- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Коя ценност бихте избрали...
Такам... Аз понеже в момента се замислих за ценностите на човека и реших да ви направя една анкета. Надявам се всички да гласувате, защото резултатът ме интересува. И така ето условието:
Ако Всевишния ви даде задачата да избирате между любовта, семейството, приятелство и материалното, какво бихте избрали? Това е при условие, че другите ценности ги губите напълно. Всмисъл, ако изберете любовта, семейството ви ще се разруши, няма да имате приятелии ще бъдете зле в материален план. Така че изборът ви трябва да е единствен.
Е, вие сте...
(моят избор - семейство)
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Колебаех се между семейството и любовта, но избрах семейството![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Любов...имам си причини...
2 т. от правилника. Бан на профил
колебая се и аз между семейството и любовта,но семейството е най-важно![]()
Номер 1-семеиството 2-лубов 3-приятелство![]()
![]()
То супер, че изреждате, но аз казах, че изборът ви трябва да е окончателен и означава, че се отказвате напълно от другите. Не ми ги редете в пирамида.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Дъ фемъли!![]()
Междудругото има един много хубав тест,изработен от Фройд за класификация на тези "ценности"..на принципа на свободните асоциации..ето го,дано да ти е интересен,трябва да подредиш действията по хронологичен ред и всяко нещо от тях отговаря на една от тези "ценности"..реда в който си ги подредил/а определя какво има преоритет в живота ти:
Какво ще направиш първо?
*Чешмата прелива-ще спра водата
*Детето плаче-ще го приспя
*На врата се звъни - ще отворя
*На телефона се звъни-ще го вдигна
*Започва да вали,а имам дрехи на простора-ще ги прибера..
(ето и отговорите на несъзнанието:водата-секс,детето-семейството,вратата-приятелите,телефона-работата,дъждът-парите)
Правиш си този тест и знаеш какво наистина е важно за теб,а не какво си мислиш че е важно..
при мен са:секс,приятели,работа,пар и,семейство
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
semeistvoto, na nego edinstveno moje6 da ima6 doverie
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Страхотен тест. Пусни го в отделна тема, защото тук малко хора ще ти кажат, а и ще се разбърка моята.Първоначално написано от RAWRRR
Моите отговори:
1. Семейство
2. Приятелите
3. Работата
4. Сексът
5. Пари
Както си и мислих, че съмМного е хубав тестът =D>
Erin Everly
Мислех между семейство и приятели...избрах семейството. RAWRRR хахах - секса е най-важното за мен, според теста, който постнаНеее...не може да е вярно..та аз съм още девствена
![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Няма за какво да го пускам в отделна тема,аз го написах специално за теб.
Радвам се,че ти харесвам..Фройд има много такива тестове,все пак е основателя на психоанализа.![]()
Dwight D. Eisenhower
Първоначално написано от RAWRRR
телефона,водата,вратата ,детето. ...демек : работата,секса,приятелите, емейството ...........
мдам,само че семейството и приятелите бих сложила на 1 място..
2 т. от правилника. Бан на профил
Хаха,този тест не е особено обективен!Много малко хора ще изберат първо детето или дрехите!Всеки подсъзнателно знае,че тези неща не стават за две секунди,за това много по-вероятно е подсъзнателно да избереш или водата или телефона,като първо!Друг е въпроса,че няма никва логика водата да е секс,вратата-приятели и тн..Първоначално написано от RAWRRR
А колкото до темата-аз избирам парите!Не се хваля с особено добри отношения със семейството си,приятели се намират,а пък любов-боли ме дедовия!С пари почти всичко се купува!
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
АЗ КАЗАХ ЛИ ЧЕ СЕ ОТКАЗВАШ ОТ ДРУГИТЕ? Ама вие наистина не четете първото мнениеПървоначално написано от Ziezi
Erin Everly
Преди да отворя да видя какво си писал бях сигурна,че ще се опиташ да ми противоречиш..не знам дали да се опитам да те уверя в правотата си,не знам дали си струва..Първоначално написано от Ziezi
Но хайде..дано да не те домързи пак да го прочетеш..
В подсъзнателното ти нещата не стават за две секунди-да прав си,образували са се с години-докато си изграждал себе си като индивид..но проверката на подсъзнателните желания става за секунди благодарение на този метод на свободните асоциации..
Ето каква е логиката..в психическия си апарат човек има 3 дяла,подсъзнание(несъзнани е),предсъзнание,съзнание..
Истинските ти желания са заключени в подсъзнанието ти (именно тях извиква теста-разбира се ако не харесваш отговорите,ще кажеш че теста не е верен,но ти лъжеш себе си-това е доста разпространено при пациените на психотеста) ,предсъзнанието ограничава желанията ти въз основа на морал (придобит или изграден) и съзнанието изпълва желанието,ако е одобрено..а неодобрените желания се сублимират или се връщат в подсъзнатото..или в сънищата..
Разбра ли сега защо теста е верен,защото не ти позволява да излъжеш себе си..
Защото евала на теб,че си признаваш,че парите са най-важни,но за мнгоо девойки в пубертета тази ценност е много повърхността,за тях е най-важна любовта,а сам знаеш колко са материалистки всички-тоест,личи си че лъжат..ще те нападнат с тезата,как щастието не можело да се купи с пари..по повод на това мога да отговоря "Който мисли,че щастието не може да се купи с пари-не знае къде да ги похарчи "
П.С ErinEverly извинявай за оффтопика.
Dwight D. Eisenhower
Каза и аз за тва ти обяснявам защо избирам парите!Все пак ще ми е интересно да поясниш какво точно разбираш под "приятели"?Ако имаш предвид никога повече да не говориш с никой моля,напиши го!Първоначално написано от ErinEverly
Не, никога повече да нямаш приятелПървоначално написано от Ziezi
Erin Everly
Нещо не ме разбра.Имам предвид,че ако всички тези неща ти се случат едновременно(нали такова е условието в теста) много малко вероятно е човек да избере детето или дрехите.Поради простата причина,че всеки знае ПОДсъзнателно и съзнателно,че не можеш да приспиш едно дете или пък да събереш дрехите за две секунди(образно казано).За да заспи детето ще са нужди поне 15-20 минути,в това време апартаментът ще ти се е наводнил,телефона ще е спрял да звъни,този,който чука на вратата ще си е отишъл и дрехите ще са подгизнали.За това нещо всеки(почти всеки хайде от мен да мине) си дава сметка ПОДсъзнателно!За това повечето хора ще изберат най-вероятно първо да спрат водата,да вдигнат телефона и вече след това се нареждат другите.Защо всеки знае и съзнателно и подсъзнателно,че на едно дете нищо няма да му стане ако пореве още 5-10 минути преди да заспи.Това ми е мисълта..Първоначално написано от RAWRRR
ПП:Да нямам приятел,или да не си говоря никога с никого?Това са две различни неща.Не се заяждам,просто тази подробност е изключително важна за този избор.
Семейство
Don`t be afraid of perfection-you`ll never reach it!