърквате от учене това са единствено френската и руската , но за качеството на образованието не мога да гарантирам , и незнам дали ще имате големи възможности за реализация след завършване. Затова не гледайте само на по - лесничкото , никъде не е лесно , навсякъде се иска да си седнеш на д-то и да учиш.
Ако имате сериозно намерение да учите в чувбина , езиковите гимназии са отлично решение , но там пък незнам дали ще имате нерви , защото първата година са 40 часа език на седмица , втората година се учи биология , география НА АНГЛИЙСКИ/НЕМСКИ, голям ужас е. Иначе образованието е на ниво , за този който не го мързи да учи

Аз ще си направя малко реклама на моето училище - според мен ПМГ то е най добрата гимназия.
1.Първата година няма задължителна занималня , няма да се чудиш кога да спиш и ядеш , защото цял ден си на училище.
2. Усвояваш езика , който си си избрал , на добро ниво - разбира се по-малко от езиковите гимназии , но достатъчно добре , за да можеш да общуваш с чужденци и да продължиш обучението си в чужбина.
3. След като излезеш от гимназията , възможностите ти за кандидатстване във ВУЗ са безкрайни и шансовете са огромни , заради голеееемия математически потенциал в главата ти.
4.Даскалите са си суууууууупер яки
Абе изобщо , хем учиш в елитна гимназия с високо ниво на образование , хем не се пренатоварваш и се забавляваш с готини даскали и яка програма , абе , супер яко си перкарах в тва училище Тая година си заминах. Каня ви най гостоприемно да ме заместите :P

Който иска още нещо да пита